"Mazurek is a type ofpastry(a cake) baked in Poland, particularly at Easter, but also at other winter holidays. It is generally decorated with icing and fruit and nuts." - by Wikipedia.org First - I
Zobacz więcej
"Chocolate's okay, but I prefer a really intense fruit taste. You know when a peach is absolutely perfect... it's sublime. I'd like to capture that and then use it in a dessert." Kathy Mattea -
Zobacz więcej
Kto by się spodziewał, że połączenie kilku prostych składników - naleśników, serka, sosu toffee, orzeszków może dać taki efekt. Ten przepis przyciągnął moje oko od razu i zupełnie nie musiałam czytać
Zobacz więcej
W tym roku robię mnóstwo granit, ale ta jest do tej pory moją ulubioną. Ma cudowny, intensywnie pomarańczowy smak i jest bardzo orzeźwiająca. Jeśli więc macie jeszcze trochę pomarańczy, to bardzo ją
Zobacz więcej
Drzewa owocowe okryły się białymi kwiatami, słońce o szóstej nad ranem świeci mi w oczy, mżawka to mały przerywnik pomiędzy słonecznymi dniami. Nadeszła wiosna, czyli pora roku w której nie mam ochoty
Zobacz więcej
Czekolada nie pyta czekolada rozumie - to powiedzenie jest doskonale znane wszystkim czekoladoholikom! Ja do wielbicieli czekolady nie należę, ale gdy znajdują się w niej orzeszki i karmel to nie
Zobacz więcej
Składniki (ok. 20 sztuk w zależności o wielkości) 2 białka 110 g cukru pudru odrobina soku z cytryny 110 g wiórków kokosowych szczypta soli 1. Ubij na sztywno białka jajek z odrobiną soli 2. Stopniowo
Zobacz więcej
Co może być lepszego dla miłośników czekolady niż delikatny flan na bazie ciemnej czekolady?Ten pyszny deser o bardzo kremowej konsystencji zrobiony jest tylko ze śmietany i żółtek. Choć zawiera małą
Zobacz więcej
Kurkuma nadaje potrawom optymistycznie żółty kolor, ale nie tylko. Jest też dobrze znana ze swoich właściwości antybakteryjnych, przeciwwirusowych i przeciwgrzybicznych. Kurkumę doradza się też w
Zobacz więcej
June 24, 2013 beetroot bread – pinkrelish weather. it seems that it will not engross your mind. however, currently it makes me mad. intense heat then ten degrees and rain; white heat pouring from the
Zobacz więcej
FACEBOOK-INSTAGRAM Czy widzicie tą śliczną, świąteczną miseczkę w kształcie gwiazdki? Otóż dostałam ją w prezencie od mojej wspaniałej współlokatorki, której bardzo dziękuję! Od razu wiedziałam, że
Zobacz więcej
Kolejne podsumowanie ulubionych produktów tygodnia. 5. M&M’s intense z 65% kakao Świetny pomsył! Czemu nie ma tego u nas? A może jest tylko nie widziałam. Te m&m’sy na pewno nie są dużo
Zobacz więcej
Nieczęsto u mnie gości Lindt, ale kiedy już gości to znaczy, ze gdzieś na pewno była promocja albo otrzymałam prezent w takiej oto postaci. Tymi sposobami istnieje szansa na nieprzepłacanie za
Zobacz więcej
Na dobre czekoladowe ciastka zawsze znajdą się amatorzy. Przynajmniej u mnie w domu. A w połączeniu z filiżanka mleka - to prawie ideał w długie, zimowe popołudnia :) Te są przepyszne, bardzo kruche,
Zobacz więcej
GRILLED CAULIFLOWER 'CHICKEN' CUTLETS (STEAKS) Nazwę dania oczywiście należy traktować z dużym przymrużeniem oka i humorem ;) bo nie chodzi tu o tworzenie imitacji mięsa za pomocą kalafiora
Zobacz więcej
Skład: cukier, płatki róży fałdzistolistnej (19%), woda, kwas cytrynowy - regulator kwasowości. Firma: Premium Rosa Sp. z o.o. Cena: ok. 13zł. Masa netto: 250g. Jem od święta na tostach. Ma bardzo
Zobacz więcej
Et enfin laBataille Food 9proposer par la pétillante Gordana de blog : des recettes a gogo Le Thème … : " Les folies de la pâtisserie et la viennoiserie ! " Le but de cette nouvelle Bataille Food
Zobacz więcej
Smak przywodzi na myśl słoneczną Italię! Jesteście gotowi porwać się w krótką, aczkolwiek intensywną podróż? Sałatka włoska potrzebujemy: - 500g ugotowanego makaronu - opakowanie rukoli - opakowanie
Zobacz więcej
Do przygotowania takiej buteleczki syropu wystarczy zaledwie 50 gramów imbiru a jego smak i tak będzie bardzo mocno wyczuwalny. Dla kawoszy i miłośników herbaty będzie to bardzo ciekawa odmiana. O
Zobacz więcej
Mini brownie chocolat intense INGREDIENTS: (pour 6 personnes) (Moule à cake de 20 cm) 150 g de sucre cassonade 200 g de chocolat noir 70% de cacao minimum 1 yaourt nature ou vanille 2
Zobacz więcej