jajecznica z kani

PATI197799
PATI197799 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PATI197799
jajecznica z kaniami

jajecznica z kaniami 429

0
Chyba już po raz ostatni w tym sezonie byłam na grzybach. Z kań, które nazbierałam zrobiłam jajecznicę. Składniki: 2 duże kapelusze czubajka kania 1 średnia cebula 2 jajka do smaku sól,pieprz masło do Zobacz więcej
Uwielbiam grzyby! W każdej postaci. Podgrzybki czy maślaki w sosie, prawdziwki w pierogach, kurki z pieczenią, a kanie... kanie najlepsze są w jajecznicy albo smażone w cieście, jak placki. I Zobacz więcej
. Dodatkowo zebraliśmy piękne prawdziwki ( mniam ), maślaki, kanie, opieńki, opieńki miodowe. Zdjęcia to tylko część zbiorów :) Macie jakieś pomysły, sugestie? Zobacz więcej
porcje podgrzybków! Jak wspaniale pachną suszące się na kaflowym piecu prawdziwki! A jaka pyszna jest jajecznica z kurkami bądź z kanią! A jakie smakowite są kanie w cieście! I jak dobrze zasmakować Zobacz więcej
Ostatnie kurki znikają ze sklepów, a ja jak zwykle ubolewam nad tym, że grzybowy sezon nie trwa cały rok. Prawdziwki, kanie, kurki - kocham je wszystkie. Kanie smażone a'la schabowe to smak mojego Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
MAKARON Z KURKAMI

MAKARON Z KURKAMI 185

0
Grzyby w moim domu rodzinnym jadało się w różnych postaciach. Świeże, smażone podane w śmietanie lub przygotowane na okres zimowy - suszone lub marynowane. Te bardzo popularne: podgrzybki, prawdziwki Zobacz więcej
. Babcia oczywiście wiedzę o grzybach miała znacznie większą. Nigdy nie pomyliła kani z muchomorem sromotnikowym, czego jestem żywym przykładem. Wiedziała jak szukać rydzów, jakie lasy lubią koźlarze Zobacz więcej
grzyby w piekarniku. Moja Mama suszy je w specjalnej suszarce do grzybów, ja jej nie mam, ale piekarnik sprawdza się równie dobrze jak suszarka. KROK 1: Najpierw przejrzyj dokładnie grzyby, oczyść je Zobacz więcej
. Na przykład pieczarki, które można uprawiać poza lasem lub łąką. Albo kanie, których nie tykają robale. Są też maślaki, których czyszczenie jest bardzo proste i szybkie. Oraz oczywiście pieprznik Zobacz więcej
! Placek "black & white". Panierowana kania - "sowa". Kotlety drobiowe! Kapuśniak! Placki ziemniaczane tarte na grubych oczkach ! Placki ziemniaczane ! Pikantne kurczaczki z pieczonymi ziemniakami Zobacz więcej
pokonac przeszkody natury technicznej i nie stracic cierpliwosci, walczac z moim malo rozgarnietym tabletem. Jak uda mi sie zalaczyc zdjecia, pozostaje na razie zagadka. Wracajac do grzybow, takiej Zobacz więcej
, które sami zbieraliśmy. Mleko od krowy, do którego miałam raczej obojętny stosunek. Najlepsza na świecie jajecznica z grzybami, które babcia zebrała o poranku i największe placki ziemniaczane Zobacz więcej
disabled. In order to post comments, please make sure JavaScript and Cookies are enabled, and reload the page. Click here for instructions on how to enable JavaScript in your browser. Znajdziecie nas Zobacz więcej
, kanie i gąski ale z wyrazami szacunku dla wyżej wymienionych – kurki są najlepsze ! Sos do kopytek, makaronu czy po prostu przygotowany do zagryzania chlebem na bazie kurek, jest aromatyczny, Zobacz więcej
, robiłam wyjątek dla panierowanej, smażonej kani. Reszta grzybów nie wchodziła w grę. Pieczarki nauczyłam się jeść dopiero w liceum, resztę grzybów – dopiero parę lat temu. Dziś jadam chętnie Zobacz więcej
wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem * Podpis * E-mail * Witryna internetowa Komentarz Please note: JavaScript is required to post comments. Komentarze do “Zapiekanka ziemniaczana z Zobacz więcej
adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem * Podpis * E-mail * Witryna internetowa Komentarz Please note: JavaScript is required to post Zobacz więcej
. Komentarze do “Kanapeczki czosnkowe” Agniecha napisał(a): 6 czerwca 2014 o 15:55 fajne, smaczne:) ale dla dzieci to musze wwydziwiac jakies ziweirzatka, a do tgo tylko krrakowska jesza na tych Zobacz więcej
na opakowaniu. Ja ich nie gotuję tylko zalewam gorącym bulionem na około 30 minut. Odsączam i postępuję dalej, tak jak ze zwykłymi kotletami mięsnymi. Uwielbiam kotlety sojowe na zimno, podobnie mi Zobacz więcej
says: mmm Odpowiedz 4 września 2014 at 12:12 Karolina Żurek says: ja bym chciala zjesc kurki i sos z kurek, duzo ludzi chwali a ja jeszcze nie jadlam ;/ Odpowiedz 4 września 2014 at 11:40 Adriana Zobacz więcej