jaglanka w słoiku

~brzoskwiniowy "serniczek" na zimno z kaszy jaglanej z domową wegańską czekoladą~ Nie wiedziałam jak nazwać to śniadanie...padło więc na kolejny serniczek na zimno, chyba za sprawą konsystencji... ;) Zobacz więcej
Dziś słoikowo.Kasza jaglana ugotowana z siemieniem lnianym , następnie z kakao i masłem orzechowym.Potem dodałam drobno pokrojone jabłko i banana , a na samym końcu jajko :) W ostatniej kolejności do Zobacz więcej
Czekoladowo-karmelowa. Orzechowo-żurawinowa. Kokosowa. Idealna. Kilka słów wstępu: Poranek. Niedzielny poranek. Wspaniały niedzielny poranek. Chciałam zrobić moim dziewczynkom coś wyjątkowego. Zobacz więcej
W zamrażalce zalegało mi pudełeczko z masą makową, a jak każdy mnie zrozumie nie mogło się ono zmarnować, bo kocham ją <3 . Ale w lodówce z kolei data serka homogenizowanego powoli się kończyła A Zobacz więcej
. Podziel kaszę na 2 części. Do jednej dodaj kakao lub karob, namoczone daktyle z wodą, szczyptę cynamonu i dokładnie zmiksuj. W razie potrzeby dodaj jeszcze trochę mleka. Do drugiej dodaj wanilię i Zobacz więcej
Dżem truskawkowy w wersji witariańskiej. Bogaty w kwasy omega-3 i pełen błonnika. Do kanapek, deserów, owsianki, jaglanki no i do wyjadania łyżką ze słoika;) Surowy dżem truskawkowy z chia Wykonanie: Zobacz więcej
ula
ula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak Europy
Jaglanka z sosem truskawkowym

Jaglanka z sosem truskawkowym 33

1
Styczniowy, mroźny poranek. Za oknem pierwsze w tym roku, większe opady śniegu. Przed wyjściem z domu, koniecznie trzeba zjeść śniadanie, najlepiej ciepłe i zdrowe. Proponuje jaglankę, podaną w słoiku Zobacz więcej
Nie mam za bardzo czasu na regularne wpisy, chociaż pomysłów setki i co chwilę kombinuję coś nowego. Tymczasem najszybciej i najprościej, bo przecież jaglanka jest na porządku dziennym - pasta z kaszy Zobacz więcej
, ok. łyżkę zalewy z pomidorów. Sól, pieprz i widelec na koniec, oczywiście do schrupania. Przepyszna na zimno i na ciepło. Składniki: 100 g kaszy jaglanej słoik (ok. 250 g) suszonych pomidorów w Zobacz więcej
: 1. Kaszę przepłukać kilka razy pod bieżącą wodą. 2. Kaszę gotować w wodzie/mleku roślinny wraz z sokiem żurawinowy do miękkości (około 10-15 minut). 3. Ugotowaną kaszę zmiksować na gładką masę, Zobacz więcej
~nocna jaglanka na jogurcie ze świeżo starym cynamonem, miodem z cynamonem i bananem~ Słodka! Lepka! Zimnaaaaa. W dodatku szybka. Jak dla mnie zbawienie na śniadanie o szóstej rano (nie pytajcie :p). Zobacz więcej
figmara
figmara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
figowe smaki
Miodowa dynia z imbirem

Miodowa dynia z imbirem 74

0
ocet, wodę, dodać cynamon, anyż, goździki i imbir. Zagotować, włożyć kawałki dyni i gotować przez 2 minuty. Po tym czasie łyżką cedzakową wyjąć dynię z zalewy. Zalewę jeszcze raz zagotować, zestawić Zobacz więcej
Jeszcze jedna propozycja do jaglanki, naleśników czy wszelakich deserów. Coś dla miłośników bardziej wyrafinowanych smaków, czyli jabłka z miętą. Delikatna słodycz owoców przełamana miętą, imbirem i Zobacz więcej
Ten krem jest kolejną alternatywą dla niezdrowych słodkości na moim blogu. Co tu dużo mówić - jest przepyszny. Nikt nie domyśliłby się, że można stworzyć takie cudo z kaszy jaglanej. Wydaje mi się, że Zobacz więcej
Moja fascynacja kaszami i tego, co można z nich przygotować, jest nieskończona. Mogę zrozumieć, że ugotowana na sypko jaglanka jest mdła, zbyt maślana, nieatrakcyjna, nudna, bezpłciowa…, ale przecież Zobacz więcej
Granola (czyli mieszanina płatków zbożowych, orzechów, pestek, suszonych owoców i miodu, pieczona do chrupkości) to od jakiegoś czasu nasza alternatywa dla owsianki czy jaglanki na śniadanie. Zobacz więcej
Zrobiłam ostatnio po raz pierwszy mleczko kokosowe... Zachwycona jego smakiem postanowiłam do czegoś je wykorzystać, lecz miałam kompletną pustkę w głowie... Po czym pomyślałam, że wykorzystam je do Zobacz więcej
porcjami. Nawet jeden kilogram porzeczki to sporo pracy. Przepis z tych najprostszych, jak już się tą porzeczkę umyje, oskubie, to trzeba gotować z cukrem, aż zrobi się piana, zdjąć pianę. Słoiki Zobacz więcej
em.
em. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Emkreacja
Jem ze słoika!

Jem ze słoika! 77

0
Nie wiem czemu wcześniej się przed tym wzbraniałam. Słoik nie kojarzył mi się z naczyniem, raczej z przechowywaniem. Widuję przepisy, które polegają na czyszczeniu słoika w sposób ekologiczny: Zobacz więcej