jagodzianki rosnące w nocy

Takich dobroci jak jagodzianki to w Szwecji nie mamy, więc nie będziecie zdziwieni, że u mnie znowu przepis na jagodzianki tym razem rosnące nocą. Dzisiaj miałam w planie mnóstwo rzeczy do zrobienia, Zobacz więcej
... Dzisiejsze bułeczki to ciasto drożdżowe typu brioche, czyli ze sporym dodatkiem masła i rosnące w chłodzie. Te drożdżówki mają niezwykle delikatne, wilgotne i miękkie ciasto oraz bogate i Zobacz więcej
-wybawiciela. Świst lotki badmintona, gdy nagle wpada przez okno do kuchni. Lepkie od lukru palce sięgające po kolejną, jeszcze ciepłą, jagodziankę i najpiękniejszy odcień fioletu na zębach. Szalony Zobacz więcej
Jagodzianki od dawna za mną "chodziły", ale zawsze jakoś brakowało czasu, bo przecież ciasto drożdżowe musi sobie dłużej postać. Jednak wczoraj się uparłam i kiedy znalazłam przepis na jagodzianki, Zobacz więcej
tak szybko. Na szczęście zostaną nam wspomnienia, którymi będzie można cieszyć się do następnych wakacji. Wspomnieniem są także dzisiejsze drożdżówki... Tego lata pobiłam chyba rekord w pieczeniu Zobacz więcej
Lato bez jagód, to dla mnie nie jest prawdziwe lato. Nad morzem zbieram je prosto z krzaczków do miseczki, a potem... długo szoruję dłonie cytryną. Po moich rękach łatwo można poznać co robiłam rano. Zobacz więcej
Kiedy nie mogę spać, trwa sezon jagodowy. I już drugi rok z rzędu piekę drożdżówki z nimi. W zeszłym roku były to jagodzianki, w tym - drożdżówki z jagodami i serem. Przez cały tydzień nie mogłam Zobacz więcej
Początek lata jest gorący, żeby nie powiedzieć upalny. Ale nie można przecież zamknąć kuchni na całe lato... nie gotować, nie piec... nie da się... u mnie się nie da:) A że rozpoczął się sezon Zobacz więcej
Chleb żytni razowy na zakwasie Składniki Zakwas 60 g startera zakwasu ( dałam aktywny zakwas) 250 g mąki żytniej razowej 200 ml wody Ciasto właściwe 450 g zakwasu 150 g mąki żytniej razowej 100 g Zobacz więcej
bardzo mało czasu na gotowanie, a tym bardziej na kulinarne planowanie czy samo fotografowanie i przygotowanie wpisów. Na pewno jest już dużo lepiej, bo młody pozwala mi trochę pospać, ba nawet śpi Zobacz więcej
nikogo przekonywać że chleb pieczony w domu jest pyszny i zdr... 1 godzinę temu Najnowsze Kalifornia legalizuje "wspomagane samobójstwo" - Gubernator Kalifornii podpisał w poniedziałek ustawę Zobacz więcej
... 18 godzin temu Passionfruit Gulasz irlandzki z piwem. Drunken Irish Stew. - Po inwazji Celtów na tereny Irlandii w 7 w.p.n.e. kotły stały się głównymi naczyniami do gotowania. Gotowano nad Zobacz więcej
si vorrebbe è passare ai fornelli il minor tempo possibile, pur non rinunciando al gusto, ovviamente. Ecco allora che una ricetta c... 1 godzinę temu Moje Małe Czarowanie "Smażone zielone pomidory" - Zobacz więcej
Człowiek jest tym, co zje...: Zupa krem z cukinii Kuchnia, podróże, może coś więcej... piątek, 12 sierpnia 2016 Zupa krem z cukinii Przepis od Doroty J. przepyszna zupa! 3 średnie cukinie 1 marchewka Zobacz więcej
, zmniejszamy obroty na średnie i dodajemy po jednym żółtku, dodając kolejne, aż pierwsze dobrze wymiesza się z białkami. Mikser wyłączamy, do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę pszenną i Zobacz więcej
Człowiek jest tym, co zje...: Rosół z piekarnika Kuchnia, podróże, może coś więcej... sobota, 18 lutego 2017 Rosół z piekarnika Ciąg dalszy życia bez kuchenki gazowej. 6 skrzydełek (ew. porcja Zobacz więcej
w paski 1 pietruszka pokrojona w paski 1 - 2 jabłka pokrojone w plastry 2 łyżki oleju Sól, pieprz Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pieczemy ok. 40 - 50 Zobacz więcej
... 3 miesiące temu BELLA ITALIA Jesiennie... - W tym roku jesien rozpiszcza nas wyjatkowo:-) Drzewa sa pelne pieknych, kolorowych lisci:) Az milo wychodzic na spacery. Oby ten stan potrwal jak Zobacz więcej
mogę spotkać się na biwaku z kolegami i koleżankam... 3 miesiące temu BELLA ITALIA Jesiennie... - W tym roku jesien rozpiszcza nas wyjatkowo:-) Drzewa sa pelne pieknych, kolorowych lisci:) Az milo Zobacz więcej