jak długo gotować salceson

Salceson Ozorkowy Arkadiusza Składniki: - 1kg ozorków wieprzowych - 5 szt golonek wieprzowych - 1kg serc wieprzowych - 1,5 kg boczku lub podgardla - Czosnek - Ziele angielskie mielone - Pieprz - Sól Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Ozorki w galarecie

Ozorki w galarecie 262

0
Długo zastanawiałam się czy zamieszczać ten wpis. Ozorki to bardzo kontrowersyjne i nietypowe danie. Wątróbki, żołądki, kaszanka, salceson - tak, ale ozorki...Już nazwa nie zachęca do sięgnięcia po Zobacz więcej
Sezon grzybowy w pełni, a kilka opakowań makaronu lasagne czekało zbyt długo na odpowiednie nadzienie. Mięsne, szpinakowe, serowe, łososiowe, ale dyniowego się nie spodziewały. A jak dołożyłam jeszcze Zobacz więcej
2014 Domowe tofu (2przepisy -> z chlorkiem magnezu/siarczanem wapnia i cytryną) Z każdym dodatkiem(chlorkiem, siarczanem, cytryną) tofu ma nieco inny smak. Polecam więc wypróbowanie każdego Zobacz więcej
raz na jakiś czas. Po kilku minutach gotowania dodać 1 łyżkę curry i dalej gotować soczewicę do miękkości. Trwa to ok 15 minut, na pewno nie dłużej. Soczewica powinna "wypić" tę ilość wody i zmięknąć Zobacz więcej
. Dość często przygotowuję mięso dusząc je z warzywami. Wydaje mi się to najprostsze i w miarę szybkie. Wrzucam wszystko do garnka, doprawiam i od czasu do czasu mieszam. Podobnie przygotowałam Zobacz więcej
-liść laurowy 5 sztuk wrzucamy do gotowania WYKONANIE Cały surowiec dokładnie myjemy pod bieżącą woda. Golonki -zdejmujemy skórę i wykrawamy kości.Mięsko tniemy w kawałki 4x4 cm i peklujemy peklo Zobacz więcej
Przepis SUROWIEC -2 nóżki wieprzowe -2 tylne golonki duże -2 ozory -4 nerki -skórki 0,5 kg -płuca 0,5 kg -serce wieprzowe -serduszka drobiowe 0,5 kg INNE -słoiki najlepiej szklankowe PRZYPRAWY -peklo Zobacz więcej
bardzo długo, myślałem, że ten zwyczaj zaginął- na szczęście to była tylko jedna/jedyna rodzina z Polski, którą spotykaliśmy). Za to są bardzo mili do obcokrajowców. Mimo tych słodko-gorzkich (jak Zobacz więcej
mama jest niezastąpiona. Krojenie i mielenie mięsa na kiełbasy, wykrawanie kawałków do peklowania i pakowanie pozostałego, poporcjowanego mięsa do woreczków, które zostanie zamrożone. GALARETA W Zobacz więcej
Ciasto Prince Polo przepis z czekoladowymi wafelkami np. z Prince Polo lub innymi dowolnym waflami w czekoladzie ;). Przepysznie wyglądające ciasto na delikatnym biszkopcie kakaowym, który jest Zobacz więcej
), sól, pieprz, „Delikat” w płynie, 3 woreczki ryżu, boczek w plastrach (mam swojski, ma się rozumieć), pół i pół szklanki bulionu (ja już używam tylko tego). WYKONANIE: Ugotować ryż w osolonej wodzie Zobacz więcej
Ogórkowa na kościach – jak to przaśnie brzmi. Wegetarianie i przeciwnicy uboju świń mogą się oburzać, ale najsmaczniejsza ogórkowa wychodzi na żeberkach czy zwykłych gnatach. Ja poszłam nawet dalej, Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Ozorki w sosie koperkowym

Ozorki w sosie koperkowym 548

0
dag, a cielęcy ok. 45 dag. Najsmaczniejszy i największy jest ozór wołowy. Waży nawet 1,5 kg (cena za kg ok. 17 zł). Ozory znakomicie smakują na zimno i na gorąco, w galarecie, peklowane oraz wędzone. Zobacz więcej
Gośka
Gośka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łyżka i motyka
Zakochana w książce

Zakochana w książce 63

0
. Młodość...jest wygodna, szalona. Jak to pięknie ujął Marek Piekarczyk "Kiedy człowiek jest piękny, młody, zdrowy, wtedy chleje największe świństwa, pije najgorsze wińska, pali papierosy, ćpa jakieś Zobacz więcej
Rozmowa z ciekawą osobą zawsze mnie cieszy. Zwłaszcza, jeśli mam okazję rozmawiać ogotowaniu. Tym razem moją rozmówczynią była znana blogerka kulinarna, Iza Kulińska. Jak sama o sobie mówi, jest po Zobacz więcej
. Kiepskiej jakości produkty, kilogramy soli, notoryczne dodawanie kostek rosołowych czy też przypraw w stylu wegety, śladowe ilości warzyw- i to tylko gotowanych, brak owoców, używanie produktów, Zobacz więcej
internetowych The Times. Kiedy go czytamy może nam się wydawać, że zostało pomiętych kilka istotnych specjałów świata takich jak zgniłego sera casu marzu nadziewanego larwami insektów czy zupy z Zobacz więcej
np. dla 100 osób - 5 rodzajówgorących drugich dań, plus ziemniaków, frytek i 1 gorącej jarzyny, ( 2 zimne surówki podajemy wcześniej) - niepowinno zająć więcej niż 20 minut. Ustalmy również Zobacz więcej
z kurczaka (ankawell) Galantyna z kurczaka z rodzynkami (Barbara Maria w kuchni) Golonka z szynkowaru (Moje domowe kucharzenie) Gotowana i pieczona ogonówka z chili (Healthy craving) Gotowana Zobacz więcej