izrael historia książki

Smaki Izraela odkrywa Nida Degutiene.Barwna autorka po 5 latach spędzonych wtym kraju z pasją przekazuje informacje o kulturze i kuchni. Ma czym się dzielić, bo Izrael to mieszanki niezwykle Zobacz więcej
historyczne, badania archeologów i przekazy religijne są w kulturze żydowskiej bardzo splątane i przyznam, że jest to opowieść fascynująca. Nie sposób poznać i zrozumieć kuchnie żydowską bez wiedzy o Zobacz więcej
sięgnijcie po książkę „Smaki świata. Podróżuj i gotuj!” autorstwa Evity de Gor i Gavina Baxtera. Dla nich jedzenie jest czymś więcej niż liczbą kalorii, a targowiska są nie tylko centralnym punktem Zobacz więcej
Dzień dobry, Jak Wam idzie wielkanocne kreatywne spędzanie czasu? Dziś chciałam przybliżyć Wam książkę, która jest dla mnie zupełnie wyjątkowa. Książkę, której sporą część na pierwszym roku studiów Zobacz więcej
Make Cooking Easier Toggle navigation Start Przepisy Dla dzieci Na kolację Na obiad Na słodko Na śniadanie Przekąski W ciąży Książka Archiwum O mnie Kontakt Make Cooking Easier > Bez kategorii > Zobacz więcej
, wypełniana czystymi kartami, które tylko czekają na zapisanie. W atmosferze niepewności i ekscytacji. Z błyskiem w oku. Drżeniem dłoni i wypiekami na twarzy. Dostałem jakiś czas temu w prezencie Zobacz więcej
. Mieliśmy przyjemność spacerować pobazarze (Carmel))i próbować różnego rodzaju lokalnych specjałów (humus, ful, burika, burekas, różnego rodzaju pieczywo, falafel), a następnie uczyć się Zobacz więcej
godzin temu Moje Małe Czarowanie Żydowski jabłecznik - Puszysty, wilgotny, delikatny placek z jabłkami.Szarlotki i jabłeczniki to najlepsze ciasta na świecie zaraz po sernikach oczywiście które Zobacz więcej