jacques pepin

{{headerMessage}}
Jacques Pepin kompletny zbiór technik gotowania Jacques Pépin's Complete Techniques Zobacz więcej
{{headerMessage}}
curry coleslaw Coleslaw to bardzo popularna w USA surówka z białej poszatkowanej kapusty, sama nazwa wywodzi się z języka flamandzkiego. Jej podstawą jest oczywiście biała kapusta, majonez/maślanka, Zobacz więcej
bosko-bo-wlosko
bosko-bo-wlosko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bosko-bo-wlosko
RATATOUILLE Z PENNE

RATATOUILLE Z PENNE 174

0
{{headerMessage}}
, pieprz i oliwę. Makaron odcedzamy i przekładamy do miski z ciepłą ratatouille. Posypujemy oliwkami i serem. Dokładnie mieszamy i przekładamy na talerze. Bon apetit! Przepis z programu: "Jacques Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z komercyjnego punktu widzenia makaroniki powinny być gładkie, równe i mieć karbowaną stopkę, tak jak te, kulinarnie jednak to po prostu migdałowe bezy ciągnące w środku i chrupiące na zewnątrz, jeśli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podpatrzyłam wczoraj jak znany kucharz z telewizji ( zdaje się że Jacques Pepin, ten od popijania wina w trakcie programu), w prosty sposób odświeżył pomysł na smażoną rybę. Nie oglądałam programu od Zobacz więcej
Actinidia
Actinidia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Muffinalia
Szybki chleb

Szybki chleb 1237

1
{{headerMessage}}
Przepis zaczerpnięty od Jacques Pepin, zaufałam mu i to był strzał w dziesiątkę. Ten chleb jest bardzo łatwy w przyrządzeniu, wymaga tylko trzech składników i to takich, które zazwyczaj są w naszych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz Sok z połowy cytryny Garść orzeszków pini Parmezan do posypania Jak robimy? BROKUŁA NIE MYJEMY! Tak, jak Julii Child powiedział kiedyś Jacques Pepin”If bacteria Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witam Was w Nowym Roku na słodko. Składam Wam najserdeczniejsze życzenia noworoczne. Do ciasta użyłam mąki bezglutenowej kupionej w specjalistycznym sklepie. Można zrobić z każdą mąką pszenną, żytnią. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przepisów wielkich szefów kuchni). Gośćmi programu byli m.in. Heston Blumenthal z Fat Duck, Jacques Pepin, czy Rene Redzepi z Nomy. Raz w tygodniu, w ramach odpoczynku, prowadzący program organizują Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dla Amerykanówkwintesencją gulaszu wołowego jest tzw. "beef burgundy", który z samej nazwy wskazuje, że powinien być przyrządzony na czerwonym winiez regionów burgundzkich. Gulasz prezentowany przeze Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Just My Delicious
Omlet Wiejski

Omlet Wiejski 278

0
{{headerMessage}}
Ci Jacques Pepin, z przepisu którego korzystamy. W oryginalnym przepisie Pepin używa czterech jajek, ale nam w zupełności wystarczają trzy jajka na jeden omlet. Wersja light: Zmniejsz ilość soli, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przekąska przed wystawnym obiadem albo danie na kolację, najlepiej ze świeżą bagietką maczaną w oliwie. Pyszna, wspaniale razem się komponująca, z małą ilością tłuszczu - zdrowa. Letnie, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
For the April Daring Cooks Challenge, Lisa from Parsley, Sage and Sweet has challenged us to debone a whole chicken, using this video by Jacques Pepin as our guide; then stuff it, tie it and roast it, Zobacz więcej
ola1983
ola1983 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje pasje...
Placki chlebowe

Placki chlebowe 908

1
{{headerMessage}}
(31.03.2014)Potrawka "Mexicana" (16.03.2014)Warzywa z czosnkiem i ziołami prowensalskimi (10.03.2014) KOGIEL MOGIEL - WSZYSTKO PO TROCHU Placki chlebowe 17. 08.2014 | 19:01 W jednym ze swoich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
minutą gotowania staje się coraz bardziej przejrzysty, czysty, idealnie klarowny. Ja robiłam już kilka podejść do tego bulionu ale do tej pory zawsze kończyło się tylko na chęciach;) Niedawno jednak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
lub smak? Na koniec dodam jeszcze, że w trakcie kuchennych zmagań jednym uchem słuchałam kuchni+. Jedno zdanie, jak się okazuje prorocze, zapadło mi szczególnie w pamięć (choć nie potrafię go Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w ten sposób aby wyglądało tak jak na zdjęciu poniżej: Trudno byłoby opisać słowami co i jak należy zrobić więc w tym miejscu umieścimy link do filmu na YT, gdzie najwyższej światowej klasy szef Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Salsa z awokado (czyli sos z awokado, pochodzący z kuchni meksykańskiej czy może tex-mex) to bardziej orzeźwiająca sałatka, niż sos. Pomysł podpatrzyłam, oglądając programy kulinarne, w których gotuje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, jak się okazuje prorocze, zapadło mi szczególnie w pamięć (choć nie potrafię go dokładnie zacytować). Jacques Pepin w swoim programie stwierdził (mniej więcej), że nie powinniśmy się bać ponosić Zobacz więcej