jak dekorować lukrem

skip to main | skip to sidebar Tort dekorowany lukrem plastycznym Akurat tym razem wrzucam coś po to, aby zaprezentować sam wygląd tortu a nie wnętrze (które jest po prostu najzwyklejszym biszkoptem). Zobacz więcej
Do dekorowania pierniczków nie ma chyba nic lepszego niż lukier królewski. Robimy go w bardzo prosty sposób.A mianowicie: - ubijamy 5 białek na sztywno - pod koniec ubijania dodajemy stopniowo 4 do 5 Zobacz więcej
przykrywamy folią i wkładamy do lodówki. Najlepiej na kilka godzin, ale nam starczyły 2 godziny. Po tym czasie wyciągamy ciasto z lodówki, podsypujemy mąką i rozwałkujemy. Pierniczki wykrawamy Zobacz więcej
frajdy oczywiście było przy samym dekorowaniu; lukier królewski robiony na białku sprawdził się idealnie. Składniki na lukier : 1 białko jajka kurzego 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Zobacz więcej
Nigdy nie przepadaam za pieczeniem, a tym bardziej dokadnym dekorowaniem pierniczkw ; ) W zwizku z tym, e w tym roku rodzinka nam si powikszya, postanowiam si jednak troch podszkoli w tym temacie ; ) Zobacz więcej
Tak jak zapowiadałam wczoraj, dziś przyszedł czas na lukrowanie pierniczków. Miałam podobno kiedyś talent plastyczny, ale niestety sprzęt mi dziś szwankował ( jakkolwiek by to nie zabrzmiało ) i Zobacz więcej
uchroni je przed podsychaniem (szczególnie pomocne przy pierniczkach). Przepis na glazurę znajdziecie tutaj. Ciasteczka możecie również polukrować w fantastyczne wzory – może to być tradycyjny biały Zobacz więcej
Dekorowanie pierniczków na choinkę to już moja tradycja. Co roku najpierw wypiekam, a potem lukruję skrupulatnie lukrem królewskim. Dziś pokażę Wam, jak zrobić na piernikach koronkowy wzorek :) Zacznę Zobacz więcej
To są moje pierwsze samodzielnie dekorowane ciastka :)Zdecydowanie dekorowanie pierniczków nie jest moją mocną stroną.Brak mi cierpliwości, a i dłonie jakoś tak drżą ;)Ale najważniejsze są chęci i Zobacz więcej
mąkę, dodałam proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy, pokrojone w kosteczkę zimne masło. Całość pociekłam nożem. Potem dodałam jajko i olejek migdałowy. Zagniotłam. Nie wstawiłam do lodówki, Zobacz więcej
Jak co roku robiłam pierniczki. Przepis na ciasto mogliście już zobaczyć na blogu, przyszedł więc czas na same ciasteczka przyozdobione lukrem królewskim. Wszystkie potrzebne linki znajdziecie niżej, Zobacz więcej
Jak dekorować lukrem ciasteczka i pierniczki? Mapa stronyKontakt Przepisy Porady Saute.pl Porady Jak dekorować lukrem ciasteczka i pierniczki? Tłusty Czwartek Róże karnawałowe Pączki tradycyjne Zobacz więcej
Dzisiaj pokażę Wam już udekorowane ciasteczka, natomiast lukier i instrukcja lukrowania pojawi się w weekend kiedy światło pozwoli mi na dobre zdjęcia, i wreszcie będę miała nieco więcej czasu niż w Zobacz więcej
Dziś postanowiłam podzielić się z Wami sposobem, w jaki dekoruję moje pierniczki. Jak pisałam już wcześniej, wykorzystuję lukier królewski. Przepis znajdziecie pod koniec wpisu. Tak naprawdę nie Zobacz więcej
chowali po kieszeniach do domu, ledwo się wyrobiłam z ilością zamówień i jeszcze muszę dorobić minimum 200 sztuk. I to zdziwienie lubego, pt: „one są bezglutenowe?!” Warto było siedzieć do 3:00, czy Zobacz więcej
chowali po kieszeniach do domu, ledwo się wyrobiłam z ilością zamówień i jeszcze muszę dorobić minimum 200 sztuk. I to zdziwienie lubego, pt: „one są bezglutenowe?!” Warto było siedzieć do 3:00, czy Zobacz więcej
łapię całej tej idei, ale nie ukrywam,że kilka elementów tego dnia bardzo mi się podoba. Mam na myśli np. lampiony z dyni tzw. jack o lantern. Nie ukrywam, że już od kilku lat wycinam sobie takowe Zobacz więcej
Lukrowanie - niby prosta czynność,z którą każdy miał do czynienia przynajmniej raz w życiu. A jednak rzadko mam chęci i czas, żeby się z tym pocackać i porobić naprawdę fajne rzeczy, zwłaszcza, że Zobacz więcej
. Tutka z pergaminu Myślicie, że do lukrowania pierniczków konieczne są profesjonalne rękawy cukiernicze, tylki, dekoratory? Ależ skąd! Wypróbowałam już wiele sposób ozdabiania pierniczków i mi Zobacz więcej
Tak przygotowany lukier jest kwaskowy i kruchy.Kolor wychodzi przezroczyście biały ;w zależności od czasu ucierania ( mniej biały niż ten robiony z białka )Doskonale nadaje się do lukrowania Zobacz więcej