jak gotować kapustę włoską

{{headerMessage}}
Archiwum bloga lipiec (7) czerwiec (54) maj (47) kwiecień (47) marzec (33) luty (39) styczeń (42) grudzień (33) listopad (33) październik (53) wrzesień (36) sierpień (52) lipiec (44) czerwiec (48) maj Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Ryżanka z kapustą

Ryżanka z kapustą 119

0
{{headerMessage}}
Lekka, wiosenna zupa Składniki 1/2 główki młodej, włoskiej kapusty kości schabowe włoszczyzna 3/4 szklanki ryżu sól, pieprz Sposób przygotowania Kości zagotować, zebrać szumowiny i dodać włoszczyznę. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: - 1 mała kapusta włoska - 400g ziemniaków - 2 marchewki - 1 cebula - 1,5 bulionu warzywnego - 3 kabanosy - 100ml śmietany - sól i pieprz - natka pietruszki - oliwa Sposób przygotowania: 1. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Krewetki w paście masala Zupa krem z kapusty włoskiej ENGLISH VERSION Szybka w wykonaniu, smaczna i pożywna zupa. W smaku przypomina mi trochę kapustę z gołąbków ;) Składniki: 400 g kapusty włoskiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesienne porządki... Składniki: 20 dag kiszonej kapusty 1/4 szklanki siekanych orzechów włoskich 1 jajko 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka sól pieprz świeży szczypiorek olej do smażenia Wykonanie: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Śniadanie: Zapieczona bułka orkiszowa z masłem, wędliną,serem żółtym i jajkiem, sałatą,pomidorem,ogórkiem kiszonym i przyprawami Kawa zbożowa na mleku 2 muffinki 2 Śniadanie: Wyciskany sok z Zobacz więcej
zabciiia
zabciiia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lubie jeść
Rosół z kury

Rosół z kury 294

0
{{headerMessage}}
Składniki: kurczak 1 3/4 litra wody sól włoszczyzna (marchewka, kapusta, seler itp) cebula pieprz posiekana natka pietruszki Wykonanie: Oczyszczoną, kurę włożyć do wrzącej, osolonej wody, gotować. Na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To prosta włoska warzywna zapiekanka. Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę. Pokrój włoską kapustę. Wrzuć do garnka kapustę, ziemniaki i gryczany makaron, gotuj 15 minut w osolonej wodzie. Przełóż pół do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 4 średnie ziemniaki 1,5 szklanki czerwonej soczewicy 1 l bulionu drobiowego 1 puszka krojonych pomidorów 1 cebula 1/4 główki włoskiej kapusty 2-3 ząbki czosnku 1 łyżeczka oliwy z oliwek Zobacz więcej
agga
agga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
Rosół

Rosół 130

0
{{headerMessage}}
Bez rosołu trudno wyobrazić sobie niedzielny obiad Rosół uważany jest za najlepszy posiłek dla osób chorych i rekonwalescentów Składniki: włoszczyzna (marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zupa pieczarkowa z makaronem Składniki: 200 g ugotownego średniej wielkości makaronu kość schabowa 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 pietruszka pokrojona w kostkę kawałek z białej części pora kilka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Biała - doskonała zarówno do gotowania jak też na surówki, do kiszenia oraz bigosu (zarówno młoda jak i "stara"). Czerwona - wspaniała do duszenia, można z niej przygotować smaczne surówki, a nawet Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 1 kg kości schabowe, - po 2 sztuki ziele i liść, 5 litrów woda, 1 pęczek włoszczyzna, 4 sztuki ziemniaki, 1 łyżeczka papryka ostra, 1 łyżka jarzynka, 1 łyżka sos sojowy łagodny, 1 średnia Zobacz więcej
badylarnia
badylarnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Badylarnia
Krupnik

Krupnik 405

0
{{headerMessage}}
Składniki: 8 szkl. wody kostka eko warzywna 1 szkl. kaszy jęczmiennej 2 marchewki 2 pietruszki kawałek selera cebula por kilka liści kapusty (włoskiej) garść suszonych grzybów 4 ziemniaki 2 garście Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 2 średnie marchewki 2 łodygi selera naciowego 3 średnie ziemniaki 1 mała pietruszka 1 kawałek selera 1 mała główka kapusty włoskiej 2 l bulionu mięsnego 1 pęczek koperku 2 łyżki masła Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Topinambur już wszyscy pewnie znają, przedstawiać go nie muszę. Zdrowy i bardzo pożywny a także nisko kaloryczny słonecznik bulwiasty na stałe zagościł w naszej kuchni. A to czipsy zrobione a to pure Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tradycyjna zupa toskańska ,przyrządzana jest na wywarze z flaków. Do tej pory bardzo popularna na ulicach Florencji. Składniki 3 marchewki 2 gałązki selera naciowego 500 g kapusty włoskiej 200 g ryżu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kapusta zasmażana to klasyczny polski dodatek do dań. Dobrze przyrządzona jest przepyszna. Polecam do ziemniaczków z koperkiem włoskim i jajkiem sadzonym :) Składniki: Główka kapusty lub 2 paczki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zbyt intensywny zapach gotującej się kapusty możemy zneutralizować, jeżeli dodamy do niej kilka orzechów włoskich, albo uszczelnimy pokrywkę kładąc na nią ściereczkę nasączoną w wodzie z octem. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zupa z kapusty włoskiej (lub młodej), zwana parzychą lub parzybrodą to gęste, sycące danie charakterystyczne dla kuchni wielkopolskiej. Można ją zrobić na kilka sposobów: na wywarze mięsnym, co Zobacz więcej