jak konserwować fasolkę szparagową

{{headerMessage}}
, marchewkę, kalarepę, fasolkę szparagową, ogórki, orazjagody,porzeczki,agrest,morele,orzechy włoskie (na nalewki i syropy). Polecam Wamnajlepszy dżem z agrestu, którego przepis znajdziecie TUTAJ. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 1/2 opak newelli (klasycznej) 100 g wędzonego łososia 1/2 sałaty lodowej 1 duży ogórek szklarniowy 1 duży pomidor 1/2 puszki groszku konserwowanego 1/2 puszki fasolki szparagowej 10-15 Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Fasolka szparagowa na zimę

Fasolka szparagowa na zimę 6713

1
{{headerMessage}}
Jeden z moich ulubionych przetworów na zimę - fasolka szparagowa konserwowana. Dlaczego? Przecież nie zachwyca mocą dodatków, przyprawami z różnych stron świata, skomplikowanym wykonaniem. A jednak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sałatka powstała z produktów, które miałam w danej chwil pod ręką. Okazało się, że połączenie warzyw konserwowych z fasolką szparagową było strzałem w dziesiątkę. Sałatka wyszła bardzo smaczna i z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj W KUCHENNYM OKNIE przedstawiam Wam przepis na fasolkę szparagową w słoikach na zimę. Konserwując corocznie tę fasolkę opieram się na przepisie zameszczonym w niepokaźnej ksążce Siostry Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skład: 2 ćwiartki z kurczaka 2 marchewki pół selera 2 pietruszki pół małego kalafiora 150g fasolki szparagowej zielonej 200g groszku świeżego lub mała puszka konserwowanego 3 ziemniaki 150g białej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smaczna zupa, mocno pikantna dzięki dodatkowi czerwonej pasty curry. Całość delikatnie łagodzi mleczko kokosowe. Przepis na zupę pochodzi z kuchni azjatyckiej. Poza typowymi dla tej kuchni przyprawami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
smak. Mnie smak okry przypomina nieco fasolkę szparagową. Podobnie też się ją przyrządza. No, ale generalnie trudno jest określić smak okry, gdyż jest niezwykle delikatny, po prostu spróbujcie! Ja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pełnych chemii kostek rosołowych czy sztucznych przypraw warzywnych. Mamy za to smak i zapach prawdziwych warzyw, do tego mieszankę, która odpowiada nam najbardziej. Warzywa można dobrać dowolnie: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
naleśników, gofrów, czy składnik mas do tortów i przekładania biszkoptów. Zobacz również przepisy na inne przetwory --->Kompot wieloowocowy,Powidła,Ogórki w chili,Kompot ze śliwek,Ogórki w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oraz dostępności produktów. U mnie sprawdzają się brokuły, szpinak, zielona fasolka szparagowa, kalarepka, zielony groszek i cukinia (warzywa mogą być świeże lub mrożone) oraz dodatek świeżej lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) obiadowo (4) dania jednogarnkowe (1) ryby (1) wieprzowina (1) zupy (1) śniadaniowo (4) Przykładowe jadłospisy (1) Zainspiruj się (1) Najczęściej czytane Fit&Sport Show 2014 Targi dla aktywnych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wyrzucanych produktów. Zapiekanka ziemniaczana z warzywami Składniki: 6 ziemniaków 450g zielonej fasolki szparagowej szklanka ugotowanego bobu 2 marchewki filiżanka soku pomidorowego 40 g tartego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mrożenie owoców i warzyw to najlepszy sposób na długie przechowywanie żywności i tym samym na konserwowanie bez sztucznych dodatków. Takie roślinybędą dla Waszdrowąbombą witaminową zimą i wczesną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pomidory zaatakowała zaraza i trzeba zrywać i konserwować zielone owoce, żeby w ogóle coś z nich zrobić, jakoś uratować. Można oczywiście przyrządzić słynne smażone zielone pomidory, ale gdy w grę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kto ma ochotę na fasolkę szparagową na parze? Kto chciałby rumieniony na maśle kalafior? A może są chętni na karmelizowane brokuły? Warzywa duszone, smażone, pieczone albo po prostu warzywny auflauf – Zobacz więcej
jemcodobre.pl
jemcodobre.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedzmy zdrowo:)
Antyoksydanty w diecie

Antyoksydanty w diecie 45

0
{{headerMessage}}
w nich likopenu kilkukrotnie wzrasta Świeżą marchew i inne pomarańczowe warzywa np. dynię i bataty Kolorową paprykę Awokado Brokuły, jarmuż i zieloną fasolkę szparagową Szpinak Morele i brzoskwinie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
surówkę. Tej kiszonki już próbowaliśmy – jest pyszna! Kiszonka wielowarzywna Kiszenie jest bardzo popularnym sposobem konserwowania żywności we wszystkich krajach słowiańskich. Nasi wschodni sąsiedzi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jak węglowodany, powinno stanowić objętości tego posiłku. Badania opublikowane na łamach magazynu Appetite wskazują, iż kobiety, których lunch jest bogaty w pełnowartościowe proteiny dłużej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
roślina aromatyczna pochodząca z regionu morza śródziemnomorskiego. Tymianek jest spożywany jako przyprawa, ale też znany ze swoich właściwości leczniczych już od czasów starożytnych. Egipcjanie Zobacz więcej