jak długo gotować salceson

Salceson Ozorkowy Arkadiusza Składniki: - 1kg ozorków wieprzowych - 5 szt golonek wieprzowych - 1kg serc wieprzowych - 1,5 kg boczku lub podgardla - Czosnek - Ziele angielskie mielone - Pieprz - Sól Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Ozorki w galarecie

Ozorki w galarecie 228

0
Długo zastanawiałam się czy zamieszczać ten wpis. Ozorki to bardzo kontrowersyjne i nietypowe danie. Wątróbki, żołądki, kaszanka, salceson - tak, ale ozorki...Już nazwa nie zachęca do sięgnięcia po Zobacz więcej
Sezon grzybowy w pełni, a kilka opakowań makaronu lasagne czekało zbyt długo na odpowiednie nadzienie. Mięsne, szpinakowe, serowe, łososiowe, ale dyniowego się nie spodziewały. A jak dołożyłam jeszcze Zobacz więcej
2014 Domowe tofu (2przepisy -> z chlorkiem magnezu/siarczanem wapnia i cytryną) Z każdym dodatkiem(chlorkiem, siarczanem, cytryną) tofu ma nieco inny smak. Polecam więc wypróbowanie każdego Zobacz więcej
raz na jakiś czas. Po kilku minutach gotowania dodać 1 łyżkę curry i dalej gotować soczewicę do miękkości. Trwa to ok 15 minut, na pewno nie dłużej. Soczewica powinna "wypić" tę ilość wody i zmięknąć Zobacz więcej
Bardzo lubię mięso. W zasadzie nigdy nie myślałam o tym, aby z mięsa zrezygnować. Mięso jadło się w moim domu rodzinnym zawsze. Tata wędził szynki, schaby i boczki. Były też salcesony i kaszanki. W Zobacz więcej
-liść laurowy 5 sztuk wrzucamy do gotowania WYKONANIE Cały surowiec dokładnie myjemy pod bieżącą woda. Golonki -zdejmujemy skórę i wykrawamy kości.Mięsko tniemy w kawałki 4x4 cm i peklujemy peklo Zobacz więcej
g/kg -główka czosnku -liść laurowy 5 sztuk wrzucamy do gotowania WYKONANIE Cały surowiec dokładnie myjemy pod bieżącą woda. Golonki -zdejmujemy skórę i wykrawamy kości.Mięsko tniemy w kawałki 4x4 cm Zobacz więcej
bardzo długo, myślałem, że ten zwyczaj zaginął- na szczęście to była tylko jedna/jedyna rodzina z Polski, którą spotykaliśmy). Za to są bardzo mili do obcokrajowców. Mimo tych słodko-gorzkich (jak Zobacz więcej
mama jest niezastąpiona. Krojenie i mielenie mięsa na kiełbasy, wykrawanie kawałków do peklowania i pakowanie pozostałego, poporcjowanego mięsa do woreczków, które zostanie zamrożone. GALARETA W Zobacz więcej
Ciasto Prince Polo przepis z czekoladowymi wafelkami np. z Prince Polo lub innymi dowolnym waflami w czekoladzie ;). Przepysznie wyglądające ciasto na delikatnym biszkopcie kakaowym, który jest Zobacz więcej
), sól, pieprz, „Delikat” w płynie, 3 woreczki ryżu, boczek w plastrach (mam swojski, ma się rozumieć), pół i pół szklanki bulionu (ja już używam tylko tego). WYKONANIE: Ugotować ryż w osolonej wodzie Zobacz więcej
tak długo, jak będę jadła mięso: jeśli zabijamy zwierzę, żeby je spożyć, to nie marnujmy żadnej jego części, szanujmy je i rozsądnie gospodarujmy surowcem, który z niego otrzymujemy. Bo wieprzowina Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Ozorki w sosie koperkowym

Ozorki w sosie koperkowym 533

0
dag, a cielęcy ok. 45 dag. Najsmaczniejszy i największy jest ozór wołowy. Waży nawet 1,5 kg (cena za kg ok. 17 zł). Ozory znakomicie smakują na zimno i na gorąco, w galarecie, peklowane oraz wędzone. Zobacz więcej
Gośka
Gośka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łyżka i motyka
Zakochana w książce

Zakochana w książce 61

0
. Młodość...jest wygodna, szalona. Jak to pięknie ujął Marek Piekarczyk "Kiedy człowiek jest piękny, młody, zdrowy, wtedy chleje największe świństwa, pije najgorsze wińska, pali papierosy, ćpa jakieś Zobacz więcej
Rozmowa z ciekawą osobą zawsze mnie cieszy. Zwłaszcza, jeśli mam okazję rozmawiać ogotowaniu. Tym razem moją rozmówczynią była znana blogerka kulinarna, Iza Kulińska. Jak sama o sobie mówi, jest po Zobacz więcej
. Kiepskiej jakości produkty, kilogramy soli, notoryczne dodawanie kostek rosołowych czy też przypraw w stylu wegety, śladowe ilości warzyw- i to tylko gotowanych, brak owoców, używanie produktów, Zobacz więcej
podaje się go z jagnięciną i całą górą przypraw. Potrawa nazywa się karela gosht. 3. Zupa z jaskółczych gniazd (Chiny) Jedna z najdroższych potraw świata jest obecna w chińskiej kuchni od ponad 400 Zobacz więcej
Przeczytaj - warto, może Twoje konto bankowe tak bardzo nie ucierpi. Długo zastanawiałemczy umieścić ten tekst na blogu. Dużomoich znajomych zwracało sie do mnie z pytaniem - jak urządzić w lokalu Zobacz więcej
samym pobijając kolejny rekord :) Tradycyjnie przepisy podzieliłam na kategorie, co ułatwi przeglądanie ich i znalezienie tego, co akurat nas interesuje. Niestety nie wszystkie przepisy w kategoriach Zobacz więcej