Przepis na jagnięcina slater

ptasia78
ptasia78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Coś niecoś
Jagnięcina, fasola i pory

Jagnięcina, fasola i pory 138

Wspominałam już kilka razy na blogu o Tender autorstwa Nigela Slatera (pisarza/kucharza, którego wolę czytać niż słuchać/oglądać). To dwutomowe dzieło (świetne do przygniatania piernika ;) o warzywach Zobacz więcej
gorsky
gorsky Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
GORSKY GOTUJE
jagnięcina pieczona w czosnku...

jagnięcina pieczona w czosnku... 2977

SKŁADNIKI: 1-1,5 kg jagnięciny 2-3 główki czosnku olej sól, pieprz świeżo zmielony kilka gałązek rozmarynu, tymianku i skórka z całej cytryny 1/ mięso myjemy, osuszamy, nakłuwamy nożem i wciskamy do Zobacz więcej
Gotuj z Alą
Gotuj z Alą Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Alą
Stek z jagnięciny

Stek z jagnięciny 3767

Jagnięcina w Polsce niestety nie jest zbyt popularna. Trudno się dziwić, z jednej strony dość wysoka cena, a z drugiej, fakt, że jest to mięso młodego zwierzęcia. Może w regionach, gdzie hoduje się Zobacz więcej
Netka
Netka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Netka w kuchni
Grilowana jagnięcina

Grilowana jagnięcina 387

Bardzo smaczna, szybka, grilowana jagnięcina. Doskonała na ciepłe dni, z warzywami i ryżem na przykład:) Polecam:) Składniki: 4 kotleciki jagnięce ( lamb chops, 467 g ) sól pieprz suszona mięta 2 małe Zobacz więcej
Wszelkie rzadziej pieczone mięsiwa jak jagnięcina, sarnina, dziczyzna zawsze kojarzą mi się sarmatami z sumiastymi wąsami, Kmicicem, Zagłobą i ucztami przy suto zastawionych stołach. Doświadczenie Zobacz więcej
nietylkopasta
nietylkopasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
nietylkopasta.pl
Tagine z jagnięciny

Tagine z jagnięciny 1077

Przepis na jagnięcinę – marokański tagine Przygotowanie:3 godziny Ilość porcji: 10 porcji Składniki: - ok 500-600 g jagnięciny pokrojonej w kostkę - 2 łyżki oliwy - 2 średnie cebule - ząbek czosnku - Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
grillowana jagnięcina

grillowana jagnięcina 2502

Jagnięcina, aby złagodzić jej zapach, wymaga odpowiedniej obróbki, należy dokładnie oczyścić ją z błon i obtoczyć w aromatycznych ziołach i przyprawach. Jagnięcina pod wpływem długiej obróbki cieplnej Zobacz więcej
Ola
Ola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cztery Pory Smaku
Jagnięcina po krakowsku.

Jagnięcina po krakowsku. 729

Od kiedy moja miłość do jedzenia osiągnęła spory rozmiar, obiecałam sobie, że w miarę możliwości i odwagi postaram się spróbować więcej niż pozwalały mi na to wcześniejsze ograniczenia. Teraz gdy Zobacz więcej
Kiedy byłam bardzo mała, za domem moich dziadków, u których wtedy mieszkaliśmy, zawsze pasło się niewielkie stado owiec. Podobnie było u ciotki za miedzą i u sąsiadów.Głównym celem hodowli puchatych Zobacz więcej
Dzień dobry, Zapraszam Was do obejrzenia i wypróbowania 12 przepisów na dania z jagnięciny, które Rafał przygotował dla dodatku kulinarnego Gazety Wyborczej "Palce Lizać" (wydanie nr 37 z dnia 3 Zobacz więcej
odKuchni
odKuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
odKuchni
Pieczona Jagnięcina

Pieczona Jagnięcina 2353

Składniki 400-500g kotletów z jagnięciny sól morska gruba 1 łyżeczka szałwii 1/4 łyżeczki rozmarynu 1 łyżka oliwy z oliwek mąka pszenna Etapy przygotowania 1. Kotlety maczamy w mące z obu stron. Zobacz więcej
Kuchnia w Formie
Kuchnia w Formie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia w Formie
Grillowana jagnięcina

Grillowana jagnięcina 1821

Przepis na jagnięcinę jest bardzo prosty i wg mnie nie ma potrzeby go wzbogacać. Proste składniki potrafią bowiem delikatnie podbić naturalny smak jagnięciny, nie dominując go. Wystarczą za to świeże Zobacz więcej
Netka
Netka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Netka w kuchni
Kotleciki z jagnięciny

Kotleciki z jagnięciny 537

Coraz częściej gości u nas jagnięcina. Ma specyficzny smak i zapach ale jeśli ją odpowiednio przygotujemy to będzie naprawdę smaczna. Jagnięcina,baranina bardzo dobrze komponuje się z miętą i moja Zobacz więcej
agilera73
agilera73 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pokusa w kuchni
Tagliatelle z jagnięciną

Tagliatelle z jagnięciną 391

Nie jadam za dużo mięsa, ale bardzo lubię jagnięcinę. Ma specyficzny smak i zapach. wiem,że dużo osób za nią nie przepada. Jest bardzo popularnym mięsem w kuchni śródziemnomorskiej, a także w kuchni Zobacz więcej
flowerek
flowerek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
flowerek.com-moje gotowanie
Jagnięcina z grilla

Jagnięcina z grilla 470

VN:F [1.9.22_1171] Witam serdecznie poniedziałkowo. Mam nadzieję, że mieliście wspaniały weekend i przyjemny początek wakacji. U mnie niestety weekend minął pod znakiem migreny, ale szybko się Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rozkosze-stolu
wiosenna jagnięcina

wiosenna jagnięcina 1211

Wg Jamiego Olivera na wiosnę najlepiej sprawdzają się szparagi, jajka, jagnięcina i rabarbar. Szparagów i rabarbaru jeszcze nie ma, jajka (skoro nie mam kury nioski) mnie nie kręcą, więc pozostało mi Zobacz więcej
alunek
alunek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Życie zamknięte w smaku
Jagnięcina w maśle

Jagnięcina w maśle 551

Trochę Was zaniedbywałam ostatnimi czasy. W związku z tym coś, co w mojej kuchni bywa niezwykle rzadko - z wielu powodów. JAGNIĘCINA W MAŚLE Składniki: - 400 gram jagnięciny - 1 łyżki masła - 2 łyżki Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Keema z jagnięciny

Keema z jagnięciny 141

Ostra, aromatyczna potrawa wywodząca się z kuchni hinduskiej. Swój smak i aromat zawdzięcza zielonemu chilli, imbirowi, garam masali i pieprzowi cayenne. Keema znaczy dosłownie mielone mięso i tak Zobacz więcej
agatao
agatao Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
awo88
Pieczona jagnięcina

Pieczona jagnięcina 2079

Musztarda Rozmaryn 2 kostki rosołowe Wymieszać, natrzeć jagnięcinę (może być ok. 2-kilogramowy udziec). Wstawić na dobę do lodówki. Po upływie tego czasu nagrzać piekarnik do 200 stopni i wstawić Zobacz więcej
Piłka w kuchni
Piłka w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Piłka w kuchni
Jagnięcina-baranina

Jagnięcina-baranina 10293

Jagnięcina jest u nas bardzo rzadko dostępna. Gdy jednak się pojawia, stanowi swego rodzaju odskocznię, a nawet atrakcję. Odskocznię od częstych bywalców naszego stołu: wieprzowiny czy drobiu. Zobacz więcej