jak gotować gotowy barszcz czerwony w butelce

Pyszna zupa,która zawsze otwiera sezon wiosenno-letni.U mnie podana ''po wiejsku'' - z ziemniaczkami okraszonymi boczkiem i cebulką.Kalorycznie,ale za to pysznie. BOTWINKA 1-2 pęczki botwinki z Zobacz więcej
Za oknem pada deszcz już drugi dzień... Szaro i ponuro w koło... W białej miseczce na moim stole czerwieni się wspaniała zupa z buraków... Może dla kogoś będzie to barszcz czerwony... Chociaż w Zobacz więcej
Przepis na domowy zakwas buraczany, który jest zdrowy i smaczny, a także jest świetnym probiotykiem. Doskonale sprawdzi się do samodzielnego picia oraz do przygotowania wigilijnego barszczu czerwonego Zobacz więcej
Aleksandra
Aleksandra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Aleksandry
CHŁODNIK LITEWSKI

CHŁODNIK LITEWSKI 2202

0
Chłodnik litewski to niezastąpiona zupa na letnie upały. Udało nam się kupić ostatnią botwinkę, więc choć za oknami bardzo jesiennie, zajadamy się latem na talerzu. Są różne przepisy na przygotowanie Zobacz więcej
Ponownie wracam myślami do czasów dzieciństwa. I we wspomnieniach nie znajduję ani śladu żurku. Biała karta. Pojawia się dopiero w Poznaniu, jako druga zupa uzupełniająca wielkanocny barszcz czerwony. Zobacz więcej
Nigdy nie robiłam ani nie piłam kiszonego barszczu. Postanowiłam to nadrobić i zrobiłam. Nie spodziewałam się, że ten barszczyki jest taki pyszny. Smakuje jak ten kupny instant z torebki ale można go Zobacz więcej
do fermentacji . Po dwóch dniach proponuję wyjąć skórki z chleba ze słoja , ponownie obwiązać ściereczką , po około 6-7 dniach barszcz jest ukiszony . Z góry zbieram kożuszek , który powstał podczas Zobacz więcej
Bardzo Barszcz Ukraiński lubię, nierobięgozbytczęsto bo moim zdaniem jest pracochłonny, jednak nie raz namsięzachce ijużnie ma wyjścia, trzeba gotować.. NA OK 10 PORCJI: 1/2 główki białej kapusty 1 Zobacz więcej
Witajcie:) Świętazbliżająsię dużymi krokami! Pierwsze przygotowania jużzrealizowane:ciasto na piernik nastawione, zakwas buraczany na barszcz jużprzelany do butelek, skorka pomarańczowa kandyzowana Zobacz więcej
Ciebie - zakwas się i tak uda, ale cały proces dłużej potrwa. Pamiętaj, ze w lecie zakwas lubi... nie wychodzić. Rozwiązaniem idealnym jest zatem dodanie chociaż skórki z chleba. Ale w zimie jest Zobacz więcej
FoodMag
FoodMag Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodMag
Kwas buraczany

Kwas buraczany 520

0
Kasia Wilkosińska Czerwony barszcz figuruje w Polsce przy rożnego rodzaju okazjach. Dwie klasyczne wersje przyrządzamy na święta. Postny na Boże Narodzenie i na wywarze mięsnym, na Wielkanoc. Dziś Zobacz więcej
FoodMag
FoodMag Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodMag
Barszcz wigiliny

Barszcz wigiliny 349

0
Kasia Wilkosińska Barszcz postny, wigilijny przyrządzamy na esencjonalnym wywarze z włoszczyzny (bez kapusty). Dalsze doprawianie zależy od naszego smaku. Ja dodaję naturalny kwas buraczany i kilka Zobacz więcej
:) Mój brak blogowy obfitował jednak kulinarnymi inspiracjami. Również wigilijnymi... . Dlatego dzisiaj z chęcią wrócę do tych pyszności, bo być może w przyszłym Roku Ktoś z Was zechce zaskoczyć Zobacz więcej
od losu inne ciekawsze propozycji, niż stanie przy garach od świtu do nocy …. Co nie znaczy, że teraz tak nie jest. Po prostu lubię to co raz bardziej i czerpię z tego mnóstwo przyjemności. Zobacz więcej
Aleex
Aleex Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
Barszcz wigilijny wg Aleex

Barszcz wigilijny wg Aleex 124

0
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć czystego barszczu z czerwonych buraków. Ja uwielbiam ten barszcz z dodatkiem uszek, ale smakuje równie dobrze z rumianymi pierogami lub krokietami. Już w tamtym Zobacz więcej
Ten czerwony barszcz to wigilijny hit. Zdarzyło się kiedyś, że w drugi dzień świąt gotowałam drugi raz, bo tak wszystkim smakował. Od tamtej pory robię podwójną ilość ;) Nie ma możliwości, aby komuś Zobacz więcej
i to nie tylko wigilijnego. Odkąd mój mąż zaczął nastawiać buraczki na zakwas, staramy się zawsze mieć butelkę tego specjału w lodówce, a gdy tylko się kończy, nastawiamy nowy słój. ZAKWAS Z Zobacz więcej
zdejmować. Po 4-5 dniach próbujemy czy sok jestwystarczającoukiszony. Jeśli już jest, przecedzamy go i zlewamy do czystychbutelek.Przechowujemyw lodówce. Jeśli uważamy, że sok nie jest jeszcze gotowy Zobacz więcej
Skoro uszka z grzybami już są, pora na wigilijny barszcz czerwony. Najbardziej pracochłonnym zajęciem jest obieranie i krojenie warzyw, których zostaje potem spora ilość (wygotowanych ze smaku i Zobacz więcej