Przepis na jabłka w kajmaku

Dziś zapraszam po przepis na obłędne ciasto jogurtowe z kajmakiem, jabłuszkiem i orzechami. Ciasto jest dziecinne proste do przygotowania, a dodatki (kajmak, jabłka, orzechy) to kwestia smaku. Ciasto Zobacz więcej
Przepis na te bułeczki znalazłam na blogu Kasi. Oryginalnie pochodzi on z książki "Mała paryska kuchnia" Rachel Khoo. Zgodnie z przepisem przygotowałam je wieczorem, a upiekłam rano. Zdziwienie jednak Zobacz więcej
Jak obiecałam, tak zrobiłam. Brioszki z opisywanej przeze mnie książkiRachel Khoo. Wena naszła mnie tuż po północy, przy okazji okazało się, że moja waga nie działa, więc proporcje są trochę na czuja. Zobacz więcej
Chyba każdy z nas jadł racuchy z jabłkami. Ja uwielbiam je za to, że przypominają mi smaki beztroskiego dzieciństwa. składniki ciasta: 0,5 l mleka 2% 2 jajka szczypta soli 2-3 łyżki cukru 0,5 łyżeczki Zobacz więcej
Na pomysł tej tarty wpadłam po warsztatach, na których przebojem były jabłka zapiekane z kajmakiem. Pomyślałam, że skoro jabłka pasują do kajmaku , to warto by je połączyć w kruchej tarcie i zobaczyć, Zobacz więcej
cudownie jest zamknąć owoce w muffinach. ze słodkim kajmakiem na wierzchu. z palcami oblepionymi słodkością. ten blog kiedyś doczeka się prawdziwych cupcakes. ja doczekam się rękawa cukierniczego i Zobacz więcej
Przepyszne drożdżówki z ciasta jak na brioszki, dzięki czemu ciasto jest miękkie i smaczne również w kolejne dni po upieczeniu. Nie zrażajcie się dużą ilością masła - od czasu do czasu każdy może Zobacz więcej
Przepis pochodzi z książki „Mała Paryska Kuchnia. Rachel Khoo” a znalazłam go na tym blogu. Wyszły idealne i nie tylko na śniadanie Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Składniki na ciasto: 80 g Zobacz więcej
owsianka z jabłkiem w solonym kajmaku oatmeal with salted caramel apple Zobacz więcej
Waniliowe. Z jabłkiem i kajmakiem. Dla każdego. Na śniadanie lub podwieczorek. Składniki: (na 10 sztuk) 40g świeżych drożdży 220g ciepłego mleka 500g mąki pszennej + 2 łyżki cukier waniliowy 1 Zobacz więcej
Kawałki jabłka zatopione w puszystym cieście, maślana kruszonka i kajmak – takie towarzystwo to zapowiedź wykwintnego podwieczorku. Może to i połączenie jesienno – zimowe, ale jabłek na straganach Zobacz więcej
To ciekawe, jak często tworzymy sobie pewne obrazy o ludziach w głowie. Uśmiecham się sama do siebie, gdy myślę jak wiele osób mówiło mi, że muszę mieć dużo czasu, żeby TYLE gotować, no i do tego Zobacz więcej
Dzisiejszym wpisem i przepisem powracam do mojego ukochanego ciasta, czyli drożdżowego. Zapach pieczonego drożdżowego ciasta w domu jest bezcenny ! Bardzo lubię te chwile, kiedy wkładam drożdżowe Zobacz więcej
Oto kolejny dowód na to, że najlepsze ciasta powstają spontanicznie i pod wpływem chwili. Tak właśnie było z tym mazurkiem. W głowie aż roiło się od pomysłów. Nie wiedziałem, na który się zdecydować. Zobacz więcej
Mięciutkie, owocowe drożdżówki z dodatkiem masy kajmakowej i orzechów włoskich. Zawinięte tak, że wszystkie składniki są w każdym kęsie. Idealne na słodkie śniadanie w jesiennym klimacie :) 25 g Zobacz więcej
Mięciutkie, bardzo maślane i słodkie broszki nadziane kajmakiem i jabłkami. Przepis autorstwa Rachel Khoo, który znalazłamtutaj. Fajną sprawą, która bardzo ułatwia pracę jest to, że już uformowane w Zobacz więcej
Mazurek to pyszne słodkie ciasto na kruchym spodzie przełożone kajmakową masą oraz musem z jabłek. Całość idealnie współgra z chrupiącymi, uprażonymi migdałami. W masie kajmakowej znajdują się Zobacz więcej
Weekend bez pieczenia, to nie weekend. Szczególnie ostatnimi czasy, kiedy w tygodniu czasu coraz mniej, a organizm domaga się dawki czegoś słodkiego. Chociaż u mnie to standard. Zapotrzebowanie na Zobacz więcej
Dzisiaj znowu wracam do "Małej paryskiej kuchni" Rachel Khoo. Tym razem przepis na brioszki. Nie byłabym sobą gdybym czegoś nie zmieniła, wiec od razu zapowiadam że przepis nie jest do końca Zobacz więcej
Takie tartaletki to u mnie w domu słodkość na wszystkie sezony. Jabłka dostępne są u Nas przez cały rok, więc z powodzeniem zarówno wiosną jak i zimą możemy takie słodkości przygotować. Ja osobiście Zobacz więcej