jądra bycze

Bycze jądra - 400 g, pak choi - 160 g, boczniaki - 160 g, olej imbirowy - 50 ml, czosnek - 4 g, chilli - 2 g, sezam czarny - 40 g, sos sojowy - 30 ml Jądra oczyścić, naciąć wzdłuż i ściągnąć błonę. Zobacz więcej
Poniżej przedstawiam przepis na bycze jądra, które przygotowaliśmy razem z chefem Maciejem Majewskim podczas warsztatów „Piąta ćwiartka” w Sofilet Warsaw Viktoria. Danie to najbardziej mnie zaskoczyło Zobacz więcej
Poniżej przedstawiam przepis na bycze jądra, które przygotowaliśmy razem z chefem Maciejem Majewskim podczas warsztatów „Piąta ćwiartka” w Sofilet Warsaw Victoria. Danie to najbardziej mnie zaskoczyło Zobacz więcej
Podczas Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach/pokazie, w restauracji Arte del Gusto, z mistrzem kuchni włoskiej Ivo Violante. Bardzo cieszyłam się na Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
5 ćwiartka podroby

5 ćwiartka podroby 1276

0
bycze jądra cynaderki - nerki cielęce flaki gulasz z żołądków drobiowych nóżki wieprzowe w galarecie serduszka drobiowe z pęczakiem – pęczotto szpik wołowy pieczony wątróbka cielęca smażona wątróbka Zobacz więcej
W książce Nigelli Lawson "Nigella Gryzie" znalazłam przepis na preriowe ostrygi. Jak twierdzi autorka, jest to świetny sposób na kaca... jeśli tylko uda nam się przeżyć wypicie tej diabelskiej Zobacz więcej
Dziś przepis który pochodzi ze strony programu masterchef. W prawdzie w oryginalnym przepisie występują jądra bycze, ale baranie równie dobrze się nadają. Zarówno baranie jak i bycze jądra smakują Zobacz więcej
najczęściej smażone w głęboki oleju jądra bycze lub baranie. Podaje się je zazwyczaj na przystawkę. Ta przekąska bardzo mocno związana jest z kulturą kowbojską. Do stanowych sportów można zaliczyć Zobacz więcej
Figielek89
Figielek89 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Figiel-z-makiem
Z makiem

Z makiem 199

0
, jak się nazywał, jak wyglądał? Nie pamiętam dzieciństwa. Ale raczej nie miałam takiego. 6. Czego nigdy w życiu nie spróbujesz? (chodzi o jedzenie) Małpie móżdżki, krowie języki, bycze jądra … i tym Zobacz więcej
festiwalu: byczych jąder!, który odbywa się w stanie Montana w USA. W tym roku odbył się początkiem sierpnia. Brzmi smacznie? Impreza kręci się tylko wokół klejnotów byków, smażonych w głębokim Zobacz więcej
i ugotowanie kołdunów oraz przygotowanie sosu. To dopiero szybki obiad ;). Choć wielu poległo to byli też tacy, którym udało. Przepis na kołduny u nas oczywiście już zapisany do wypróbowania. I to Zobacz więcej
anette08
anette08 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotować każdy może
PO CHIŃSKU

PO CHIŃSKU 280

0
. W restauracjach lokalnych naprawdę można spotkać pyszne dania: kurczak w sosie cytrynowym, kurczak w sezamie, warzywa na parze, ryby panierowane, makarony sojowe z sosem i warzywami czy kaczka po Zobacz więcej
21 października (tak wiem, że niekrótki czas już minął) w Sofitel Warsaw Victoria uczestniczyłam w niecodziennych warsztatach, którym przewodził Szef kuchni Maciej Majewski. Niecodzienne, dlatego, że Zobacz więcej
320 g móżdżku cielęcego, 200 ml octu białego winnego, 4 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu, Panierka: 50 g mąki, 2 jajka, 100 g panko* olej do smażenia sól, pieprz szafranowe Aioli 1 jajko, 20 g Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Szpik cielęcy

Szpik cielęcy 392

0
kości cielęce pocięte wzdłuż- 800g* sól, pieprz, oliwa, natka pietruszki – 60g, kapary – 20g, sos vinaigrette – 50ml**, szalotka – 50g, bagietka, oliwa-50ml Kości ułożyć przecięciem do góry. Posypać Zobacz więcej
Ludzie mówią mi, że często wchodząc na mojego bloga lubią oglądać zdjęcia, ale sami by sobie czegoś takiego nie ugotowali. Mówię im wtedy, że przepisy, które publikuję to jest efekt moich poszukiwań Zobacz więcej
pajjka
pajjka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I ♥ Breakfast
329.

329. 85

0
dzieciństwie, a teraz się nią zajadasz? to chyba szpinak i strączki;P 4) Czego byś nigdy nie zjadła? byczych jąder ;P 5) Najgorsza rzecz, jaką jadłaś? Hmmm... tak, to zdecydowanie była rukola ;x 6) Zobacz więcej
Dzisiaj będzie trochę bardziej hardkorowo. Mieszkańcy Azji Południowo-Wschodniej jedzą wszystko. Nie marnują nawet tego co pełza po drodze, więc tym bardziej nie marnują elementów Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Crust and Dust
O podrobach

O podrobach 389

0
. Ale ciocia cynaderki gotowała ochoczo. Standardowo serwowała je z sosem śmietanowym, czasami z grzybkami. Podobnie przygotowywała gulasz z serduszek czy płucka. Jak się jest dzieckiem, to wszystkie Zobacz więcej
parmelia11
parmelia11 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eko Quchnia
Lubię Lublin

Lubię Lublin 107

0
Arte del gusto przygotował nam niespodziankę w postaci dania z … byczych jąder. Jak nie trudno się domyślić nie byłam nim zainteresowana. Na szczęście nie była to jedyna atrakcje. Szef włoskiej Zobacz więcej