jagnięcina duszona

Jagnięcinawolnoduszona w sosie piwnym z dodatkiem świeżej żurawiny i dyni. Jest to danie jednogarnkowe, solidne, lecz zaskakująco lekkie z charakterystycznym słodkim smakiem ciemnego piwapołączonego z Zobacz więcej
Rozgrzewające danie jednogarnkowe. Listopadowe. Dla mnie było troszkę za mocno przyprawione, ale mój współtowarzysz posiłku i Stworek byli zachwyceni, więc nie zmieniam ilości przypraw. Jagnięcina Zobacz więcej
Mięso jagnięce jest mało popularne, często bardzo drogie...ale od czasu do czasu można pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa. Delikatne mięso połączyliśmy z aromatycznymi przyprawami. Caffe de Paris Zobacz więcej
Coś w rodzaju gulaszu mięsno -warzywnego. Robię je z różnego rodzajami mięs- z jagnięciną pierwszy raz. Czytaj więcej » Zobacz więcej
Dziś mam dla Was przepis na jagnięcinę duszoną z pieczarkami i cebulą. Mięso to gości rzadko na naszym stole, bo póki co jest trudno dostępne. Ponadto nie każdy lubi jego specyficzny posmak. Dobrze Zobacz więcej
Jedynka
Jedynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jedynka gotuje
Capama - duszona jagniecina

Capama - duszona jagniecina 57

"Lato z ptakami odchodzi Wiatr skręca liście w warkoczach Dywanem pokrywa szlaki Szkarłaty wiesza na zboczach" Krolowa norweskiej jesieni jest bez watpienia jagniecina. Aromatyczna i pyszna. By Zobacz więcej
Kropla Oliwy
Kropla Oliwy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kropla Oliwy
Rogan Josh z jagnięciną

Rogan Josh z jagnięciną 98

Od jakiegoś czasu mam spore blogowe zaległości. Oczywiście, jak zwykle, mam wymówkę. Mojego męża opanowała szaleńcza wręcz chęć zmian w domu. Planowo zmiany miały objąć duży pokój i kuchnię. Tymczasem Zobacz więcej
W tym daniu główną rolę - bo i składnika i naczynia gra okrągła cukinia, które często występuje w basenie morza śródziemnego a ostatnio trafia się też i w Polsce.Doskonale do niej pasuje mielona Zobacz więcej
Uwielbiam zrobić i zjeść dobrą pizzę, robię je przynajmniej 2 razy w miesiącu. Najlepsze są te na cieniutkim spodzie z dodatkamipełnymi smaku, jak ta pizza! Oszalałam na jej punkcie, robiłam ją już Zobacz więcej
Będąc na zakupach na jednej z giełd, z moją Teściową upolowałyśmy jagnięcinę. Przyznam się, że tego typu mięsa nigdy nie jadłam. Ale pierwsze koty za płoty. Przepis autorstwa mojej Teściowej :) Podana Zobacz więcej
Piłka w kuchni
Piłka w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Piłka w kuchni
Jagnięcina-baranina

Jagnięcina-baranina 7980

Jagnięcina jest u nas bardzo rzadko dostępna. Gdy jednak się pojawia, stanowi swego rodzaju odskocznię, a nawet atrakcję. Odskocznię od częstych bywalców naszego stołu: wieprzowiny czy drobiu. Zobacz więcej
jagniecina z zakola Tydzień po Wielkanocy miałam przyjemność uczestniczyć w konferencji promującej mięso baranie i jagnięce , na praktycznym tego przykładzie, w wykonaniu Piotra Lenarta w ramach Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Jagniecina pieczona z oregano

Jagniecina pieczona z oregano 212

Szukając pomysłu na udziec jagnięcy przeglądałam stare książki, jednak przepisu tam nie znalazłam. Dlaczego? Wytłumaczenie znalazłam w książce Marii Disslowej „Jak gotować”: „...Baranina jest mięsem u Zobacz więcej
Jagnięcina - turystyka kulinarna Niech Cię Zakole - Najsmaczniejszy BlogNajsmaczniejszy Blog Najsmaczniejszy Blog Najsmaczniejszy Blog – przepisy, recenzje restauracji Menu Skip to content Strona Zobacz więcej
Witajcie po świątecznej przerwie! Mam nadzieję, że radośnie spędziliście Wielkanoc i pełni sił wróciliście do codzienności. Ja wracam do Was po krótkim urlopie, po którym dla równowagi przez całe Zobacz więcej
Koperkowa rodzina spędziła chorwacki urlop z nie byle kim, bo z Rodziną Misiów- czyli moim Bratem Misiem, jego żoną Misią i „Małymi Szkodnikami”, możecie ich poznać na misiowym blogu. Taki wspólny Zobacz więcej
Jak dwóch blogerów kulinarnych wybierze się na wakacje do Chorwacji, mają do dyspozycji kuchnię na tarasie z widokiem na morze i góry (jak to w Chorwacji), to można się spodziewać smakowitego urlopu. Zobacz więcej
Przepyszna potrawa kuchni osmańskiej. Nietypowe połączenie smaków jest tu najwikszym atutem. Mięso, słodycz kasztanów i moreli, lekki kwasek jaki nadają suszone porzeczki to bomba smaków którą musicie Zobacz więcej
Kiedyś kupiłam sobie galaretkę miętową do mięs, byłam przekonana,że to jest taki zwyczajny, miętowy sos do jagnięciny, jakiego zazwyczaj używam, okazało się, ze to bardzo gęsta, lekko słodkawa ale tez Zobacz więcej
Jagnięcinę lubię najbardziej krótko smażoną, różową w środku podaną z prostą sałatką. Tym razem miałam przerośnięty, fragment mięsa, który postanowiłam udusić i podać z podsmażoną na maśle polentą. Zobacz więcej