jajka faszerowane mięsem

Gdy nie macie pomysłu na to co zrobić z mięsem z rosołu to polecam poniższą przystawkę. Bardzo pożywne i sycące jajeczka faszerowane. SKŁADNIKI: 300 g mięsa z rosołu (kurczak, indyk) 6-8 dużych jajek Zobacz więcej
Ulubione danie mojego męża w trochę innej odsłonie Papryka faszerowana mięsem mielonym z groszkiem i jajkiem SKŁADNIKI: 2 duże czerwone papryki 500 g mięsa mielonego 1 cebula 0,5 puszki zielonego Zobacz więcej
Babki, jajka faszerowane- (na blogu), pieczone mięsa- m.in. rostbef pieczony w niskiej temperaturze- na blogu, mazurki, wędzone pstrągi… Tak pachniały moje święta…:) Zobacz więcej
Koper
Koper Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
Wielkanoc

Wielkanoc 163

1
Po przepis kliknij w zdjęcie MAZURKI Mazurek Mazurek na waflach BABKI Babka cytrynowa Babka drożdżowa Babka pomarańczowa PASZTETY Pasztet z soczewicy Pasztet z żurawiną Pasztet Wielkanocny pasztet Zobacz więcej
Jajka z pastą Pieczona szynka Śledzie korzenne z porem i imbirem Sernik z kajmakiem i bakaliami Szarlotka sypana Sałatka - Gyros Jabłecznik z bezą Paszteciki z soczewicą Szarlotka Ciasto na zimno z Zobacz więcej
Bardzo prosta , delikatna pasta robiona przy okazji gotowania wywaru na kurczaku . Czas : 10 minut Składniki : 1 szklanka ugotowanego mięsa z kurczaka ( obranego ze skórek , chrząstek i kości ) Zobacz więcej
Faszerowane warzywa są nie tylko daniem smacznym ale również bardzo efektownym. Świetnie się sprawdzą gdy chcemy mile zaskoczyć naszych gości i jednocześnie się nie przepracować ;) Dziś pora na Zobacz więcej
Inny sposób przygotowania tradycyjnych mielonych. Mięso mielone faszerujemy farszem pieczarkowo-paprykowym. Składniki: - 1/2 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej - 1 cebula - 2 łyżki bułki tartej do Zobacz więcej
Kolejna smaczna,szybka i łatwa w przygotowaniu pasta. Pasuje zarówno na śniadanie jak i kolację. W okresie świątecznym faszeruję nią jajka na twardo i podaje na śniadanie wielkanocne. Składniki - duża Zobacz więcej
elanowakowska
elanowakowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
salonik smaków
Nadzionko

Nadzionko 230

0
Nadzionko to rarytas dla wszystkich wyrafinowanych smakoszy. To idealna propozycja na obiad lub jako samodzielne danie. Taki samym nadzionkiem faszeruję udka. Składniki: 1 kg łopatki 1/2 kg wątróbki 1 Zobacz więcej
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym Składniki : 300g mięsa mielonego wieprzowego, pieprz, sól, papryka czerwona słodka, 1 ząbek czosnku, 1 jajko, pieczarki średniej wielkości, bułka tarta, 2 Zobacz więcej
Pastę możemy użyc na chleb, do faszerowania jajek. Świetnie smakuje też do mięs w formie gęstego sosu. potrzebujemy: - czosnek niedźwiedzi (np opakowanie z lidla) - opakowanie twarożku - sól, pieprz - Zobacz więcej
elatonie
elatonie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
HARRISA
Bułki do barszczu

Bułki do barszczu 17

0
Składniki: 500 g mąki, 40 g drożdży, 2 jajka, 3/4 szklanki mleka, 70 g masła, 1/2 łyżeczki soli, szczypta cukru. Wszystkie składniki oprócz masła wymieszać. Gdy ciasto jest prawie wyrobione dodać Zobacz więcej
tysiagotuje
tysiagotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Mała Pasja
Papryka przepisy

Papryka przepisy 441

2
Sezon na paprykę trwa w najlepsze, poniżej przedstawiam kilka pomysłów co można z niej smacznego przyrządzić ;) Jajka zapiekane w papryce Jaja sadzone w papryce Jajecznica z papryką Sałatka z papryki, Zobacz więcej
Zdrowe spaghetti Frittata z warzywami na patelnię Frittata z szynką i pomidorami Leczo z cukinią i kurczakiem Tuńczyk w sosie pomidorowym Spaghetti ze świeżych pomidorów Kasza gryczana z jajkiem Zobacz więcej
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym... Potrzebne będą: średnie pieczarki mięso mielone ser cebula bułka tarta lub zwykła namoczona w mleku majeranek jajko sól, pieprz Mięso mielone przygotowujemy Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
fuks

fuks 47

0
« piękno zaklęte w stali fuks zanim padł mi piekarnik zdążyłam! papryka faszerowana kaszą gryczaną 8 papryk, 1,5 szkl. kaszy gryczanej, 30 dkg mięsa mielonego, 1 duża cebula, 1 ząbek czosnku, 2 jajka, Zobacz więcej
min. Do naczynia włożyć mięso,natkę pietruszki,bułkę tartą,jajko i wczesniej podsmażoną na patelni cebule z czosnkiem i papryką.Doprawić solą i pieprzem. Po 30 minutach wyciagamy nasze bakłażany i Zobacz więcej
Wymyślone celem zagospodarowania niewykorzystanego nadzienia do faszerowanych papryk. Bardzo fajna mała przekąska, nawet tato z apetytem wsunął cztery :) woreczek ugotowanego ryżu 150g ugotowanego i Zobacz więcej