Przepis na jądra bycze

Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Bycze jądra, boczniaki, pak choi

Bycze jądra, boczniaki, pak choi 1125

Bycze jądra - 400 g, pak choi - 160 g, boczniaki - 160 g, olej imbirowy - 50 ml, czosnek - 4 g, chilli - 2 g, sezam czarny - 40 g, sos sojowy - 30 ml Jądra oczyścić, naciąć wzdłuż i ściągnąć błonę. Zobacz więcej
Podczas Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach/pokazie, w restauracji Arte del Gusto, z mistrzem kuchni włoskiej Ivo Violante. Bardzo cieszyłam się na Zobacz więcej
Poniżej przedstawiam przepis na bycze jądra, które przygotowaliśmy razem z chefem Maciejem Majewskim podczas warsztatów „Piąta ćwiartka” w Sofilet Warsaw Viktoria. Danie to najbardziej mnie zaskoczyło Zobacz więcej
Poniżej przedstawiam przepis na bycze jądra, które przygotowaliśmy razem z chefem Maciejem Majewskim podczas warsztatów „Piąta ćwiartka” w Sofilet Warsaw Victoria. Danie to najbardziej mnie zaskoczyło Zobacz więcej
michalek.justyna
michalek.justyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Gotuje
Baranie jądra z boczniakami

Baranie jądra z boczniakami 1064

Dziś przepis który pochodzi ze strony programu masterchef. W prawdzie w oryginalnym przepisie występują jądra bycze, ale baranie równie dobrze się nadają. Zarówno baranie jak i bycze jądra smakują Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
5 ćwiartka podroby

5 ćwiartka podroby 1554

bycze jądra cynaderki - nerki cielęce flaki gulasz z żołądków drobiowych nóżki wieprzowe w galarecie serduszka drobiowe z pęczakiem – pęczotto szpik wołowy pieczony wątróbka cielęca smażona wątróbka Zobacz więcej
Od góry od lewej: bycze jądra z boczniakami, sieja, łosoś, krokiety i szef kuchni z Sueno i ja fot. D.Szymborska Dziś odwiedziłyśmy 4 z 15 barów, restauracji, które biorą udział w konkursie na Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Crust and Dust
O podrobach

O podrobach 417

Kiedy byłam dzieckiem w naszej domowej lodówce często widziałam spodeczek z cielęcym móżdżkiem. Nie miałam ochoty go jeść, ale mój tata często dodawał go do jajecznicy. Dla dziecka - normalka. Czasami Zobacz więcej
21 października (tak wiem, że niekrótki czas już minął) w Sofitel Warsaw Victoria uczestniczyłam w niecodziennych warsztatach, którym przewodził Szef kuchni Maciej Majewski. Niecodzienne, dlatego, że Zobacz więcej
320 g móżdżku cielęcego, 200 ml octu białego winnego, 4 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu, Panierka: 50 g mąki, 2 jajka, 100 g panko* olej do smażenia sól, pieprz szafranowe Aioli 1 jajko, 20 g Zobacz więcej
anette08
anette08 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotować każdy może
PO CHIŃSKU

PO CHIŃSKU 316

restauracjaDziś post trochę inny. W piątek wróciłam z wycieczki z Chin i tak doszłam do wniosku, że bardzo trafne jest powiedzenie, że Oni jedzą wszystko co ma 4 łapy, a nie jest stołem, wszystko co Zobacz więcej
W książce Nigelli Lawson "Nigella Gryzie" znalazłam przepis na preriowe ostrygi. Jak twierdzi autorka, jest to świetny sposób na kaca... jeśli tylko uda nam się przeżyć wypicie tej diabelskiej Zobacz więcej
Jako, że świat jest różnorodny tak i święta, tradycje i jedzenie jest inne w każdym zakątku świata. Będąc smakoszem postanowiłam przygotować dla Was wirtualną podróż po festiwalach i świętach od Zobacz więcej
Dawno nie było żadnego konkursu, więc zapraszamy na kolejny.Tym razem mamy dla was zaproszenie dla dwóch osób na burgeradoByczego Burgera, czyli jednego z najnowszych wrocławskich foodtrucków. Co Zobacz więcej
Przyszedł czas na na Montanę – stan obfitości. Kraina bizonów, pstrągów i niedźwiedzi grizzly. Mimo że około 60% powierzchni zajmują góry ważną rolę odgrywa też rolnictwo. Współcześnie stan słynie z Zobacz więcej
Powoli sezon i moda na food trucki dobiega końca, ale te z najlepszym jedzeniem trzymają się mocno! Jeszcze w ten weekend można było zjeść naprawdę dobre potrawy w wykonaniu AkitaRamen, Momo-smak dim Zobacz więcej
Powoli sezon i moda na food trucki dobiega końca, ale te z najlepszym jedzeniem trzymają się mocno! Jeszcze w ten weekend można było zjeść naprawdę dobre potrawy w wykonaniu AkitaRamen, Momo-smak dim Zobacz więcej
Jeszcze niedawno w karcie był byczy penis. Otoczony słodką marchewką krojoną w gwiazdki niezachwycił mnie wcale. Za bardzo gumowaty, bez wyrazu. Ot, taka fanaberia, o której później można opowiadać Zobacz więcej
Dzisiaj będzie trochę bardziej hardkorowo. Mieszkańcy Azji Południowo-Wschodniej jedzą wszystko. Nie marnują nawet tego co pełza po drodze, więc tym bardziej nie marnują elementów Zobacz więcej
Paszczaki gotują
Paszczaki gotują Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Paszczaki gotują
Ed Red w Krakowie

Ed Red w Krakowie 112

Wpis Ed Red w Krakowie pochodzi z bloga Paszczaki gotują Ed Red na Sławkowskiej w Krakowie, gdzie szefem kuchni jest Adam Chrząstowski to miejsce, do którego powinno się udać wielu restauratorów, aby Zobacz więcej