jak jeść ostrygi

Oczywiście, tytuł jest nieco zadziorny, bowiem nie istnieje jeden wzorzec diety dla każdego. Idealny, właściwy sposób żywienia. Mówi się, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. Z drugiej Zobacz więcej
Są sytuacje kiedy warto mięć pod ręką paczkę orzeszków, jakiś owoc czy energetycznego batona. Taka zdrowa przekąska doda Wam energii i pozwoli przetrwać do kolejnego posiłku. Warto przy tym wiedzieć w Zobacz więcej
Jedną z pozytywnych rzeczy, które zmieniły się w moim życiu, kiedy założyłam tego bloga jest to, że jem bardziej sezonowo. Po prostu planuję to sobie z góry. Kiedy zaczyna się dana pora roku, robię Zobacz więcej
Wielokrotnie udowadniałam, że zdrowa kuchnia wcale nie wiąże się z wyrzeczeniami i jałowymi daniami. Mimo to niektórym wciąż ciężko utrzymać wprowadzone nawyki. Wbrew temu co się uważa – najtrudniej Zobacz więcej
Ponieważ na różne warsztaty kulinarne zazwyczaj chadzam sama, chciałam sprawić kulinarną niespodziankę mojemu mężowi i podać mu coś mało spotykanego. Pokrzywa, sosna, czy stokrotki, to nasz chleb Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
5 praktycznych rad jak jeść mniej

5 praktycznych rad jak jeść mniej 70

Włoska mozzarella, 3 rodzaje pomidorów, bazylia, dobra oliwa i sól himalajska...fot. D.Szymborska Na szybko, stojąc przy blacie kuchennym, przed telewizorem z opakowani, w aucie czekając na zmianę Zobacz więcej
jak zrobić labneh i z czym go jeść? - zielony środek Skip to Main Content PRZEPISY dania główne przekąski śniadania sałatki zupy na słodko bezglutenowe O STRONIE ZAPISZ SIĘ KONTAKT Szuklaj w: Menu Zobacz więcej
Plantan zwany również platanem lub bananem warzywnym na pierwszy rzut oka przypomina banan owocowy. Plantanysą jednak intensywnie zielone i o wiele większe. Duże sztuki osiągają nawet 40 cm długości. Zobacz więcej
Tofu to produkt, który budzi wiele kontrowersji. Niektórzy odrzucają go ze względu na fakt, że robi się go z soi. Inni jedzą go prawie codziennie jako substytut mięsa i nabiału. Czy warto? Czy tofu Zobacz więcej
Czasem czujemy się ociężali, ospali i zmęczeni. Powodem tego stanu rzeczy często jest przepracowanie, brak aktywności fizycznej, snu, ale również dieta obfitująca w zbyt małą ilość witamin i Zobacz więcej
Metoda małych kroków, której hołduję, zakłada, że aby pewne zmiany mogły na dobre zadomowić się w naszych głowach i czynach, powinny być stopniowe i metodyczne. Dziś więc trochę o logistyce i Zobacz więcej
Każdy o ostrygach słyszał, jednak nie każdy ich próbował. Najważniejsze w ostrygach jest to, żeby je kupić świeże. Wiem, że panuje przekonanie o tym, że skoro ostrygi są luksusowym towarem to są Zobacz więcej
Ostatnio dodałamwpis na temat past do chleba (zerknij na zdrowe pasty do kanapek) i od razu pojawiły się pytania o chleb. Wcale się nie dziwię. Pytanie o chleb było pierwszym, które zagościłow mojej Zobacz więcej
SAME CUDA Wiemy że żyjemy w takiej szerokości geograficznej która w okresie letnim daje nam wiele radości kulinarnych na które czekamy nieraz cały rok . Wiele cudownych bardzo zdrowych warzyw i owoców Zobacz więcej
W Polsce homary jada się od wielkiego dzwonu. Nie ma tradycji jadania go w domowym zaciszu. Najczęściej jadany jest w restauracji, często także podczas wyjazdów wakacyjnych. Czy to restauracja, czy to Zobacz więcej
Foie gras - kacza lub gęsia wątróbka - to jeden z największych rarytasów francuskiej kuchni. Nie może go zabraknąć na francuskim stole zwłaszcza w Boże Narodzenie.Francuzi raczej nie mają Zobacz więcej
Owoce i warzywa sezonowe - jak jeść bardziej sezonowo zimą? Facebook Instagram Ugotowane Pozamiatane Toggle Navigation O mnie/Kontakt Ugotowane Sylwester i Karnawał Sałatki Comfort Food Mięsny jeż Zobacz więcej
Ostrygi…Ciekawy i niełatwy temat. Ostrygi lubi się lub nie. Tak samo jak tatar z surowego mięsa lub ryby, flaki, czy podroby. Nie dla wszystkich potrawy oczywiste…Ale sposbów podawania ostryg jest Zobacz więcej
Szpinakowe crepes z twarożkiem to tanie śniadanie lub kolacja. Wiadomo jak to w styczniu. Wszyscy zaciskają pasa! Można również zaoszczędzić na jedzeniu, a przy tym jeść smacznie i zdrowo. Szpinakowe Zobacz więcej
Ostatnio modne stało się słowo SuperFoods, czyli superjedzenie, superprodukt, czy superżywność. Chodzi mniej więcej o to, że produkty, które należą do grupy SuperFoods są nieprzetworzone i cechują się Zobacz więcej