jądra z byka

NEWSY - ĆMA ,PO BYKU,ALE MEHICO,RITUAL - Wariacje Restauracje - Opinie o restauracjach w Warszawie.Głodna Dorota je i opisuje Facebook Instagram Strona główna Restauracje KUCHNIA KUCHNIA AMERYKAŃSKA Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pomarańcza
Tatar z byka

Tatar z byka 120

wtorek, 20 maja 2014 Udało mi się w końcu, mieszczuchowi, dostać świeży czosnek niedźwiedzi. Zblendowałam jego liście z prażonymi pestkami słonecznika, oliwą, serem długo dojrzewającym, chilli, Zobacz więcej
Sari
Sari Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
hejslodkiezycie
Ogon z byka-Rabo de toro

Ogon z byka-Rabo de toro 130

Rabo de toro-mozna zamowic w sezonie corridas de toros- jezeli wiesz gdzie i byc moze jak bedziesz mial/la DUZO szczescia go zdobedziesz.Ja nie wiem ni gdzie,ni u kogo mozna to zrobic.Tez za duzo sie Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Byk (piwo z limonką)

Byk (piwo z limonką) 114

Pozostając w kubańskich klimatach, dzisiaj chciałabym pokazać Wam jeszcze jeden przepis – tym razem na przepyszny i orzeźwiający drink. Powinien posmakować nawet tym osobom, które nie przepadają za Zobacz więcej
Barcelonę kocham po prostu. Mimo swojej wielkości nie przytłacza, nie osacza i nie męczy… Pewnie dlatego, że zakładam wyjazdy w rytmie slow. Nic na siłę, bez ‚koniecznie zaliczyć’i ‚koniecznie być’… Zobacz więcej
PoraCosZjesc
PoraCosZjesc Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pora coś zjeść...
Byki ziemniaczane

Byki ziemniaczane 84

Prześlij komentarz Witaj! Dziękujemy Ci za wizytę! Twój komentarz pojawi się po zatwierdzeniu. Zobacz więcej
Bull's tail in red wine Składniki 2 kg ogon wołowy 3 marchewki 1 pietruszka 2 cebule 1 por biała część 5 ząbków czosnku 1 butelka wino czerwone vegeta pieprz mąka olej do smażenia Wykonanie Ogony Zobacz więcej
Kino&Kuchnia
Kino&Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kino&Kuchnia
Wściekły byk

Wściekły byk 57

Genialny film i pamiętna scena ze stekiem :D Pamiętajcie, nigdy nie kłóćcie się o to jak ma być wysmażony stek ;) DeNiro przytył do tej roli 60 funtów, a odgłosy ciosów uzyskano poprzez miażdżenie Zobacz więcej
michalek.justyna
michalek.justyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Gotuje
Baranie jądra z boczniakami

Baranie jądra z boczniakami 875

Dziś przepis który pochodzi ze strony programu masterchef. W prawdzie w oryginalnym przepisie występują jądra bycze, ale baranie równie dobrze się nadają. Zarówno baranie jak i bycze jądra smakują Zobacz więcej
Oto druga część mojej opowieści o rzymskich wakacjach. Część 1 możecie przeczytać tutaj: link. Żadna wizyta we Włoszech nie może się obyć bez zjedzenia prawdziwych włoskich gelati. Wybrałyśmy się do Zobacz więcej
Mimo tego, iż nasi przodkowie strzelali sobie często spożywczo w kolana i stopy, pijąc np. z ołowianych naczyń i jedząc spleśniałe dżemy, to jeśli chodzi o medycynę ludową, często okazuje się, że Zobacz więcej
Słowa, które padły ostatnio w Berlinie wagą swą równają się z tym co kiedyś powiedział Kennedy. Ten mur musi upaść. Mur atawistycznych niechęci, zaprzeszłych bóli, małostkowych zachowań co Zobacz więcej
Moda na knajpy z klasycznymi hamburgerami trwa i co jakoś czas powstają nowe lokale serwujące tego typu dania. W ubiegłym tygodniu wybraliśmy się do otwartego niedawno Byk Burgera, aby spróbować, co Zobacz więcej
paulak
paulak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fabryka Smaku
Drink - Czerwony Byk

Drink - Czerwony Byk 865

Składniki: 100 ml wódki 150 ml Red Bulla 10 ml syropu grenadine lód Etapy przygotowania: Do wysokiej szklanki wsypujemy kilka kostek lodu. Następnie wlewamy wódkę i red bulla, delikatnie mieszamy. Na Zobacz więcej
michalek.justyna
michalek.justyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Gotuje
Panierowane baranie jądra

Panierowane baranie jądra 607

Tym razem baranie jądra w panierce. Jeśli o mnie chodzi, ta wersja baranich jąder bardziej mi smakowała. Są to po prostu niewielkie kotleciki, bardzo delikatne i smaczne. Ja jako dodatek do kotlecików Zobacz więcej
Nie wyobrazam sobie aby chociaz raz na moim blogu nie pojawilo sie zupelnie weganskie danie w ksztalcie penisa! Czuje ze Wam tez czegos brakowala na moim blogu a teraz to juz pobije rekordy Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Bycze jądra, boczniaki, pak choi

Bycze jądra, boczniaki, pak choi 950

Bycze jądra - 400 g, pak choi - 160 g, boczniaki - 160 g, olej imbirowy - 50 ml, czosnek - 4 g, chilli - 2 g, sezam czarny - 40 g, sos sojowy - 30 ml Jądra oczyścić, naciąć wzdłuż i ściągnąć błonę. Zobacz więcej
ARCHIWUM lipiec 2014 (1) czerwiec 2014 (5) maj 2014 (2) kwiecień 2014 (3) marzec 2014 (6) luty 2014 (7) styczeń 2014 (4) grudzień 2013 (9) listopad 2013 (12) październik 2013 (14) wrzesień 2013 (12) Zobacz więcej
Podczas Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach/pokazie, w restauracji Arte del Gusto, z mistrzem kuchni włoskiej Ivo Violante. Bardzo cieszyłam się na Zobacz więcej
Poniżej przedstawiam przepis na bycze jądra, które przygotowaliśmy razem z chefem Maciejem Majewskim podczas warsztatów „Piąta ćwiartka” w Sofilet Warsaw Victoria. Danie to najbardziej mnie zaskoczyło Zobacz więcej