jak długo tężeje galaretka

agnes834
agnes834 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Delicje Agnes
Owocowe bez pieczenia

Owocowe bez pieczenia 342

2
g. 1 śmietana 18% - 330 g. 5 łyżek cukru pudru owoce 2 galaretki Formę o wym. 22x28cm wyłożyć pergaminem. Śmietanę wymieszać, połączyć z cukrem, zanurzać w niej na chwilę biszkopty, po czym układać Zobacz więcej
Jest to deser który mogą przyrządzić nawet dzieci, wykonanie zajmuje ok. 5 minut. Zimna galaretka w połączeniu z bitą śmietaną bardzo szybko tężeje, więc nie musimy też długo na niego czekać. Z Zobacz więcej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki cukru 1/4 kostki masła 1 łyżka śmietany Wystarczy zagnieść ciasto ze wszystkich składników i gotowe. A co Zobacz więcej
granola orzechowa Przygotowanie: Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić w zimne miejsce do stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać śmietan fix i cukier puder.Ponownie Zobacz więcej
mania179
mania179 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodkie Inspiracje
Tęczowe desery

Tęczowe desery 555

0
- stopniowo, nie wszystkie naraz. Można tężejące galaretki wylewać do dużego naczynia, jednak ja polecam robić od razu w szklankach. Kolory tak jak w tęczy - od dołu: fioletowy, niebieski, zielony, Zobacz więcej
W sumie długo zastanawiałam się do czego mogłabym wykorzystać sok z pomarańczy, aż w końcu wpadłam na pomysł ,,pomarańczowca" ;) Jak to zwykle bywa pomysł ewoluował w mojej głowie wraz z kolejnymi Zobacz więcej
Kasia123
Kasia123 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia i Ogród
Sernik na zimno

Sernik na zimno 158

0
zaczęła tężeć.(Uwaga: galaretka długo zastyga, przygotować godzinę wcześniej) 2. Żelatynę wsypujemy do kubeczka i zalewamy wodą- tyle, żeby ją przykryć, dobrze mieszamy aż się rozpuści. Dolewamy Zobacz więcej
formy na biszkopty i włożyć do lodówki. Pozostawić do stężenia - nie trwa to długo. Trzecia warstwa: Zrobić tak samo jak warstwę drugą z użyciem jeżyn zamiast malin. Wylać masę jeżynową na masę Zobacz więcej
smaki prowincji
smaki prowincji Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Prowincji
Deser gruszkowy

Deser gruszkowy 236

1
Chyba nie doceniamy gruszek. Są przecież niezwykle pyszne, a jednocześnie mało kaloryczne. Kryją w sobie bogactwo składników, potrzebnych naszemu organizmowi. Niestety, nie dają się przechowywać zbyt Zobacz więcej
: - galaretka rabarbarowa (przepis), - 200 ml zimnego mleka, - 1 opakowanie Śnieżki lub bitej śmietany w proszku, - 3 łyżki cukru pudru (jeśli wybierzecie Śnieżkę; w przypadku bitej śmietany w proszku Zobacz więcej
Potrzebne: ciasto biszkoptowe 1 galaretka cytrynowa serek mascarpone świeże truskawki 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej 3-4 łyżki dżemu truskawkowego gałązka mięty Biszkopt możemy upiec samemu lub gdy Zobacz więcej
1/3 truskawek w masie serowej. Włóż całość do lodówki i trzymaj tak długo, aż stężeje. Galaretkę przygotuj zgodnie z opakowaniem i odstaw do ostygnięcia. Następnie włóż galaretkę do lodówki i trzymaj Zobacz więcej
Upały w minionym tygodniu zmobilizowały mnie do zrobienia lekkiego ciasto. Piankowa masa z owocami zalanymi galaretką zawsze się sprawdza więc nie było sensu długo rozważać tego pomysłu. Efekt Zobacz więcej
Jakość zdjęcia nie jest porywająca, ale szybkość znikania tego ciasta nie pozwoliła na zabawę w fotografowanie ;) Tak długo czekałam na to ciacho, wreszcie po długich poszukiwaniach magicznego Zobacz więcej
agga
agga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
(bez tytułu)

(bez tytułu) 205

0
migdałowymi. Piec na złoty kolor 170stopni nie dłużej niż 25 minut. Masa: śmietanę ubijać przez 2 minuty po czym dodajemy fixy wymieszane z cukrem pudrem i ubijamy dalej na sztywną masę. Następnie Zobacz więcej
w garnuszku, Ciastka rozkruszyć (np tuczkiem) i dodać do masła, wymieszać. Wylepić nimi dno, np. tortownicy. Galaretkę cytrynową zalać 2/3 szkl gorącej wody, wymieszać. Odstawić. Kiedy wystygnie i Zobacz więcej
dokładnie się połączą. 1 słoiczek konfitury z wiśni 1 opakowanie galaretki porzeczkowej 2- 3 banany 1- 2 opakowania gotowej polewy czekoladowej (użyłam białej) Wykonanie: Galaretkę dokładnie Zobacz więcej
w 450 ml gorącej wody i czekamy aż zacznie tężeć. Kiedy już będzie dostatecznie twarda (ale tak, aby dało się ją przelać) zaczynamy ubijać śmietanę w wysokim pojemniku. Do prawie ubitej śmietany Zobacz więcej
edit
edit Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kucharzenieedi
Malinowa delicja

Malinowa delicja 168

1
Kochani przepraszam Was, że tak długo nie odzywałam się, ale niestety mój kręgosłup znowu dał o sobie znać i nie byłam w stanie przez ostatnie dni funkcjonować. Już jest trochę lepiej i jak to ja nie Zobacz więcej