injera

ZOBACZ TAKŻE:

{{headerMessage}}
Teff (miłka abisyńska) jest jednym z najstarszych zbóż afrykańskich. W jego skład wchodzi żelazo, wapń, kwas foliowy, błonnik oraz dobrej jakości białko. Brak glutenu jest dodatkową zaletą. W Etiopii Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeszcze ostatnie wydanie, modnej w tym sezonie, kuchni etiopskiej. W zawsze modnym wydaniu - fusion. Przygotowana nieco inaczej (co również jest modne w tym roku) i wyjątkowo nie w towarzystwie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
karmelizowaną cebulą, z dodatkiem aromatycznych przypraw. Oczywiście na znanym już placku injera. Składniki: - mąka - sok z cytryny lub ocet - soda oczyszczona - fasola szparagowa - marchewka - Zobacz więcej
agilera73
agilera73 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pokusa w kuchni
Soczewica po erytrejsku

Soczewica po erytrejsku 298

0
{{headerMessage}}
. Do tego jest podawany specjalny chleb,który się nazywa injera. Jest to rodzaj naleśnika,który ma bąbelki od sody. Spróbuję niedługo podać jak się go robi,bo jest pyszny. Dziś przepis na soczewicę. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kulinarną ułatwia wdrożenie i ścisłe przestrzeganie diety bezglutenowej przez pacjenta. W kuchni staropolskiej występuje wiele dań przygotowywanych z często obecnie zapomnianych bezglutenowych roślin Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na rynku pojawiły się jagody! Znów zęby i języki będą czarne Ale jagody warto jeść i zamrażać na zimę! Ich czarny kolor, połyskujący głębokim kobaltowym odcieniem oznacza zawartość antocyjanów i Zobacz więcej
Laktoowo
Laktoowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lakto Owo
Naleśniki abisyńskie z warzywami

Naleśniki abisyńskie z warzywami 209

2
{{headerMessage}}
stron aż utworzą się charakterystyczne bąbelki. Nadzienie: * świeża sałata, * cukinia/bakłażan/papryka/pieczarki, * cebula/dymka, * suszone pomidory w oleju, * ser żółty/wędzone tofu/wędlina Zobacz więcej
{{headerMessage}}
muszkatołowej - opcjonalnie trochę cynamonu Wykonanie: Do mąki dodajemy wody, aby powstało nam naleśnikowe ciasto. Dodajemy sody o czyszczonej i cytryny. Cytryna da nam specyficzny kwaśny smak typowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie zamieszczę wiele wpisów dotyczących „Vegan Brunch” ale w poprzednim wpisie udało mi się zmieścić dwa przepisy, w tym aż trzy, więc całkiem sporo się tego robi ;). Połączenie naleśników (Ethiopian Zobacz więcej
{{headerMessage}}
podawane na kwaśnych plackach injera. Te oryginalne przypominają naleśniki z mąki żytniej razowej. Danie to wynik prawie wszystkich trendów kulinarnych 2016 roku. Jest kuchnia afrykańska, są warzywa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Całkiem niedawno miałam okazję skosztować prawdziwej etiopskiej kuchni. Zamówiłam gulasz wołowy we wspaniałym i aromatycznym sosie. Dodatkiem do dania głównego był etiopski chleb zw. indżera (injera), Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) * łyżka miękkiego awokado, * łyżka zielonego pesto, * musztarda i keczup (oryginalnie sos tysiąca wysp) * opcja to ser, Tostuję chleb, kromkę nr 1 obkładam awokado, kromkę nr 2 smaruję pesto. Na to Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: