jabłecznik wg. mojej babci

Składniki 8 Jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 szklanki mąki 250g masła Masa jabłkowa ja mam taką ze słoiczka ale jeżeli ktoś nie ma podaję przepis 1 kg jabłek włożyć do garnka (pokrojonych na Zobacz więcej
Takie jabłka robiła babcia, potem mama a teraz moja kolej. Składniki: 5 kg jabłek papierówek cukier - ilość według własnego uznania Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w cząstki. Przekładamy je do Zobacz więcej
Znalazłam ten przepis już jakiś czas u Kasi, która reklamuje go jako najlepszy jabłecznik. Według mojego podniebienia najlepszy to nie jest... ale jest jednym z najlepszych! :) Najlepsza chyba jest Zobacz więcej
Ten jabłecznik to obecnie mój nr 1! Lepszego nie jadłam. Jest bardzo delikatny, porcje ciasta wyglądają naprawdę apetycznie na talerzu. Nadal smaczne na drugi, a nawet 3 dzień. Nie ma z nim zbyt dużo Zobacz więcej
Placek z jabłkami, szarlotka - według mojej babci i mamy był to zawsze jabłecznik. Zrobiłam go z ochotą, bazując na starym przepisie mamy, bo bardzo lubię chrupiącą skórkę na jego wierzchu. Ciasto Zobacz więcej
"Jedzenie bez rozmowy jest tylko magazynowaniem pokarmu" Marcelene Cox W temacie ciast moje zdanie jest zawsze podzielone. Z jednej strony jestem tradycjonalistką i uwielbiam ciasta popularne już za Zobacz więcej
la.dolce.vita
la.dolce.vita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
La dolce Vita!
Jabłecznik Babci.

Jabłecznik Babci. 548

3
Przeglądając ostatnio gazetę zobaczyłam przepis na identyczny jabłecznik, jaki piekła moja babcia. Była prawdziwą mistrzynią w meandrach wypieków. Mam nadzieję, że gdyby mogła spróbować ciasta w moim Zobacz więcej
Moja Kulinarna Arkadia Strony Strona główna Współpraca Kontakt O Kulinarnej Arkadii sobota, 9 listopada 2013 Autor:Kulinarna Arkadiao15:43 Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze Zobacz więcej
Najlepszy jabłecznik jaki pamiętam, zawsze piekła moja babcia. Delikatne, kruche ciasto, mus z antonówek i na górze paseczki, obficie polane lśniącym i kuszącym lukrem. Zawsze staram się aby moja Zobacz więcej
blog do ulubionych Wersja mobilna Blog > Komentarze do wpisu « Kurczak z warzywami na styl włoski Sałatka z pomidorów Sałatka z pomidorów z duszoną cebulą zawsze będzie mi się kojarzyć z Zobacz więcej
Tą giga książkę otrzymałam już jakiś czas temu od Grupy wydawniczej Publicat. Piszę giga, bo jest ona wielka to raz, ciężka to dwa. Ma aż 528 stron. We wstępie mamy informację, że autorka w swoich Zobacz więcej
Przy nawale przepisów na ciasta różne różniste wszelkiej maści warto czasem wrócić do korzeni i upiec coś "swojskiego" bez tego całe zadęcia na serki mascarpone, kuwerturę, borówki i inne modne Zobacz więcej
jest pyszny, wilgotny i mocno czekoladowy. I na dodatek bezglutenowy! Bardzo podobny tort piecze moja babcia, biszkopt to jej autorska receptura. To jedyny tort, który jadam.. gdy mam dobry dzień ;) Zobacz więcej
ślubem nie interesowałam się za bardzo gotowaniem, a tym bardziej tworzeniem własnych przepisów. Robiłam jedynie podstawowe dania typu kotlet schabowy czy zapiekanki na bułce albo upiekłam jabłecznik Zobacz więcej
z sosie śmietanowo – ziołowym autorka:patusia blog: Smak mojej kuchni Szczawiowa autorka:lidia blog: Smaki, zapachy Jajka faszerowana pastą z tuńczyka. autorka:kamciss blog: kamciss-zyciezesmakiem Zobacz więcej
Cały weekend spędziłam w pidżamie. Aktualnie oglądam "Sex and The City" na DVD, mówię na głos wszystkie dialogi i zastanawiam się, jak będzie wyglądał świat po wejściu ACTA, SOPA i PIPA. Mam już Zobacz więcej
ewasylwia
ewasylwia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewusiowe smaki
Witajcie po przerwie

Witajcie po przerwie 191

0
Ewusiowe Smaki: Witajcie po przerwie Ewusiowe Smaki Łączna liczba wyświetleń poniedziałek, 13 października 2014 Witajcie po przerwie Witajcie, trochę mnie z Wami nie było. Teraz postaram się od czasu Zobacz więcej
! (10.02.2015)Semla - krok po kroku (08.02.2015)Mpourekakia - greckie ciastka z nadzieniem ryżowym (03.02.2015) Ciasta na biszkopcie Ciasto Pijak - ulepszony przepis 07. 04.2015 | 16:31 Miałam okazję, Zobacz więcej
na pierogi przepisy Jak piec mięso – sposób na idealną pieczeń Jak gotować warzywa? Produkty Light – czy warto po nie sięgać? Polecane produkty Obecnie Najskuteczniejszy lek na trądzik dostępny bez Zobacz więcej
Moja Kulinarna Arkadia: Trzeźwym okiem spoglądam na to co jem Strony Strona główna Kontakt / Współpraca środa, 2 lipca 2014 Trzeźwym okiem spoglądam na to co jem Kiedyś natknęłam się na stwierdzenie: Zobacz więcej