Przepis na jajka w sosie śmietanowo koperkowym

Sos śmietanowo - koperkowy to idealny sos do ryb, choć sprawdza się również jako sos do mięs. Ostatnio robiłem grilla i tam też sos pasował. Sos śmietanowo - koperkowy jest bardzo łatwy i szybki do Zobacz więcej
Marikijka
Marikijka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
Sos śmietanowo-koperkowy

Sos śmietanowo-koperkowy 15150

Penne z sosem pomidorowym » Sos śmietanowo-koperkowy Składniki: 1 mała śmietana pół pęczka koperku sól pieprz Koperek drobno siekamy, dodajemy do śmietany, solimy i doprawiamy mocno pieprzem,mieszamy Zobacz więcej
Szybki tani obiadek w sam raz na sezon szparagowy . Podajemy z ryżem lub ziemniakami. Dla dużych i małych . Sos śmietanowo koperkowy z szparagami i jajkiem składniki 5 jajek 1 pęczek szparagów białych Zobacz więcej
Olcia706
Olcia706 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Olcia gotuje
Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym 7503

Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym Sposób przygotowania: 1. Filety kroimy według uznania - ja dzielę duży filet na 4. Każdy kawałek skrapiamy cytryną, posypujemy solą i pieprzem, i odkładamy na jakieś Zobacz więcej
26 kwietnia 2012 by Caroline Bardzo smaczny dodatek do ryb duszonych, pieczonych i smażonych. Składniki: 250ml śmietany 12 % 2 łyżki masła 1 kostka rosołowa 1 szklanka gorącej wody 1 czubata łyżka Zobacz więcej
Szybki i prosty pomysł na rybę duszoną.W przepisie można wykorzystać rybę mrożoną, po prostu wkładamy zamrożoną na patelnię i dusimy, do rozmrożenia. Do przygotowania sosu można wykorzystać białe Zobacz więcej
Mielone chodziło za mną już od dłuższego czasu... A dokładniej pamiętne klopsy mojej Babci. Były to najlepsze klopsy jakie w życiu jadłam i nigdy przenigdy nie udało mi się odtworzyć genialnego smaku Zobacz więcej
Lubię, po prostu. Pulpety pod każdą postacią. W sosie śmietanowo-koperkowym już dawno nie były na naszym stole. Więc gdy pojawiła się myśl, że może takie by przyszykować i słowa córki, że ona zje same Zobacz więcej
Dziś zapraszam Was na pyszne danie, które wykonał mój mąż! Było pysznie! Łosoś jest jedną z najszlachetniejszych ryb, niestety w Polsce jest ciągle niedoceniany. Jest to ryba o wybornym smaku a przy Zobacz więcej
Składniki: 2 filety obojętnie jakiej białej ryby (panga, dorsz, mintaj) cytryna 1,5 szklanki śmietany gęstej do zup i sosów pęczek świeżego koperku pieprz, sól olej Wykonanie: Każdy filet kroimy na 3 Zobacz więcej
Smaczna morska ryba zapiekana w sosieśmietanowo-koperkowym, którą podałam z koprem włoskim zapiekanym również w sosie śmietankowym z dodatkiem parmezanu i świeżego koperku. Kto ma opory /a wiem, że Zobacz więcej
Jajka w sosie koperkowym... Śmietanowo-koperkowy sos. A w nim zatopione jajka. Pyszny, bezmięsny obiad. Polecam! Składniki: 50 g margaryny; 1 łyżka mąki pszennej; 500 ml zimnej wody; 2 łyżki drobno Zobacz więcej
Moja ulubiona rybka-morszczuk zapieczona pod sosem śmietanowo-koperkowym. Rybka i koperek idealnie do siebie pasują. składniki: 500 g filetów z morszczuka przyprawa do ryb Kamis 3/4 kubka śmietany 12% Zobacz więcej
Dzisiejsze danie nie należy do dietetycznych, ale jest pyszne i można nim zgrzeszyć od czasu do czasu. Aby było jeszcze lepsze, makaron przygotowałam sama i bardzo taką opcję polecam raz na jakiś Zobacz więcej
Wiolcia
Wiolcia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smak słodyczy
pulpety mięsno-ryżowe w sosie śmietanowo-koperkowym

pulpety mięsno-ryżowe w sosie... 193

Kolejna odsłona pulpetów, tym razem z dodatkiem ryżu i marchewki, a w sosie śmietanowo-koperkowym, można podać z makaronem jak i ziemniakami. Polecam! Składniki: 0,5kg mięsa (u mnie wieprzowe z Zobacz więcej
Zapiekanka warzywna w której dominują młode ziemniaki w mundurkach. Pokryta sosem śmietanowym z dużą ilością kopru , dodatkiem jajka i sera żółtego. Składniki: 0,5 kg młodych ziemniaków 1 brokuł 2 Zobacz więcej
Pulpety nadziewane pieczarkami w śmietanowo-koperkowym sosie Składniki 500 g mielonego mięsa wieprzowego 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu bułka namoczona w mleku lub wywarze warzywnym 1 jajko Zobacz więcej
POMYSŁ NA Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym-WINIARY Sposób przyrządzenia Lista zakupów: 300 - 350 g filetów z ryby (świeżych lub mrożonych), 200 ml śmietanki (12% tłuszczu) Zawartość torebki Zobacz więcej
5 plastrów schabu 330 g śmietany 12% pęczek koperku 1 cebula 1 ząbek czosnku pieprz, sól ok 150 ml bulionu oliwa do smażenia Schab przyprawiamy pieprzem i solą, obsmażamy na rozgrzanej patelni ok. 5 Zobacz więcej