jacques pepin - sprawdzone przepisy kulinarne

liczba wyników: 15

curry coleslaw

posmak zdrowia, czyli my taste of health

...skip to main | skip to sidebar curry coleslaw Coleslaw to bardzo popularna w USA surówka z białej poszatkowanej kapusty, sama nazwa wywodzi się z języka flamandzkiego. Jej podstawą jest oczywiście biała kapusta, majonez/maślanka, przyprawy i inne dodatki. Ja proponuję dziś surówkę Jacques Pepin, który dzięki curry podkreślił charakter...

Szybki chleb

Muffinalia

...Przepis zaczerpnięty od Jacques Pepin, zaufałam mu i to był strzał w dziesiątkę. Ten chleb jest bardzo łatwy w przyrządzeniu, wymaga tylko trzech składników i to takich, które zazwyczaj są w naszych domach. Skórka jest mocno chrupiąca, może nieco różni  od większości chlebów jakie kupujemy, ale jest dobry.  Podsumowując, gdy nie ma w domu pieczywa...

RATATOUILLE Z PENNE

bosko-bo-wlosko

...mieszamy ratatouille, 1/2 łyżeczki soli, pieprz i oliwę. Makaron odcedzamy i przekładamy do miski z ciepłą ratatouille. Posypujemy oliwkami i serem. Dokładnie mieszamy i przekładamy na talerze.  Bon apetit! Przepis z programu: "Jacques Pepin: Nowe dania na szybko" i bierze udział w akcji:...

Ryba w panierce z tartych ziemniaków

niebo na talerzu

...Podpatrzyłam wczoraj jak znany kucharz z telewizji ( zdaje się że Jacques Pepin, ten od popijania wina w trakcie programu), w prosty sposób odświeżył pomysł na  smażoną rybę. Nie oglądałam programu od samego początku, zatem pewnie wiernie przepisu nie odtworzyłam, ale to co dziś wyszło uznaję za bardzo dobre danie, zatem od razu dzielę...

Już nigdy więcej nie ugotujesz brokułów!

asiathinksthings.com

...łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz Sok z połowy cytryny Garść orzeszków pini Parmezan do posypania Jak robimy? BROKUŁA NIE MYJEMY! Tak, jak Julii Child powiedział kiedyś Jacques Pepin ”If bacteria could survive that oven, it deserves to kill me”. I tego się trzymajmy. Jeśli jednak boicie się, ze bakterie Was zabiją, umyjcie brokuły i dokładnie...

Omlet Wiejski

Just My Delicious

...Ci Jacques Pepin, z przepisu którego korzystamy. W oryginalnym przepisie Pepin używa czterech jajek, ale nam w zupełności wystarczają trzy jajka na jeden omlet.  Wersja light: Zmniejsz ilość soli, dodaj do niego chilli. Pytanie: Z czym podawać omlet wiejski? Odpowiedź: Podaj go z bukietem sałat, pomidorkami, podprażonymi na suchej patelni orzeszkami piniowymi i świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy. Propozycje na inne śniadaniowe pyszności wraz z poradami znajdziesz na podstronie Co na Śniadanie?...

Białe szparagi z sosem maślanym

smakuje mi

..., who would help me with the writing. And now I’ve signed a contract with Houghton Mifflin to write a Korean cookbook. My editor there is the very talented Rux Martin, who recently edited Jacques Pepin’s new book. He’s one of my heroes! My new book will have some of the most popular recipes from my website, but will be mostly new recipes that I haven’t posted yet...

Masterchef i tzatziki idealne (wg George'a Colombarisa)

Eat.Read.

...przepisów wielkich szefów kuchni). Gośćmi programu byli m.in. Heston Blumenthal z Fat Duck, Jacques Pepin, czy Rene Redzepi z Nomy.  Raz w tygodniu, w ramach odpoczynku, prowadzący program organizują dla zawodników (i widzów, oczywiście) "Masterclass". To dopiero jest niesamowite - co niedzielę w australijskim prime time obejrzeć można godzinny...

gulasz wołowy w sosie z czerwonego wina

posmak zdrowia, czyli my taste of health

...Dla Amerykanów kwintesencją gulaszu wołowego jest tzw. "beef burgundy", który z samej nazwy wskazuje, że powinien być przyrządzony na czerwonym winie z regionów burgundzkich. Gulasz prezentowany przeze mnie jest autorstwa Jacques Pepin (Chez Jacques - Traditionals and Rituals of a Cook). Sam w sobie nie jest skomplikowany w przygotowaniu...

Skrzydełka z zagrodowego kurczaka / kasza gryczana / kacze wątróbki

Mięsożecy

...w ten sposób aby wyglądało tak jak na zdjęciu poniżej: Trudno byłoby opisać słowami co i jak należy zrobić więc w tym miejscu umieścimy link do filmu na YT, gdzie najwyższej światowej klasy szef kuchni Jacques Pepin, pokaże to za nas Przy okazji nauka trybowania kurczaka, kaczki, gęsi, może się wam przydać w trakcie świątecznych przygotowań. http://www.youtube.com...

Consomme, czyli bardzo klarowny bulion.

w zaciszu domowej kuchni

...minutą gotowania staje się coraz bardziej przejrzysty, czysty, idealnie klarowny. Ja robiłam już kilka podejść do tego bulionu ale do tej pory zawsze kończyło się tylko na chęciach;) Niedawno jednak oglądałam program Jacques Pepin, w którym przygotowywał między innymi właśnie consomme i przekonałam się, że nie jest to takie trudne jak mi się wydawało...

Ciężkie jest życie eksperymentatora. Czyli kiedy w kuchni nie wychodzi.

Cook it Lean

...lub smak? Na koniec dodam jeszcze, że w trakcie kuchennych zmagań jednym uchem słuchałam kuchni+. Jedno zdanie, jak się okazuje prorocze, zapadło mi szczególnie w pamięć (choć nie potrafię go dokładnie zacytować). Jacques Pepin w swoim programie stwierdził (mniej więcej), że nie powinniśmy się bać ponosić porażek bo to one budują nasze doświadczenie. I tego będę się trzymać :)  ...

Przekąska/terrina z grillowanej papryki i bakłażana, z mozzarellą i sosem pomidorowym

Nina w kuchni

...Przekąska przed wystawnym obiadem albo danie na kolację, najlepiej ze świeżą bagietką maczaną w oliwie. Pyszna, wspaniale razem się komponująca, z małą ilością tłuszczu - zdrowa. Letnie, śródziemnomorskie danie, przygotowane w oparciu o przepis Jacques Pepina "Today's gourmet II: Light and healthy cooking for the '90s" (Jacques Pepin's...

The Daring Cooks #24 Ballotine of chicken...

Anula's Kitchen

...For the April Daring Cooks Challenge, Lisa from Parsley, Sage and Sweet has challenged us to debone a whole chicken, using this video by Jacques Pepin as our guide; then stuff it, tie it and roast it, to create a Chicken Ballotine. Better late than never... I know that the reveal date is on the 14th of each month but... My life was a little bit...

Ciężkie jest życie eksperymentatora. Czyli kiedy w kuchni nie wychodzi.

Cook it Lean

..., jak się okazuje prorocze, zapadło mi szczególnie w pamięć (choć nie potrafię go dokładnie zacytować). Jacques Pepin w swoim programie stwierdził (mniej więcej), że nie powinniśmy się bać ponosić porażek bo to one budują nasze doświadczenie. I tego będę się trzymać :) bezglutenowe blog kulinarny eksperymenty w kuchni gotowanie przepisy dietetyczne...

Ostatnio wyszukiwane:

japońskie ciasto na ciemnym spodzie, pesto z bazylii i ziaren slonecznika, ravioli ze szpinakiem i mięsem, indyk + masło orzechowe, jajko twaróg, mleko kokosowe owsianka, tarta jablkowo budyniowa, milk shake czekoladowy, pakory, chleb orkiszowy z miodem, ciasto czekoladowe z płynnym środkiem, jarmuż w cieście, ogórki do słoików kiszone, kurczak z ryzem i pieczarkami, ciasto cappucino siostry anastazji, ciecierzyca po in, klopsiki z ogórkiem i papryką w sosie, chleb garowanie, o wegiersku, sałatki z ogórków do słoików

Informujemy, że na swoich stronach Phoenix Press Sp. z o.o. Sp.k. wykorzystuje wraz z innymi podmiotami współpracującymi pliki  cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych i w celu dostosowania serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.  Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Kliknij polityka cookies, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies.

x