injera

ZOBACZ TAKŻE:

{{headerMessage}}
Teff (miłka abisyńska) jest jednym z najstarszych zbóż afrykańskich. W jego skład wchodzi żelazo, wapń, kwas foliowy, błonnik oraz dobrej jakości białko. Brak glutenu jest dodatkową zaletą. W Etiopii Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeszcze ostatnie wydanie, modnej w tym sezonie, kuchni etiopskiej. W zawsze modnym wydaniu - fusion. Przygotowana nieco inaczej (co również jest modne w tym roku) i wyjątkowo nie w towarzystwie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
karmelizowaną cebulą, z dodatkiem aromatycznych przypraw. Oczywiście na znanym już placku injera. Składniki: - mąka - sok z cytryny lub ocet - soda oczyszczona - fasola szparagowa - marchewka - Zobacz więcej
agilera73
agilera73 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pokusa w kuchni
Soczewica po erytrejsku

Soczewica po erytrejsku 297

0
{{headerMessage}}
. Do tego jest podawany specjalny chleb,który się nazywa injera. Jest to rodzaj naleśnika,który ma bąbelki od sody. Spróbuję niedługo podać jak się go robi,bo jest pyszny. Dziś przepis na soczewicę. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wybaczcie mi, że tak rzadko się pojawiam na blogu, ale naprawdę czasu brak :( Zdecydowanie zimą mam go jakoś więcej ;) Chciałabym Wam dzisiaj zaproponować pyszne ciasteczka w wersji bezglutenowej z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, metionina, cysteina, dalej wapń, żelazo, błonnik, kwas foliowy i antyoksydanty.Czy trzeba nam czegoś więcej? Podobno najlepsze z miłki abisyńskiej są drożdżowe naleśniki „injera”,ja jednak nie Zobacz więcej
Laktoowo
Laktoowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lakto Owo
Naleśniki abisyńskie z warzywami

Naleśniki abisyńskie z warzywami 201

2
{{headerMessage}}
bezdyskusyjna kolej. Z tej mąki robi się oryginalne, etiopskie placki injera i mam nadzieję, że uda mi się je odtworzyć ale póki co przedstawiam wersję spolszczoną, którą znalazłam w gazecie Sielska Zobacz więcej
{{headerMessage}}
muszkatołowej - opcjonalnie trochę cynamonu Wykonanie: Do mąki dodajemy wody, aby powstało nam naleśnikowe ciasto. Dodajemy sody o czyszczonej i cytryny. Cytryna da nam specyficzny kwaśny smak typowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
połączenie. Całość może wydawać się trudna do wykonania, jednak przy dobrej organizacji pracy można ten obiad wykonać w ciągu tygodnia, po pracy, trzeba jednak wszystko zaplanować. Nie wiem zbyt Zobacz więcej
{{headerMessage}}
podawane na kwaśnych plackach injera. Te oryginalne przypominają naleśniki z mąki żytniej razowej. Danie to wynik prawie wszystkich trendów kulinarnych 2016 roku. Jest kuchnia afrykańska, są warzywa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Całkiem niedawno miałam okazję skosztować prawdziwej etiopskiej kuchni. Zamówiłam gulasz wołowy we wspaniałym i aromatycznym sosie. Dodatkiem do dania głównego był etiopski chleb zw. indżera (injera), Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W końcu słońce i pachnące powietrze. Od razu ma się ochotę na więcej od życia. Na początek na amerykańską kanapkę Reuben w wersji bez okrucieństwa. Co potrzebujesz? Kanapka Reuben: * 2 kromki chleba, Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: