jagnięcina w winie

(genialny patent, niestety nie do powtórzenia w naszym klimacie). Figami pod domem już się zachwycałam przy okazji figowego dżemu (Miś zresztą też). Fig mieliśmy pod dostatkiem, więc postanowiliśmy Zobacz więcej
Mało które mięso tak rozkwita w towarzystwie dobrze dobranego wina. Jeśli więc przełamiemy stereotypy i przyrządzimy na wielkanocny obiad jagnię, które w wielu krajach jest daniem świątecznym, Zobacz więcej
również... że dziś znowu coś ugotujemy zamiast iść do knajpy:) Już od początku wyjazdu zaczęliśmy się zastanawiać, jak wykorzystać w kuchni figi, które rosną pod domem. Oczywiście powstał dżemsfig w Zobacz więcej
C'est la premiere fois que je cuisinais cette piece de viande ( le jarret d'Agneau) et je me suis inspiré de quelques recettes trouvées sur l'internet ainsi que de ce qui se trouvait dans mon garde Zobacz więcej
Smażone kalmary Chutney mango Ćevapčići Leczo Jagnięcina duszona w winie z figami Dżem z fig i pomarańczy Risotto ze szpinakiem i kurczakiem Morskie robale z makaronem Quesadillas Tortilla z Zobacz więcej
Gotuj z Misiem
Gotuj z Misiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Misiem
Mięcho

Mięcho 559

0
Steki marynowane w winie Ćevapčići Jagnięcina duszona w winie z figami Roladki z indyka ze śliwką Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym Schab gotowany Kurczę nabite w butelkę Skrzydełka po diabelsku Zobacz więcej
Risotto z leśnymi grzybami na białym winie Zupa - Krem szparagowy z grzankami Przystawka II - Mix sałat z szynka parmeńską, parmezanem oraz orzechowym winegretem Danie główne I - Palony kurczak w Zobacz więcej
Koper
Koper Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
Dania mięsne

Dania mięsne 1140

1
z indykiem Roladki z indyka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Zupa gulaszowa z dynią Taco KACZKA Kaczka w pomarańczowej marynacie WIEPRZOWINA Pieczeń po bawarsku Polędwiczka wieprzowa z ananasem Zobacz więcej
Czy wiedzieliście, że mamy w Warszawie australijską restaurację? Jej właścicielem jest rodowity Australijczyk, mieszkający w Warszawie od kilku lat, któremu pewnego dnia zamarzyło się pokazanie Zobacz więcej
pasta z bakłażana, która w odróżnieniu od mojej ulubionej arabskiej była wymieszana z fetą. A do tego pita. Gdy już zaspokoiliśmy pierwszy głód, wjechały dania główne. W. zamówił Arnaki tou pasa- Zobacz więcej
jagnięcinę" - pomyślałam, "czemuż by nie" :) Pierwszy raz piekłam jagnięcinę i naprawdę wyszło prze-smakowicie! Udziec marynowałam 2 dni w czosnku, rozmarynie, czarnym pieprzu, liściach laurowych, Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Jak randka to w "Nolicie"

Jak randka to w "Nolicie" 87

0
Nolita na Wilczej fot. D.Szymborska To był wieczór. 3 różne wina, świetne kalmary, rewelacyjny tuńczyk jako danie główne no i deser. To nie wiem czy jest sens jeszcze coś pisać. No może to, że czasem Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Włochy od kuchni FOTO

Włochy od kuchni FOTO 70

0
, aromatyczną i bardzo mocną kawę. Kofeina w czystej postaci w objętości trzydziestu mililitrów. Makarony – codziennie oczywiście, jako danie pierwsze. I tutaj trudne wybory: zupa czy kluski. Z reguły Zobacz więcej
Julii Child Szpinakowo-pieczarkowy tort naleśnikowy z serowym beszamelem Kurczak w czerwonym winie Kurczak pieczony i polewany sosem maślano-olejowym Zupa jarzynowa z indykiem i curry Agneau Zobacz więcej
Nigdy dotąd nie jadłam jagnięciny... i nie wiedziałam, co traciłam :) Na mój jagnięcy debiut celowo wybrałam prosty przepis, tak aby nie tłamsić naturalnego smaku mięsa pod tysiącem przypraw i Zobacz więcej
Netka
Netka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Netka w kuchni
CHANFANA DE BORREGO

CHANFANA DE BORREGO 57

0
Chanfana de Borrego ( gulasz z jagnięcy ), jest jednym z najbardziej znanych dan w tradycyjnej kuchni portugalskiej. Połączenie jagnięciny z aromatycznymi składnikami, takimi jak bekon, mięta, czosnek Zobacz więcej
. W Ogrodzieńcu razem z innymi blogerami odwiedziliśmy farmę strusi. Nie polubiłam dużych ptaków. Na warsztatach pod okiem Oliwii Bernady z restauracji w Hotelu Poziom511 uczyłam się przygotowywać Zobacz więcej
”. Ponieważ znam go z potrawki fricasea, wiem, że jest pyszny i że dodawanie go do prawie każdego dania nie jest przesadą. Dobrze wygląda też ośmiornica w winie, faszerowane cukinie, karczochy po Zobacz więcej