jak długo tężeje galaretka

agnes834
agnes834 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Delicje Agnes
Owocowe bez pieczenia

Owocowe bez pieczenia 283

1
g. 1 śmietana 18% - 330 g. 5 łyżek cukru pudru owoce 2 galaretki Formę o wym. 22x28cm wyłożyć pergaminem. Śmietanę wymieszać, połączyć z cukrem, zanurzać w niej na chwilę biszkopty, po czym układać Zobacz więcej
Jest to deser który mogą przyrządzić nawet dzieci, wykonanie zajmuje ok. 5 minut. Zimna galaretka w połączeniu z bitą śmietaną bardzo szybko tężeje, więc nie musimy też długo na niego czekać. Z Zobacz więcej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki cukru 1/4 kostki masła 1 łyżka śmietany Wystarczy zagnieść ciasto ze wszystkich składników i gotowe. A co Zobacz więcej
granola orzechowa Przygotowanie: Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić w zimne miejsce do stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać śmietan fix i cukier puder.Ponownie Zobacz więcej
mania179
mania179 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodkie Inspiracje
Tęczowe desery

Tęczowe desery 546

0
- stopniowo, nie wszystkie naraz. Można tężejące galaretki wylewać do dużego naczynia, jednak ja polecam robić od razu w szklankach. Kolory tak jak w tęczy - od dołu: fioletowy, niebieski, zielony, Zobacz więcej
W sumie długo zastanawiałam się do czego mogłabym wykorzystać sok z pomarańczy, aż w końcu wpadłam na pomysł ,,pomarańczowca" ;) Jak to zwykle bywa pomysł ewoluował w mojej głowie wraz z kolejnymi Zobacz więcej
Kasia123
Kasia123 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia i Ogród
Sernik na zimno

Sernik na zimno 154

0
zaczęła tężeć.(Uwaga: galaretka długo zastyga, przygotować godzinę wcześniej) 2. Żelatynę wsypujemy do kubeczka i zalewamy wodą- tyle, żeby ją przykryć, dobrze mieszamy aż się rozpuści. Dolewamy Zobacz więcej
formy na biszkopty i włożyć do lodówki. Pozostawić do stężenia - nie trwa to długo. Trzecia warstwa: Zrobić tak samo jak warstwę drugą z użyciem jeżyn zamiast malin. Wylać masę jeżynową na masę Zobacz więcej
smaki prowincji
smaki prowincji Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Prowincji
Deser gruszkowy

Deser gruszkowy 228

1
Chyba nie doceniamy gruszek. Są przecież niezwykle pyszne, a jednocześnie mało kaloryczne. Kryją w sobie bogactwo składników, potrzebnych naszemu organizmowi. Niestety, nie dają się przechowywać zbyt Zobacz więcej
Kiedy zobaczyłam przepis na krem herbaciany na jednym z ulubionych blogów, nie wahałam się zbyt długo. Wiedziałam, że MUSZĘ spróbować. Słodki krem herbaciany zrównoważyłam kwaskowatym posmakiem Zobacz więcej
. Przygotowujemy w tym czasie krem. Galaretkę rozrabiamy w 1/2 wody podanej na opakowaniu i odstawiamy do przestygnięcia. Pilnujemy żeby się nie ścięła. Kiedy galaretka jest już odpowiednio zimna Zobacz więcej
1/3 truskawek w masie serowej. Włóż całość do lodówki i trzymaj tak długo, aż stężeje. Galaretkę przygotuj zgodnie z opakowaniem i odstaw do ostygnięcia. Następnie włóż galaretkę do lodówki i trzymaj Zobacz więcej
Upały w minionym tygodniu zmobilizowały mnie do zrobienia lekkiego ciasto. Piankowa masa z owocami zalanymi galaretką zawsze się sprawdza więc nie było sensu długo rozważać tego pomysłu. Efekt Zobacz więcej
Przy przepisie na ciasto brzoskwiniowe z krążkami rolady podałam sposób na wygodniejsze przygotowanie każdego ciasta z galaretką. Ja rozpuszczam galaretkę zawsze w mniejszej ilości wody niż podano na Zobacz więcej
Połowę napoju zagotować, w drugiej rozprowadzić budynie i wlać do gotującego się napoju. Zagotować tak jak budyń i jeszcze gorący rozprowadzić na biszkopcie. Masa II : 400 ml śmietany kremówki 2 Zobacz więcej
agga
agga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
(bez tytułu)

(bez tytułu) 193

0
migdałowymi. Piec na złoty kolor 170stopni nie dłużej niż 25 minut. Masa: śmietanę ubijać przez 2 minuty po czym dodajemy fixy wymieszane z cukrem pudrem i ubijamy dalej na sztywną masę. Następnie Zobacz więcej
w garnuszku, Ciastka rozkruszyć (np tuczkiem) i dodać do masła, wymieszać. Wylepić nimi dno, np. tortownicy. Galaretkę cytrynową zalać 2/3 szkl gorącej wody, wymieszać. Odstawić. Kiedy wystygnie i Zobacz więcej
kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestygnięcia. Masło ucieramy na jasną puszystą masę. Cały czas ucierając dodajemy stopniowo zimny budyń. Ucieramy tak długo aż budyń dokładnie Zobacz więcej
w 450 ml gorącej wody i czekamy aż zacznie tężeć. Kiedy już będzie dostatecznie twarda (ale tak, aby dało się ją przelać) zaczynamy ubijać śmietanę w wysokim pojemniku. Do prawie ubitej śmietany Zobacz więcej
edit
edit Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kucharzenieedi
Malinowa delicja

Malinowa delicja 149

1
Kochani przepraszam Was, że tak długo nie odzywałam się, ale niestety mój kręgosłup znowu dał o sobie znać i nie byłam w stanie przez ostatnie dni funkcjonować. Już jest trochę lepiej i jak to ja nie Zobacz więcej