Przepis na jądra

Podczas Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach/pokazie, w restauracji Arte del Gusto, z mistrzem kuchni włoskiej Ivo Violante. Bardzo cieszyłam się na Zobacz więcej
Mimo tego, iż nasi przodkowie strzelali sobie często spożywczo w kolana i stopy, pijąc np. z ołowianych naczyń i jedząc spleśniałe dżemy, to jeśli chodzi o medycynę ludową, często okazuje się, że Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Crust and Dust
O podrobach

O podrobach 464

Kiedy byłam dzieckiem w naszej domowej lodówce często widziałam spodeczek z cielęcym móżdżkiem. Nie miałam ochoty go jeść, ale mój tata często dodawał go do jajecznicy. Dla dziecka - normalka. Czasami Zobacz więcej
W zeszły czwartek dzięki uprzejmości Dark Restaurant w Poznaniu i zabiegom Moniki Kozak z http://pinupcookinglooking.blogspot.com/ miałem przyjemność wraz z innymi poznańskimi Blogerami odwiedzić Zobacz więcej
320 g móżdżku cielęcego, 200 ml octu białego winnego, 4 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu, Panierka: 50 g mąki, 2 jajka, 100 g panko* olej do smażenia sól, pieprz szafranowe Aioli 1 jajko, 20 g Zobacz więcej
Witajcie, trochę czasu mnie nie było, ale moja nieobecność spowodowana była urlopowym leniuchowaniem także proszę mi wybaczyć :) Jakiś czas temu trafiłam na blogaDagii jej relację ze spotkania Zobacz więcej
Nie wyobrazam sobie aby chociaz raz na moim blogu nie pojawilo sie zupelnie weganskie danie w ksztalcie penisa! Czuje ze Wam tez czegos brakowala na moim blogu a teraz to juz pobije rekordy Zobacz więcej
Awokado wykorzystywane było już ok. 7000 lat p.n.e. czego dowodem są wykopaliska w południowym Meksyku. Właściwości smakowe jak i zdrowotne spowodowały bardzo szybką ekspansję tego owocu na tereny obu Zobacz więcej
Poniżej przedstawiam przepis na bycze jądra, które przygotowaliśmy razem z chefem Maciejem Majewskim podczas warsztatów „Piąta ćwiartka” w Sofilet Warsaw Viktoria. Danie to najbardziej mnie zaskoczyło Zobacz więcej
Poniżej przedstawiam przepis na bycze jądra, które przygotowaliśmy razem z chefem Maciejem Majewskim podczas warsztatów „Piąta ćwiartka” w Sofilet Warsaw Victoria. Danie to najbardziej mnie zaskoczyło Zobacz więcej
Dzisiaj będzie trochę bardziej hardkorowo. Mieszkańcy Azji Południowo-Wschodniej jedzą wszystko. Nie marnują nawet tego co pełza po drodze, więc tym bardziej nie marnują elementów Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
5 ćwiartka podroby

5 ćwiartka podroby 1603

bycze jądra cynaderki - nerki cielęce flaki gulasz z żołądków drobiowych nóżki wieprzowe w galarecie serduszka drobiowe z pęczakiem – pęczotto szpik wołowy pieczony wątróbka cielęca smażona wątróbka Zobacz więcej
ARCHIWUM lipiec 2014 (1) czerwiec 2014 (5) maj 2014 (2) kwiecień 2014 (3) marzec 2014 (6) luty 2014 (7) styczeń 2014 (4) grudzień 2013 (9) listopad 2013 (12) październik 2013 (14) wrzesień 2013 (12) Zobacz więcej
Przyszedł czas na na Montanę – stan obfitości. Kraina bizonów, pstrągów i niedźwiedzi grizzly. Mimo że około 60% powierzchni zajmują góry ważną rolę odgrywa też rolnictwo. Współcześnie stan słynie z Zobacz więcej
21 października (tak wiem, że niekrótki czas już minął) w Sofitel Warsaw Victoria uczestniczyłam w niecodziennych warsztatach, którym przewodził Szef kuchni Maciej Majewski. Niecodzienne, dlatego, że Zobacz więcej
aga-aa
aga-aa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperymentalnie
Nie popisuj się jajkami

Nie popisuj się jajkami 89

Pisząc notkę na Pastę&Bastę o makaronie z jajkiem sadzonym na śniadanie tak się rozkręciłam, że delikatnie mówiąc popłynęłam i zaczęłam pisać nie na temat makaronu… moje myśli jak zawsze zaczęły Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Bycze jądra, boczniaki, pak choi

Bycze jądra, boczniaki, pak choi 1214

Bycze jądra - 400 g, pak choi - 160 g, boczniaki - 160 g, olej imbirowy - 50 ml, czosnek - 4 g, chilli - 2 g, sezam czarny - 40 g, sos sojowy - 30 ml Jądra oczyścić, naciąć wzdłuż i ściągnąć błonę. Zobacz więcej
michalek.justyna
michalek.justyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Gotuje
Panierowane baranie jądra

Panierowane baranie jądra 856

Tym razem baranie jądra w panierce. Jeśli o mnie chodzi, ta wersja baranich jąder bardziej mi smakowała. Są to po prostu niewielkie kotleciki, bardzo delikatne i smaczne. Ja jako dodatek do kotlecików Zobacz więcej
Nalewka na brzoskwiniach na miodzie jest bardzo aromatyczna. Wymaga też nieco pracy z naszej strony, ale trud zostanie sowicie nagrodzony. Jednak na degustację brzoskwiniówki trzeba długo czekać. Do Zobacz więcej
michalek.justyna
michalek.justyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Gotuje
Baranie jądra z boczniakami

Baranie jądra z boczniakami 1197

Dziś przepis który pochodzi ze strony programu masterchef. W prawdzie w oryginalnym przepisie występują jądra bycze, ale baranie równie dobrze się nadają. Zarówno baranie jak i bycze jądra smakują Zobacz więcej