Przestało wreszcie padać, nadeszło upragnione, gorące lato. Jakiś czas temu zapytałam mamę, czy na rynku pojawiły się już jagody, bo chciałabym upiec jagodzianki. Oczywiście, jak to zwykle bywa z
Zobacz więcej
piecze się : ciasto półfrancuskie Strony strona główna galeria przepisy kontakt pieczesie.eu niedziela, 17 stycznia 2016 ciasto półfrancuskie Etykiety:drożdże,francuskie,krucho-
Zobacz więcej
Nie wyobrażam sobie lata bez jagód... Wczoraj zrobiłam pierwszy raz jagodzianki. Muszę przyznać, że nigdy nie jadłam lepszych jagodzianek! Są przepyszne! :-) W żadnej kupnej jagodziance nie ma tyle
Zobacz więcej
Lato bez jagodzianek to nie lato. W tym roku pierwszy raz upiekłam własne, na podstawie przepisu z bloga wypiekowego, na przepisach z którego nigdy się nie zawiodłam (Moje Wypieki). Jagodzianki z tego
Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Pyszne, słodkie, drożdżowe bułki z jagodami. Wśród moich bliskich cieszą się dużą popularnością. Jagodzianki robiłam już dwa razy w ciągu … Przeczytaj cały
Zobacz więcej
Jagodzianki kocham odkąd pamiętam. Jest coś wyjątkowego w cudownie soczystych, ciemnofioletowych jagodach zatopionych w miękkim drożdżowym cieście. Problem z jagodziankami jest taki, że kupienie
Zobacz więcej
Jagodzianki Zaczynam jagodziankami. Sezon w pełni, więc chcę go wykorzystać jak najlepiej. Już się szykuje do następnych słodkości z tymi owocami w roli głównej. Tymczasem bułeczki, oczywiście te od
Zobacz więcej
Pyszne jagodzianki na puszystym cieście bez mleka. Muszę przyznać, że po raz pierwszy w życiu udało mi się znaleźć tak dobry przepis na jagodzianki. Prezentuję go właśnie w tym wpisie. Podstawą
Zobacz więcej
Jagodzianki Wszyscy się uwzięli na jagodzianki, bo przecież sezon jagodowa trwa. Codziennie jakieś nowe przepisy na te najpopularniejsze, ulubione drożdżówki. Nie powiem, miałam ochotę upiec, ale
Zobacz więcej
Jagodzianki - bułki sezonowe ze względu na owoce, które wszyscy lubimy a tak mało doceniamy. Jagody od dawna uznawane były za lekarstwo, stąd warto je jeść w każdej postać - jako polewę do makarony
Zobacz więcej
Jabłeczników jesienią nigdy zbyt wiele... Wspaniale według mnie komponują się z tą porą roku! Ciasto półfrancuskie kojarzy mi się jednak z latem, więc połączenie tych dwóch składników daje miły,
Zobacz więcej
Sezon jagodowy ogłaszam za otwarty. Co prawda na jagody wybrałam się dobrych kilka dni temu,jednak pierwsze w tym roku jagodzianki upiekłam przedwczoraj. Nie mogłam zdecydować się, który przepis
Zobacz więcej
Jak jagody to nieodwołalnie muszą być i jagodzianki!:) Całe wieki nie jadłam już tych słodkich bułeczek. Zawsze kojarzą mi się z wyprawami na jagody z dziadkami, każdy dostawał swój słoiczek do
Zobacz więcej
Ciasteczkowy potwór: Ciasteczka półfrancuskie Ciasteczkowy potwór Przepisy na ciasta, desery, koktajle i inne słodkości wraz ze zdjęciami:) Strony Strona główna O mnie Ja na Facebook'u Ja na Twitterze
Zobacz więcej
Będzie na zimę - odkąd pamiętam Dziadziu książki odkłada na zimę. Dziadziu, który pasjami pochłania książki o drugiej wojnie światowej - kiedyś obowiązkowo nosił po kieszeniach Tygrysy, gdy zaś półki
Zobacz więcej
Wszyscy robią jagodzianki. I trudno się dziwić, skoro sezon jagodowy trwa. Ja nie robiłam, choć jagód w tym celu zakupiłam sporą ilość. Po prostu się bałam. Czego? Ano tego, że nie będą takie, jakie
Zobacz więcej
Jagodzianki które posmakują każdemu i które zawszewychodzą. Są mega jagodowe przez cosmakują wyśmienicie, a najlepiej w te słoneczne dni smakują: ciepłe jagodziankiz zimnym mlekiem. Dla mnie
Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Domowe jagodzianki. Pyszne, mięciutkie wśrodku, wypełnione dużą ilością jagodowego nadzienia. Rozpływające się wustach. Post Jagodzianki pojawił się poraz pierwszy w
Zobacz więcej
Ochłodziło się i zaczęło padać! Nareszcie! Roślinki w ogrodzie już zasychały, a przecież jeszcze nie mamy lata. A skoro upał odpuścił, zmieniły się także moje preferencje kulinarne. Z chłodników i
Zobacz więcej