• 8
  • 2
  • 3
  • 0
  • 4
  • 7
przepisów z 5941 blogów

jacques pepin

Jacques Pepin kompletny zbiór technik gotowania Jacques Pépin's Complete Techniques Zobacz więcej
Z komercyjnego punktu widzenia makaroniki powinny być gładkie, równe i mieć karbowaną stopkę, tak jak te, kulinarnie jednak to po prostu migdałowe bezy ciągnące w środku i chrupiące na zewnątrz, jeśli Zobacz więcej
curry coleslaw Coleslaw to bardzo popularna w USA surówka z białej poszatkowanej kapusty, sama nazwa wywodzi się z języka flamandzkiego. Jej podstawą jest oczywiście biała kapusta, majonez/maślanka, Zobacz więcej
, pieprz i oliwę. Makaron odcedzamy i przekładamy do miski z ciepłą ratatouille. Posypujemy oliwkami i serem. Dokładnie mieszamy i przekładamy na talerze. Bon apetit! Przepis z programu: "Jacques Zobacz więcej
Podpatrzyłam wczoraj jak znany kucharz z telewizji ( zdaje się że Jacques Pepin, ten od popijania wina w trakcie programu), w prosty sposób odświeżył pomysł na smażoną rybę. Nie oglądałam programu od Zobacz więcej
Actinidia
Actinidia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Muffinalia
Szybki chleb

Szybki chleb 697

0
Przepis zaczerpnięty od Jacques Pepin, zaufałam mu i to był strzał w dziesiątkę. Ten chleb jest bardzo łatwy w przyrządzeniu, wymaga tylko trzech składników i to takich, które zazwyczaj są w naszych Zobacz więcej
łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz Sok z połowy cytryny Garść orzeszków pini Parmezan do posypania Jak robimy? BROKUŁA NIE MYJEMY! Tak, jak Julii Child powiedział kiedyś Jacques Pepin”If bacteria Zobacz więcej
przepisów wielkich szefów kuchni). Gośćmi programu byli m.in. Heston Blumenthal z Fat Duck, Jacques Pepin, czy Rene Redzepi z Nomy. Raz w tygodniu, w ramach odpoczynku, prowadzący program organizują Zobacz więcej
Dla Amerykanówkwintesencją gulaszu wołowego jest tzw. "beef burgundy", który z samej nazwy wskazuje, że powinien być przyrządzony na czerwonym winiez regionów burgundzkich. Gulasz prezentowany przeze Zobacz więcej
Ci Jacques Pepin, z przepisu którego korzystamy. W oryginalnym przepisie Pepin używa czterech jajek, ale nam w zupełności wystarczają trzy jajka na jeden omlet. Wersja light: Zmniejsz ilość soli, Zobacz więcej
Przekąska przed wystawnym obiadem albo danie na kolację, najlepiej ze świeżą bagietką maczaną w oliwie. Pyszna, wspaniale razem się komponująca, z małą ilością tłuszczu - zdrowa. Letnie, Zobacz więcej
For the April Daring Cooks Challenge, Lisa from Parsley, Sage and Sweet has challenged us to debone a whole chicken, using this video by Jacques Pepin as our guide; then stuff it, tie it and roast it, Zobacz więcej
ola1983
ola1983 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje pasje...
Placki chlebowe

Placki chlebowe 568

0
(31.03.2014)Potrawka "Mexicana" (16.03.2014)Warzywa z czosnkiem i ziołami prowensalskimi (10.03.2014) KOGIEL MOGIEL - WSZYSTKO PO TROCHU Placki chlebowe 17. 08.2014 | 19:01 W jednym ze swoich Zobacz więcej
minutą gotowania staje się coraz bardziej przejrzysty, czysty, idealnie klarowny. Ja robiłam już kilka podejść do tego bulionu ale do tej pory zawsze kończyło się tylko na chęciach;) Niedawno jednak Zobacz więcej
lub smak? Na koniec dodam jeszcze, że w trakcie kuchennych zmagań jednym uchem słuchałam kuchni+. Jedno zdanie, jak się okazuje prorocze, zapadło mi szczególnie w pamięć (choć nie potrafię go Zobacz więcej
w ten sposób aby wyglądało tak jak na zdjęciu poniżej: Trudno byłoby opisać słowami co i jak należy zrobić więc w tym miejscu umieścimy link do filmu na YT, gdzie najwyższej światowej klasy szef Zobacz więcej
, jak się okazuje prorocze, zapadło mi szczególnie w pamięć (choć nie potrafię go dokładnie zacytować). Jacques Pepin w swoim programie stwierdził (mniej więcej), że nie powinniśmy się bać ponosić Zobacz więcej