jabłecznik bez gotowania

Chili Cake
Chili Cake Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Red Hot Chili Cake
Liebster Award

Liebster Award 28

0
Dziś zostałam bardzo pozytywnie zaskoczona. Nie sądziłam, że po 7 dniach prowadzenia bloga, ktoś tak bardzo to doceni i nominuje mnie do Liebster Award. Nominacje dostałam od Gotowanie i pieczenie - I Zobacz więcej
. Umyte śliwki pestkujemy i wrzucamy do garnka z grubym dnem. Gotujemy tak długo aż zostanie około 1/3 początkowej objętości. Mi zajęło to dwa dni gotowania na małym ogniu po kilka godzin dziennie. Zobacz więcej
lucyna
lucyna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyszna piecze...
Liebster blog

Liebster blog 56

0
to PRZEGLĄDANIE WASZYCH CUDOWNYCH BLOGÓW I CZERPANIE Z NICH INSPIRACJI 4. Kraj z najlepszą kuchnią to POLSKA OCZYWIŚCIE (regionalne potrawy) zaraz potem WŁOCHY 5. Smak marzeń ? CZEKOLADA ;) 6. Mięso Zobacz więcej
daylicooking
daylicooking Obserwuj blogaObserwujesz bloga
daylicooking
Mus z papierówek

Mus z papierówek 77

2
. Jeśli wiem, ze jabłka są z dobrego miejsca, gdzie nie ma oprysków, to szkoda mi pozbywać się dobrego źródła witamin i pektyn, jakim jest własnie skórka. Jeśli jednak nie macie zaufania do do takiego Zobacz więcej
) licznych blaszek, na które natrafiała w jabłeczniku ciotki. U niej musiało być więc idealnie: słodkawo i puszyście, delikatnie i bez zbędnych przeszkadzajek. Składniki 1 kg jabłek 3/4 szklanki cukru Zobacz więcej
Nie jestem szczególną fanką programu "Ewa gotuje" ale zawdzięczam mu ten właśnie przepis na to pyszne ciasto. Zaciekawiło mnie ono niemal całkowitym brakiem tłuszczu wśród swoich składników, robiłam Zobacz więcej
Jabłecznik z czekoladą Składniki na kruchy spód: 2 szklanki mąki ryżowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej pół szklanki oleju słonecznikowego 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego 3 łyżki agawy Składniki na Zobacz więcej
dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do formy (wyłożonej papierem do pieczenia), na wierzch poukładać ponacinane połówki jabłek bez skórki. Ciasto piec około 70 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowy Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy, ale my bardzo lubimy ciasta z jabłkami. Zdecydowanym numerem 1 jest szarlotka z bezą. Tym razem upiekłam jabłecznik na ucieranym cieście z dodatkiem masy śmietanowej ze startą Zobacz więcej
, gdyby ta pyszna szarlotka była mniej kaloryczna? Chyba tak – stąd pomysł na jabłecznik pozbawiony najbardziej tuczących składników, jakimi są biała mąka i cukier. Zapraszam serdecznie do Zobacz więcej
wypieki_beaty
wypieki_beaty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wypieki Beaty
Dżem z cukinii

Dżem z cukinii 1002

0
Nie wiem, czy jedliście już dżem z cukinii – jeśli nie, to musicie koniecznie spróbować. Mnie do jego zrobienia zachęciła koleżanka – jej mama ostatnio nie je żadnego innego dżemu Dżem wychodzi fajnie Zobacz więcej
Dzisiaj coś prostego, ale najprzepyszniejszego na świecie! Ta wersja owsianki to moja ulubiona i jest chyba najbardziej kojącym rozpoczęciem dnia. Nie wyobrażam sobie bez niej tygodnia i zawsze kiedy Zobacz więcej
proszku do pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% szczypta soli 1 kg jabłek 2 budynie śmietankowe bez cukru 4 łyżki cukru 5 łyżek maku 800 ml mleka Sposób przygotowania: Mąkę wymieszaj z proszkiem, Zobacz więcej
effien
effien Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Od kuchni
Szarlotka

Szarlotka 1368

0
Ciasta z owocami to jedne z moich ulubionych. A kiedy przychodzi już jesień, nie jestem sobie w stanie wyobrazić jej bez szarlotki. Jest sto tysięcy różnych przepisów, ale w zasadzie zawsze korzystam Zobacz więcej
do pieczenia . Na wierzchu układamy prażone jabłka i sporej wielkości kleksy z zimnego budyniu -zalewamy kakaową częścią ciasta i wstawiamy do podgrzanego piekarnika. Pieczemy około 45-55 minut w Zobacz więcej
DESERY DODATKI DROŻDŻOWCE JAK U MAMY KONFITURY MAKARONOWE INSPIRACJE MAKOWCE MUFFINKI NA ZIMNO I BEZ PIECZENIA PIERNIKI PIERNICZKI POTRAWY MIĘSNE PRZEKŁADAŃCE SAŁATKI I SURÓWKI SERNIKI SZARLOTKI I Zobacz więcej
. Przekładamy do garnka z grubym dnem, dodajemy masło, cukier i rodzynki. Mieszając gotujemy około 5 minut. Wsypujemy proszek budyniowy, mieszamy i gotujemy kolejne 2 – 3 minuty. Studzimy i wykładamy Zobacz więcej
z cytryny łyżeczka cynamonu 3 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru 3 szklanki gęstego soku pomarańczowego Z mąki, cukru, masła, jajek, proszku zagniatamy ciasto. Gdy się nie klei dodajemy Zobacz więcej
Mimoza Sałatka o wdzięcznej nazwie Mimoza (zrozumiecie po jej wyglądzie dlaczego), prosta w wykonaniu, idealna dla każdego znudzonego „warzywno-sałatko-żercy”. Bez niej u mnie w domu od dawna nie Zobacz więcej
Skórka z pomarańczy kandyzowana najbardziej smakuje mi w serniku wiedeńskim. Nie wyobrażam sonie tego właśnie ciasta bez skórki pomarańczy :) Chociaż właściwie kiedy piekę makowca lub robię paschę to Zobacz więcej