jagnięcina mięta

KOLORgotowania.pl
KOLORgotowania.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kolorgotowania.pl
Mięta

Mięta 25

W mojej kuchni staram się używać wielu ziół, dzięki czemu potrawy stają się bardziej aromatyczne. Niestety korzystam z tych suszonych, ponieważ tyle razy ile kupiłam w sklepie doniczkę z pięknie Zobacz więcej
Kropla Oliwy
Kropla Oliwy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kropla Oliwy
Rogan Josh z jagnięciną

Rogan Josh z jagnięciną 20

Od jakiegoś czasu mam spore blogowe zaległości. Oczywiście, jak zwykle, mam wymówkę. Mojego męża opanowała szaleńcza wręcz chęć zmian w domu. Planowo zmiany miały objąć duży pokój i kuchnię. Tymczasem Zobacz więcej
Uwielbiam zrobić i zjeść dobrą pizzę, robię je przynajmniej 2 razy w miesiącu. Najlepsze są te na cieniutkim spodzie z dodatkamipełnymi smaku, jak ta pizza! Oszalałam na jej punkcie, robiłam ją już Zobacz więcej
jagniecina z zakola Tydzień po Wielkanocy miałam przyjemność uczestniczyć w konferencji promującej mięso baranie i jagnięce , na praktycznym tego przykładzie, w wykonaniu Piotra Lenarta w ramach Zobacz więcej
Witajcie po świątecznej przerwie! Mam nadzieję, że radośnie spędziliście Wielkanoc i pełni sił wróciliście do codzienności. Ja wracam do Was po krótkim urlopie, po którym dla równowagi przez całe Zobacz więcej
Jagnięcina - turystyka kulinarna Niech Cię Zakole - Najsmaczniejszy BlogNajsmaczniejszy Blog Najsmaczniejszy Blog Najsmaczniejszy Blog – przepisy, recenzje restauracji Menu Skip to content Strona Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Jagniecina pieczona z oregano

Jagniecina pieczona z oregano 31

Szukając pomysłu na udziec jagnięcy przeglądałam stare książki, jednak przepisu tam nie znalazłam. Dlaczego? Wytłumaczenie znalazłam w książce Marii Disslowej „Jak gotować”: „...Baranina jest mięsem u Zobacz więcej
Kiedyś kupiłam sobie galaretkę miętową do mięs, byłam przekonana,że to jest taki zwyczajny, miętowy sos do jagnięciny, jakiego zazwyczaj używam, okazało się, ze to bardzo gęsta, lekko słodkawa ale tez Zobacz więcej
Wcześnie na blogu prezentowałam przepis na kotlety jagnięce z sosem z octu balsamicznego z puree z zielonego groszku- Post z dnia 01.11.2014, zapraszam: Zobacz więcej
Piłka w kuchni
Piłka w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Piłka w kuchni
Jagnięcina-baranina

Jagnięcina-baranina 7736

Jagnięcina jest u nas bardzo rzadko dostępna. Gdy jednak się pojawia, stanowi swego rodzaju odskocznię, a nawet atrakcję. Odskocznię od częstych bywalców naszego stołu: wieprzowiny czy drobiu. Zobacz więcej
Czy Ty też przed wyjazdem do innego państwa najpierw sprawdzasz jakie potrawy są w nim popularne? Kiedy przed wylotem do Irlandii czytałam o tradycyjnych irlandzkich potrawach wiedziałam, że Zobacz więcej
Propozycja na weekendowy obiad prosto ze słonecznej Grecji. No dobra, tej zimy Grecja też ponoć nie taka słoneczna, a na Krecie spadł nawet śnieg (pierwszy od trzynastu lat!). Ale to tym bardziej Zobacz więcej
Jagnięcinawolnoduszona w sosie piwnym z dodatkiem świeżej żurawiny i dyni. Jest to danie jednogarnkowe, solidne, lecz zaskakująco lekkie z charakterystycznym słodkim smakiem ciemnego piwapołączonego z Zobacz więcej
Jesień pełną gębą. Nie lubię, tak bardzo. Jedyne co mi w tym czasie humor poprawia to adekwatna do pogody kuchnia. Rozgrzewająca, pełna mocnych aromatów, taka, która dla brzuszka robi tak dobrze jak Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
grillowana jagnięcina

grillowana jagnięcina 2201

Jagnięcina, aby złagodzić jej zapach, wymaga odpowiedniej obróbki, należy dokładnie oczyścić ją z błon i obtoczyć w aromatycznych ziołach i przyprawach. Jagnięcina pod wpływem długiej obróbki cieplnej Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Jagnięcina to mięso bardzo cenne ze względu na wiele składników. Niezwykle cennym składnikiem jagnięciny są nienasycone kwasy tłuszczowe. Szczególną rolę … Zobacz więcej
Dhansak czyli mięso duszone w fasolowo-warzywnym sosie wywodzi się z tradycji kuchni parsyjskiej. Indyjscy Parsowie to wspólnota etniczno-religijna, która pojawiła się na terenach Indii około VIII Zobacz więcej
Hreczanyki to takie kotlety mielone z kasza gryczana i jagnięciną, z dodatkiem bardzo dużej ilości czosnku :) ! Sąpyszne i wyśmienicie smakują z sosem śmietanowym lub jogurtowym, z dużąilością (UWAGA) Zobacz więcej
Zapraszam na pyszne roladki z bakłażana w greckim stylu, które miałam przyjemność przygotować podczas warsztatów Akademii Smaku Bosch. Roladki faszerowane mieloną jagnięciną, serkiem kozim i świeżą Zobacz więcej
Już po raz trzeci na blogu umieszczam przepis na lahmacun – rewelacyjną turecką pizze. To danie to zdecydowanie mój faworyt kuchni tureckiej i bardzo żałuję, że w łódzkich, bardzo zresztą dobrych Zobacz więcej