jagnięcina pieczona

Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Jagniecina pieczona z oregano

Jagniecina pieczona z oregano 207

Szukając pomysłu na udziec jagnięcy przeglądałam stare książki, jednak przepisu tam nie znalazłam. Dlaczego? Wytłumaczenie znalazłam w książce Marii Disslowej „Jak gotować”: „...Baranina jest mięsem u Zobacz więcej
Powiało wiosną na naszym niedzielnym stole. Bo rozpoczął się sezon na jagnięcinę, która jest zresztą tradycyjnym wielkanocnym daniem we Francji. Niestety coraz mniej ludzi ją przyrządza bo młodzi nie Zobacz więcej
Propozycja na weekendowy obiad prosto ze słonecznej Grecji. No dobra, tej zimy Grecja też ponoć nie taka słoneczna, a na Krecie spadł nawet śnieg (pierwszy od trzynastu lat!). Ale to tym bardziej Zobacz więcej
odKuchni
odKuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
odKuchni
Pieczona Jagnięcina

Pieczona Jagnięcina 2126

Składniki 400-500g kotletów z jagnięciny sól morska gruba 1 łyżeczka szałwii 1/4 łyżeczki rozmarynu 1 łyżka oliwy z oliwek mąka pszenna Etapy przygotowania 1. Kotlety maczamy w mące z obu stron. Zobacz więcej
agatao
agatao Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
awo88
Pieczona jagnięcina

Pieczona jagnięcina 1878

Musztarda Rozmaryn 2 kostki rosołowe Wymieszać, natrzeć jagnięcinę (może być ok. 2-kilogramowy udziec). Wstawić na dobę do lodówki. Po upływie tego czasu nagrzać piekarnik do 200 stopni i wstawić Zobacz więcej
gorsky
gorsky Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
GORSKY GOTUJE
jagnięcina pieczona w czosnku...

jagnięcina pieczona w czosnku... 2599

SKŁADNIKI: 1-1,5 kg jagnięciny 2-3 główki czosnku olej sól, pieprz świeżo zmielony kilka gałązek rozmarynu, tymianku i skórka z całej cytryny 1/ mięso myjemy, osuszamy, nakłuwamy nożem i wciskamy do Zobacz więcej
W końcu zabrałam się za testowanie przepisów z ostatnio kupionych książek kucharskich. Na pierwszy ogień poszła wolno pieczona jagnięcina z 'Dzienników Kulinarnych' Nigela Slater'a (Slow-roast lamb Zobacz więcej
Kropla Oliwy
Kropla Oliwy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kropla Oliwy
Rogan Josh z jagnięciną

Rogan Josh z jagnięciną 92

Od jakiegoś czasu mam spore blogowe zaległości. Oczywiście, jak zwykle, mam wymówkę. Mojego męża opanowała szaleńcza wręcz chęć zmian w domu. Planowo zmiany miały objąć duży pokój i kuchnię. Tymczasem Zobacz więcej
Niezawodny Gino D’Acampo po raz kolejny swoim daniem przypomniał mi minione wakacje, a szczególnie smaki, które wtedy odkryłam – jagnięcina. Przepis na pieczoną jagnięcinę podaję za mistrzem z książki Zobacz więcej
W tym daniu główną rolę - bo i składnika i naczynia gra okrągła cukinia, które często występuje w basenie morza śródziemnego a ostatnio trafia się też i w Polsce.Doskonale do niej pasuje mielona Zobacz więcej
Uwielbiam zrobić i zjeść dobrą pizzę, robię je przynajmniej 2 razy w miesiącu. Najlepsze są te na cieniutkim spodzie z dodatkamipełnymi smaku, jak ta pizza! Oszalałam na jej punkcie, robiłam ją już Zobacz więcej
W Hiszpanii jagnięcina jest nieporównywalnie popularniejsza niż w Polsce. Jest to mięso powszechnie dostępne w sklepach i restauracjach, pochodzenia krajowego, a to dzięki szeroko rozpowszechnionej Zobacz więcej
jagniecina z zakola Tydzień po Wielkanocy miałam przyjemność uczestniczyć w konferencji promującej mięso baranie i jagnięce , na praktycznym tego przykładzie, w wykonaniu Piotra Lenarta w ramach Zobacz więcej
Piłka w kuchni
Piłka w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Piłka w kuchni
Jagnięcina-baranina

Jagnięcina-baranina 7959

Jagnięcina jest u nas bardzo rzadko dostępna. Gdy jednak się pojawia, stanowi swego rodzaju odskocznię, a nawet atrakcję. Odskocznię od częstych bywalców naszego stołu: wieprzowiny czy drobiu. Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Est-Ouest
Pieczona jagniecina, na Wielkanoc.

Pieczona jagniecina, na Wielkanoc. 470

Jak kaze tradycja, na moim wielkanocnym stole goscila pieczona jagniecina z wiosennymi warzywami. O tej porze roku jest najdelikatniejsza i najsmaczniejsza, a ze wszystko w naturze w piekny sposob sie Zobacz więcej
Jagnięcina - turystyka kulinarna Niech Cię Zakole - Najsmaczniejszy BlogNajsmaczniejszy Blog Najsmaczniejszy Blog Najsmaczniejszy Blog – przepisy, recenzje restauracji Menu Skip to content Strona Zobacz więcej
Witajcie po świątecznej przerwie! Mam nadzieję, że radośnie spędziliście Wielkanoc i pełni sił wróciliście do codzienności. Ja wracam do Was po krótkim urlopie, po którym dla równowagi przez całe Zobacz więcej
Cześć. Dawno nic nie publikowałam i należy Wam się wyjaśnienie. Tuż po zakończeniu głosowania mającego wyłonić finalistów Blog Roku najwyraźniej zeszły ze mnie wszystkie emocje i … znowu się Zobacz więcej
negresca
negresca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Prowincja w globalnej wiosce
Pieczona jagnięcina

Pieczona jagnięcina 1339

Moje 100. tysięczne miasto na południu Polski - to z perspektywy globalnej wioski - raczej prowincja. Ale to mój świat, mój własny kawałek ziemi. Całkiem fajnie się tu myśli, czyta, ogląda filmy, Zobacz więcej
Kiedyś kupiłam sobie galaretkę miętową do mięs, byłam przekonana,że to jest taki zwyczajny, miętowy sos do jagnięciny, jakiego zazwyczaj używam, okazało się, ze to bardzo gęsta, lekko słodkawa ale tez Zobacz więcej