jak gotować aby groch się nie rozgotował

Aby mleko podczas gotowania nie przywarło do dna garnka należy nalać do niego trochę wody, doprowadzić ją do wrzenia i dopiero wtedy na gotującą się wodę wlać mleko. Pozdrawiam serdecznie ! Zobacz więcej
Aby nasze krokiety były gorące w środku a panierka nam się nie przypaliła podczas ich smażenia należy postępować w następujący sposób : Na patelnię wlewamy trochę tłuszczu i kładziemy ją na ogień. Zobacz więcej
Ostatnio dostaję od Was wiele zapytań w zakresie różnych kulinarnych kwestii np. mrożenie owoców/warzyw, czy można mrozić puree z owoców albo jak przygotować domowe mieszanki przypraw. Zagadnienia te Zobacz więcej
Weekend był cudowny! Obłędnie słoneczny i ciepły; poczułam się, jakbyśmy zamiast wracać z urlopu do Danii, wybrali się do ciepłych krajów. Zasiedliśmy więc z C. w ogrodzie, bardzo z siebie zadowoleni, Zobacz więcej
W ten prosty i łatwy sposób napełnisz solniczkę solą nie rozsypując ani kryształka soli ! W ten sam sposób możesz oczywiście napełniać pojemniki mielonym pieprzem, papryką itp. Zapraszam na film. Zobacz więcej
cebula Cebula – tak to zdecydowanie ” naturalny wyciskacz łez” dużo skuteczniejszy od brazylijskich seriali Niemal każdego dnia , podczas krojenia tegoż bardzo zdrowego warzywa, musimy pamiętać o Zobacz więcej
Jak gotować rośliny strączkowe – avokava Facebook Twitter Instagram Email avokava nutri & bio life Toggle Navigation HOME O mnie Przepisy O poranku Lunche Na duży głód Słono i wytrawnie Na słodko Zobacz więcej
Wiem, wiem... Myślicie sobie, że to jedna z najprostszych rzeczy, którą każdy potrafi (no prawie...) Zaraz sami przekonacie się, czy na pewno tak jest... 1. Do wody dodajemy oliwę, aby makaron się nie Zobacz więcej
Jako student dietetyki bardzo lubię sięgać po magazyny i książki poświęcone odżywianiu. Jest to już któraś z kolei książka opowiadająca o odżywianiu, którą przeczytałem i… jestem bardzo zadowolony. Zobacz więcej
W dzisiejszych czasach co chwilę właściwie słyszymy o tym, że ktoś jest na jakiejś wyjątkowej diecie. Czasem jest to dieta odchudzająca, czasem oczyszczająca, a innym razem po prostu prozdrowotna. Zobacz więcej
Sezon na szparagi trwa. Dostałem od Was kilka pytań dotyczących obrania i gotowania szparagów. Sprawa jest dość prosta, jednak trzeba się trzymać kilku bardzo prostych zasad. Szparagi układamy na Zobacz więcej
Zakup diety lub samodzielne jej ułożenie, to pierwszy krok do wymarzonej sylwetki. Jednak do diety należy się solidnie przygotować, aby była skuteczna i aby utrzymać silną motywację od samego Zobacz więcej
Jak gotować mleko,aby się nie przypaliło i nie wykipiało. Do gotowania najlepiej jest używać garnków ze stali nierdzewnej z poręcznym nienagrzewającym się uchwytem. Raczej unikajmy garnków Zobacz więcej
Aby makaron się nam nie posklejał podczas gotowania lub tuż po nim, należy dodać do wody w której będziemy gotować makaron parę kropel octu, lub dodać trochę oleju lub masła. Pozdrawiam ! Zobacz więcej
Ryż nie poskleja nam się podczas gotowania, gdy do wody dodamy odrobinę oleju, masła lub margaryny. Życzę smacznego ! Zobacz więcej
Make Cooking Easier Toggle navigation Start Przepisy Dla dzieci Na kolację Na obiad Na słodko Na śniadanie Przekąski W ciąży Książka Archiwum O mnie Kontakt Moja nowa książka Make Cooking Easier > Zobacz więcej
Piszę ten post, ponieważ cały styczeń ja i moja rodzinka zmagaliśmy się z wirusami, choróbska dopadały nas po kolei. Najpierw ja padłam, potem syn a na końcu mój mąż. Jeszcze tylko by brakowało, żeby Zobacz więcej
dzastagotuje
dzastagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Justa próbuje gotować
Jak gotować jajka ?

Jak gotować jajka ?  17

Justa próbuje gotować: Jak gotować jajka ? Strony Cukrowe propozycje Dania obiadowe Pyszny FIT Proste, smaczne i szybkie ! Tricki ułatwiające życie Pomysł na śniadanie 01.03.2017 Jak gotować jajka ? Zobacz więcej
ekspansjasmaku
ekspansjasmaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ekspansja-smaku
Jak gotować brokuły?

Jak gotować brokuły? 15

Jak ugotować a nie rozgotować ? Chcemy aby brokuły były jędrne i nie rozpadały się po wyjęciu z wody. To oczywiste. Nikomu raczej nie będzie smakowała zielona papka dodana do obiadu. sprawdźcie ten Zobacz więcej
W okresie zimowym zdecydowanie warto zwiększyć podaż do organizmu wszystkich witamin i minerałów. Jeśli do tej pory dostarczaliśmy ich sobie w wystarczającej ilości to dobrze, jednak zimą warto dodać Zobacz więcej