Przepis na jagody w syropie pasteryzowane

obżarciuch
obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obżarciuch
Jagody w syropie

Jagody w syropie 815

Pyszny dodatek do ciast, deserów, pierogów oraz bułeczek drożdżowych, a także żródło witamin i smaczne lekarstwo, wspomagające leczenie wielu chorób np. trawiennych Ilośc słoików: 4 słoiczki 300 ml Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obżarciuch
Jagody w syropie II

Jagody w syropie II 862

II sposób na smaczne jagody w syropie, które zachowują swój kształt i są idealne do jogurtów, deserów i lodów Ilość: 8 słoików 400 ml Składniki na jagody w syropie: 3 kg jagód 1 kg cukrów Zobacz więcej
Dorota Smakuje
Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota Smakuje
Pasteryzowane jagody

Pasteryzowane jagody 1582

Pasteryzacja owoców w słoikach to jeden z moich ulubionych sposobów zatrzymania lata. To takie proste - owoce do słoika, trochę cukru, pasteryzowanie i już. Zimą będą takim smacznym dodatkiem np. do Zobacz więcej
CakeCaprice
CakeCaprice Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cake Caprice
Jagody w syropie

Jagody w syropie 202

W tym roku to już nasze drugie jagodobranie. Za pierwszym razem mieliśmy około 600 g, a tym razem aż 1,5 kg! I to w niecałą godzinę ;) Jagody w syropie po prostu uwielbiam. Najbardziej smakują mi w Zobacz więcej
mufinka79
mufinka79 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchnia na obcasach
Jagody pasteryzowane na zimę

Jagody pasteryzowane na zimę 1786

Bardzo szybki i prosty sposób na zachowanie lata w słoiku. Pasteryzacja (odpowietrzanie w czasie gotowania) to jeden z najtańszych sposobów przetwarzania owoców i zachowania znacznej ilości witaminy Zobacz więcej
Ubostwiam czarne jagody i nie wyobrazam sobie,by w spizarni moglo ich zabraknac.Co prawda cala zima sa dostepne sklepowe-mrozone czarne jagody,ale to juz nie to samo co te przygotowane Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Przepisy na domowe przetwory

Przepisy na domowe przetwory 6937

PRZETWORY Z OWOCÓW Dżemy, konfitury Dżem czereśniowy Dżem wiśniowy Dżem truskawkowy I Dżem truskawkowy II Dżem morelowy Dżem dyniowo-jabłkowy Dżem z truskawek i jagód Dżem mirabelkowy Frużelina Zobacz więcej
Jeśli macie dzieci skorzystajcie z przepisu i zróbcie swój syropek z jagód. Ja robię go od wielu lat i kiedy moje dzieci były małe i bolał je brzuszek ten syropek im pomagał. Nie ma w nim żadnej Zobacz więcej
Jak zwykle planów na przetwory miałam więcej ale niektóre owoce mi umknęły. Np. na jagody się niestety nie załapałam.. wiśni zrobiłam za mało.. Ahh.. długo by wymieniać. Ale co jak co, ale brzoskwinie Zobacz więcej
smakmonika
smakmonika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Moniki
Jagody całe - pasteryzowane

Jagody całe - pasteryzowane 58

Jagody całe - pasteryzowane Składniki: {na ok. 14 słoiczków po 180 g} 3 litry jagód - to około 2 kilo jagód 500 gram cukru Przygotowanie: 1. Jagody przebrać, umyć, odcedzić na sicie. 2. Przełożyć do Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Proste potrawy
Jagody pasteryzowane na zimę

Jagody pasteryzowane na zimę 248

Jagody, jagody, sezon na jagody otwarty ! Róbmy z nimi pierogi, ciasta,napojeidesery. Sezon nie trwa długo i ...powtórzy się dopiero za rok, korzystajmy zatem póki są :) Najlepsze świeże. Ja zamknęłam Zobacz więcej
Lipiec to miesiąc jagód. Trzeba się spieszyć, by najeść się nimi do syta. Są pyszne i bardzo zdrowe. To cudowny lek na wiele chorób. Leczą oczy, obniżają poziom cholesterolu, uelastyczniają ścianki Zobacz więcej
adi
adi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szelmostwa Lisa
Syrop jagodowy

Syrop jagodowy 343

składniki 3 szklanki jagód 1 szklanka wody 1 szklanka cukru 2 łyżeczki soku z cytryny Okres owocowania jagody trwa od początku czerwca do końca września. Ich smak i wartości odżywcze w ogromnej Zobacz więcej
panimagoga
panimagoga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki ogrodu
JAGODY W SYROPIE

JAGODY W SYROPIE 72

Jagody wyjątkowo obrodziły w tym roku. Kaszubskie lasy są ich pełne, więc zrywamy, póki się nie skończą. Poza mrożeniem, najprostszą i najstarszą metodą ich przechowania jest pasteryzowanie w cukrze. Zobacz więcej
Uwielbiamy w zimie deserki z grysiku, ryżu i innych kasz. Najbardziej z syropem z jagód, ale tych w tym roku jak na lekarstwo. Mrożonych sporo, ale w słoiczkach jak wiecie nie zdążyłam zrobić. Za to Zobacz więcej
Kiedy co i z czego przetwarzamy – kalendarz robienia ... Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Zapraszam na spotkanie kulinarne ze mną 8222 ... Kiedy co i z czego przetwarzamy – kalendarz Zobacz więcej
Smak lata zamknięty na zimę w słoiczkach to zdecydowanie smak owoców. Zima będzie jak znalazł. W tym roku jagody obrodziły, grzechem byłoby nie porobić z nich przetworów. Takim samym sposobem możemy Zobacz więcej
Sezon na jagody w pełni, zatem zapraszam na babcine soki z jagód. Takie jagody świetnie nadają się do herbatek, deserów, koktajli mlecznych, lodów itp.. Ja nazbierałam troszkę w tym roku, poświęciłam Zobacz więcej
Kolejny wypróbowany przepis który mnie zachwycił wyglądem no i mam nadzieję smakiem. To drugie to się dopiero okaże po otwarciu słoiczka:) Ale po zapachu syropu do cytryn śmiem twierdzić ze będzie to Zobacz więcej
Gosia z Wrocka
Gosia z Wrocka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gosia gotuje
Jagody w syropie na zimę

Jagody w syropie na zimę 83

Jak wszystko, co w słoikach pasteryzowane na zimę, także jagody, będą nam przypominać smak mijającego na nie sezonu, choć o dziwo, jeszcze dzisiaj widziałam je na straganach. Niezastąpione na Zobacz więcej