jak panierować ryby

Świątecznych przepisów ciąg dalszy...ryby na stole wigilijnym oczywiście nie mogło zabraknąć..a takie filety były naprawdę pyszne.. filety z ryby sok z cytryny estragon, sól,pieprz mąka jajka sól, Zobacz więcej
malcwi92
malcwi92 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyczna Kuchnia
Ryba panierowana

Ryba panierowana 24

0
Jako córka wędkarza bardzo lubię ryby. Zarówno słodkowodne, jak i morskie. Kiedyś w domu jadaliśmy zazwyczaj ryby wiślane - sandacza, okonie, szczupaki... Dziś kiedy tata wędkuje tylko od czasu do Zobacz więcej
Zalewa: 2 szkl. wody 0,5 szkl. oleju mały słoik przecieru pomidorowego 3 łyżki keczupu ostrego 5 łyżek octu 2 łyżeczki cukru sól Zalewę zagotować. Filety rybne panierować i usmażone włożyć do gorącej Zobacz więcej
Lubię ryby morskie. Najbardziej filety :-). Dotąd kupowałam mrożone (najczęściej mintaja lub mirunę), ale ostatnio mam dojście do świeżych. Tym razem trafił się czarniak albo dorsz (tzn. prosiłam o Zobacz więcej
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Co prawda nie jest to klasyczny przepis na angielską rybę, ale fish & chips to moje określenie na każdą rybkę podawaną z dodatkiem Zobacz więcej
Na świątecznym stole nie może zabraknąć ryby, w moim domu króluje karp, który będzie propozycją dla starszej części rodziny, młodsi członkowie rodziny zadowolą się morszczukiem panierowanym z sosem Zobacz więcej
Zostało mi dużo płatków kukurydzianych, a że dziś jest piątek, postanowiłam przygotować rybę. Żeby nie było nudno smak ożywiłam czosnkiem niedźwiedzim, cytryną, solą i białym pieprzem. Danie niezwykle Zobacz więcej
Mięta do ryby? Dlaczego nie?:) Wypróbowałam - bardzo mi smakowało - mięta dodała rybce orzeźwiającego aromatu. Pomysł znalazłam na stronie Moje gotowanie. Składniki: 2 filety dowolnej ryby (u mnie Zobacz więcej
A dziś na obiad była taka oto rybka..robiłam już takąwcześniej, ale teraz troszkę inaczej..tzn, tak samo, ale do bułki tartej dodałam przypraw itd.. Rybę pokroić na kawałki, posypać solą, przyprawą do Zobacz więcej
Bułka tarta Prymat to dodatek, którego nie może zabraknąć w polskiej kuchni. Jest niezastąpiona podczas tradycyjnej sztuki gotowania, o czym wie każda gospodyni. Pozwala na urozmaicanie dań poprzez Zobacz więcej
Kiedy Tomek się dowiedział, że kupiłam kilka filetów rybki od razu zarządził entuzjastycznie, że chce rybę z papryką i pomidorami. Co więcej miał mi nawet pokazać przepis, który kiedyś tam znalazł i Zobacz więcej
łyżeczka cukru łyżeczka mąki pszennej sól, pieprz Etap pierwszy: Buraczki myję i gotuję. Po wystudzeniu obieram ze skóry i ścieram na tarce z dużymi oczkami. Etap drugi: Na patelni podsmażam cebulkę Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Pstrąg

Pstrąg 375

0
1 pstrąg 1 łyżka mąki 1 łyżka bułki tartej sól pieprz sok z cytryny Bułkę tartą i mąkę wymieszać, dodać sól i pieprz. Rybę umyć, oskrobać z łusek, skropić sokiem z cytryny. Po ok 10 min panierować w Zobacz więcej
. Panierujemy rybę poprzez zanurzeniu jej w jajku, a później w mące. Smażymy na rumiany kolor na średnim ogniuJ Na koniec posypujemy pietruszką. Można dodatkowo polać rybę sosem z roztopionego masła Zobacz więcej
Przedstawiam zdrowe i niecodzienne kotleciki. Smakują wyśmienicie, a ich przygotowanie zajmuje niewiele czasu! Polecam Składniki: Ø 1 puszka białej fasolki Ø 2 jajka Ø 10 dag ryby wędzonej (polecam Zobacz więcej
Ever
Ever Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
Ryba w sosie pomidorowym

Ryba w sosie pomidorowym 5917

0
Składniki: 1 filet ryby- u mnie panga 4 łyżki mąki razowej 2 łyżki oliwy 100 g koncentratu pomidorowego bazylia, oregano, sól, pieprz Sposób wykonania: Rybę panierujemy w mące i smażymy na patelni na Zobacz więcej
wedith1
wedith1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coolinarny
Mintaj pod kołderką

Mintaj pod kołderką 1336

1
Ach te ryby!!!!! Mogłabym je jeść i jesć i jeść.......Propozycja moja - z duszonymi warzywami. Składniki: 4 filety z mintaja cytryna sól, pieprz olej do smażenia do panierki: mąka, jajko, bułka tarta Zobacz więcej
jabłko, cebulę, dodać odsączoną kukurydzę i rodzynki. 2. Dodać odrobinę oliwy lub oleju, doprawić cukrem, pieprzem i solą do smaku. 3. Podawać z rybą - ja podałam z panierowanym dorszem i Zobacz więcej
Zwykła ryba w niezwykłej panierce. Mocno cytrynowa, chrupiąca, pyszna! Ryba w cytrynowej panierce Składniki na 2 porcje: 2 kawałki ryby (u mnie dorsz) sól, pieprz sok z cytryny Na panierkę: 1/4 Zobacz więcej