jabłecznik uciekały

I tak oto po raz kolejny skończyłam 18 lat ;) Było cudownie. Sushi z przyjaciółką od której dostałam książkę z przepisami na wegańskie wypieki (niedługo ją Wam zaprezentuję wraz z pełnym tytułem, Zobacz więcej
Zostawiam przepis i uciekam na uczelnię... dziś siedzę tam do wieczora : Przedstawiam Państwu delikatny jabłecznik z bezową pianką, bardzo szybki w wykonaniu. :) Do wykonania też z innymi owocami. Zobacz więcej
Czas ostatnio za szybko mi leci (żeby nie powiedzieć, że ucieka). Praca, trening, zakupy, mcflurry zjedzone podczas spaceru i trochę przyziemnych, domowych obowiązków. Na szczęście gdzieś pomiędzy tym Zobacz więcej
Bardzo ciekawie zaczęło się zmieniać moje życie. Fakt może, że nie wszystko na lepsze, ale zmiany są potrzebne. Problemom uciekając w dal, zostawiam je gdzieś bardzo daleko, jak już to robię, staję Zobacz więcej
, szczególnie faszerowane. Bardzo lubię mazurka i żurek. Lubię to, że jest ciepło i po śniadaniu można wyjść z rodziną na spacer. Uwielbiam Dyngusa, bo kojarzy mi się z fantastycznymi Lanymi Zobacz więcej
Klasyka.... Drożdżowa strucla z jabłkami czuli zawijaniec Babci Papy.... Dziś przeglądam zdjęcia w komputerze. Potrawy, które przygotowałam do wrzucenia na bloga. Dawniej i zupełnie nie tak dawno. Zobacz więcej
wykładamy ostudzone jabłka, a na nie pozostałe rozwałkowane ciasto. Zlepiamy brzegi. Wierzch ciasta smarujemy rozkłóconym żółtkiem z wodą, a na środku robimy rozcięcie w kształcie krzyża, żeby para Zobacz więcej
miksować dodając wymieszane cukry ( w dwóch trzech turach ) aż staną się jasne. Mąki połączyć ze sobą, z proszkiem i cynamonem. Dodać przesianą do masy jajowej, stopniowo, miksując. Gdy się połączą Zobacz więcej
storczyk
storczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
"Jabłecznik pyszny"

"Jabłecznik pyszny" 414

0
Jabłecznik pyszny Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 20 listopada 2013 r. Może listopad nie czaruje nadmiarem słonecznej pogody. Liście opadają, niebo jest pochmurne, a poranne mgły o poranku coraz Zobacz więcej
Miśki-Pyśki | szuszugotuje Nawigacja Treść Stopka szuszugotujeNo to tak by moglo być……….:) Kategorie Wybierz kategorię Babeczki czekoladowe Babeczki z nadzieniem Babki Biszkopty Boże Narodzenie Zobacz więcej
z solą, proszkiem do pieczenia, kakao, przyprawą korzenną. Składniki sypkie przesiać, dodawać partiami stale ucierając. Formę wypełnić papilotkami na muffiny na dnie ułożyć pierniczki. Ciasto Zobacz więcej
Kamira90
Kamira90 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W Moim Magicznym Domu
dziś wyniki

dziś wyniki 23

0
dziś wyniki | W Moim Magicznym Domu Strona Główna Przepisy Społecznościowe Facebook Google + Instagram Testuje Współpraca Domowy Poradnik O mnie LinkWithin dziś wyniki Wrote by Kamira90 Post Comment Zobacz więcej
Wszędzie widzę jabłka Kapitalnie udana sobota. W 100% nie żałuję tego, że nie zostałam w Krakowie i nie poszłam na Veggie Parade. Na prawdę wszelkie marsze, spędy i duże zgromadzenia nie są dla mnie. Zobacz więcej
i najchętniej pieczonym obecnie przeze mnie ciastem jest "transformers". Co mam, to dodaję do ciasta bazy - raz mak, raz wiórki kokosowe, to znów dżem i kakao, albo rozdrobnione orzechy i bakalie Zobacz więcej
Szarlotka w Cynamonowym Raju - Ciasta kruche - Szczypta Słodyczy - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szczypta Słodyczy Szarlotka w Cynamonowym Raju (12.09.2014)Rösti - szwajcarski placek Zobacz więcej
, czyli ruskie z czarnuszką (30.05.2014)Ziarna kefirowe, czyli grzybek tybetański i 6 lat Leśnego Zakątka (28.05.2014)Meduza, sernik pieczony z domowego twarogu (26.05.2014)Jabłecznik z mrożoną Zobacz więcej
Rurki z kremem | szuszugotuje Nawigacja Treść Stopka szuszugotujeNo to tak by moglo być……….:) Kategorie Wybierz kategorię Babeczki czekoladowe Babeczki z nadzieniem Babki Biszkopty Boże Narodzenie Zobacz więcej
Ciasto Cappucino pod Wisienką - Ciasta na biszkopcie - Szczypta Słodyczy - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szczypta Słodyczy Ciasto Cappucino pod Wisienką (02.01.2015)Ciasteczka Zobacz więcej
z mąką. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy na kształt koła o średnicy około 30 cm. Tak przygotowane ciasto przekładamy bardzo delikatnie na płaską blaszkę do pieczenia wyłożoną Zobacz więcej