jajecznica na parze, na śmietanie

NinaJG
NinaJG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Jajecznica szparagowa

Jajecznica szparagowa 83

2
Szparagi...szparagi... bardzo je lubimy, więc trzeba wykorzystać w pełni sezon. Połączenie jajka ze szparagiem jest świetne, więc i jajecznica ze szparagami smakowała nam bardzo! Jajecznica szparagowa Zobacz więcej
marghe
marghe Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MiszMasz Marghe
Domowy ajerkoniak

Domowy ajerkoniak 360

0
Osobistemu zamarzył się domowy ajerkoniak, taki jak robiła jego Mama. To zakręciłam Teściowa pochwaliła ;) 8 żółtek (z białek powstały bezy, duuuużo małych bezików) 1 szklanka cukru pudru 500 ml Zobacz więcej
: 1. Ugotować makaron. 2. Nastawiamy szpinak na parę. 3. Rozgrzać patelnie z masłem ,na która wrzucamy pokruszony biały ser. Rozpuszczamy go lekko. 4. Następnie do sera dodajemy śmietanę,a do śmietany Zobacz więcej
Zrobienie idealnej jajecznicy wbrew temu co uważa większość, nie jest takie łatwe. Z pomocą przychodzi Gordon Ramsey, który pokazuje jak zrobic pyszną, kremową jajecznicę. Na początku trzeba pamietać Zobacz więcej
GrBorys
GrBorys Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje ulubione drzewo
Tarta waniliowa

Tarta waniliowa 261

0
. Dodajemy masło i żółtko, siekamy i szybko zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na co najmniej 30 min. Śmietankę z rozkrojoną laską wanilii podgrzewamy. Żółtka, jajo i cukier puder ubijamy na parze Zobacz więcej
Moje ulubione jabłka w nowej odsłonie tym razem jako lody cynamonowo jabłkowe. Lody można zrobić z każdego owocu, a domowe lody zawsze smakują najlepiej. Wpadłam więc na pomysł aby zrobić lody Zobacz więcej
Krem z cukinii, sera i czosnku z grzankami bazyliowymi czytaj dalej Kwaśny żur z kiełbasą białą, zwykłą i jajkiem czytaj dalej Komentarze Brak komentarzy. dodaj komentarz Nick: Blog: Treść: Akceptuję Zobacz więcej
0 50% Parowana gruszka w czekoladzie czytaj dalej Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i cukinią czytaj dalej Kasza gryczana z duszonymi grzybami czytaj dalej Komentarze Brak komentarzy. dodaj Zobacz więcej
Gotowane ziemniaki z panierowanymi kotletami z piersi kurczaka czytaj dalej Kasza gryczana z duszonymi grzybami czytaj dalej Komentarze Brak komentarzy. dodaj komentarz Nick: Blog: Treść: Akceptuję Zobacz więcej
dalej Zupa krem z dyni z chipsami z boczku czytaj dalej Nasze dzisiejsze śniadanko :) czytaj dalej Komentarze Brak komentarzy. dodaj komentarz Nick: Blog: Treść: Akceptuję regulamin i zobowiązuję się Zobacz więcej
Jajecznica ze szczypiorkiem czytaj dalej Faszerowany bakłażan pod pierzynką czytaj dalej Komentarze Brak komentarzy. dodaj komentarz Nick: Blog: Treść: Akceptuję regulamin i zobowiązuję się do Zobacz więcej
Barszcz ukraiński na żeberkach wędzonych z botwinką Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Pstrąg na parze Barszcz ukraiński na żeberkach wędzonych z botwinką Wiosna to czas wspaniałej Zobacz więcej
dwa wałeczki i zawinąć w wysmarowaną folię. Całość gotować na parze przez 30 minut, po czym wystudzić. Zimną galantynę rozwinąć i pokroić w plasterki, ułożyć na półmisku. Przygotować galaretę: Zobacz więcej
. Podczas pieczenia biszkoptu przygotowujemy sobie masę. Żółtka ubijamy na parze. Trzeba uważać żeby nie zrobiła nam się jajecznica. Do jajek dodajemy sok z winogron, ja ten sok dodałam razem z Zobacz więcej
0 50% nie 0 50% Dobrodziejstwa z działeczki :) czytaj dalej Świeżo złowione ryby czytaj dalej Ciasto jabłkowo - jagodowe czytaj dalej Komentarze Brak komentarzy. dodaj komentarz Nick: Blog: Treść: Zobacz więcej
I rada: mroźmy kurki! W środku zimy jajecznica z kurkami albo kartoflanka z nimi smakuje najlepiej! I proszę pamiętać: kurki przed zamrożeniem należy podgotować - inaczej po rozmrożeniu będą gorzkie. Zobacz więcej
minut. Przygotowujemy nadzienie: brokuł gotujemy na parze, szpinak przesmażamy wraz z czosnkiem, tymiankiem i oregano, łodygi szparag drobno kroimy, ale główki zostawiamy w całości. Ciasto wyjmujemy Zobacz więcej
To chyba klasyczny już przepis, ale okazuje się, że nie wszystkim znany. Na przykład sam Prezydent jadł pierwszy raz w życiu właśnie taką jajecznicę dopiero miesiąc temu! :) Wiadomo przecież, że Zobacz więcej
funkcji dekoracyjnej, dzięki nim z ciasta ucieka para. Smarujemy ciasto żółtkiem, posypujemy grubym cukrem i odrobiną cynamonu. Pieczemy kolejne 20 minut w dwustu stopniach. W garnuszku podgrzewamy Zobacz więcej