jak pasteryzować miód

Taki domowy kompot w swojej spiżarni wartomieć. Warto mieć ipić. Jest zdrowy, orzeźwiający, domowy i, rzecz jasna - najlepszy. Słynąc z jabłek oraz witając sezonowość owocową w kuchni powinniśmy Zobacz więcej
• Jaki mid jest najlepszy do kiszenia lub fermentowania Zdrowe-Kiszonki.pl - Blog Kulinarny o Kiszeniu i Fermentowaniu Spis Treci > Jaki mid jest najlepszy do kiszenia lub fermentowania Jaki mid Zobacz więcej
Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? ABC pieczenia Indeks przepisów Lukrem malowane Rękodzielnia Video Tutoriale Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? Ania 21 sierpień 2014 No comments Zobacz więcej
Cukier w produktach spożywczych to już nie tylko znana nam sacharoza czy nawet syrop glukozowo-fruktozowy. Cukierczai się na nas pod wieloma innymi nazwami w statystyki mówią, że jemy go o wiele za Zobacz więcej
JAK PASTERYZOWAĆ PRZETWORY W SŁOIKACH? – dostaję dużo pytań o to jak zagotować słoiczki z przetworami, dżemami, gotowymi potrawami lub mięsem. Dzisiaj pokaże Wam jak ja to robię, mam nadzieję, że film Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota smakuje
Jak pasteryzować przetwory

Jak pasteryzować przetwory 260

Jak pasteryzować przetwory Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Warstwowa sałatka owocowa Jak pasteryzować przetwory Na Wasza prośbę piszę dziś kilka słów o procesie pasteryzacji Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
miód fiołkowy

miód fiołkowy 11

Miód różany, majowy miodek z mniszka lekarskiego, a teraz cudownie aromatyczny miód fiołkowy. Kwiatkami fiołkami można aromatyzować nie tylko cukier, ale też miód. Płatki fiołka wystarczy zalać Zobacz więcej
Co powiecie na takie zestawienie? Dziś do quinoy do kompletu wybrałam nieszpułka, bardzo ciekawy owoc, który niedawno pojawił się na naszym rynku - jeden z tych "zapomnianych" ponieważ, jak wieść Zobacz więcej
Uwielbiam lato za jego ciepło, słoneczną pogodę i ten niesamowity wybór owoców i warzyw. Stragany aż uginają się pod tymi dobrociami. Niestety, wszystko co dobre, szybko się kończy, dlatego warto Zobacz więcej
Od paru już dni marudziłem Ani: no chodź pójdziemy na mleczyki, no chodź! No zobacz, już mleczyki takie ładne są, no chodź! Marudziłem, marudziłem aż w końcu wymarudziłem. Poszliśmy na taką okoliczną Zobacz więcej
Jak mrozić i pasteryzować potrawy świąteczne? Mapa stronyKontakt Przepisy Porady Saute.pl Porady Jak mrozić i pasteryzować potrawy świąteczne? Tłusty Czwartek Róże karnawałowe Pączki tradycyjne Zobacz więcej
Najlepszym deserem wielkanocnym jest pascha. Powinniśmy jeść ją częściej, bo jest naprawdę pyszna. Jeśli znudziła Wam się wersja klasyczna, to spróbuj czekoladowej, albo miodowej. Ten przepis ma też Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
madameedith.com
Jak pasteryzować przetwory?

Jak pasteryzować przetwory? 290

Pasteryzacja to sposób konserwacji przetworów. Polega ona na podgrzaniu zakręconych słoików w celu zabicia drobnoustrojów, które mogły trafić do słoików po ich umyciu lub w trakcie nakładania Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Jak się robi miód ?!

Jak się robi miód ?! 47

Czasem okazuje się, że w najmniej oczekiwanej sytuacji (w gabinecie lekarskim), spotykasz osobę, która robi coś ciekawego (ma pasiekę) i od słowa do słowa umawiacie się na wspólne wirowanie miodu. Zobacz więcej
OlaT.
OlaT. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Coś do chleba
Jak rozpoznać zepsuty miód

Jak rozpoznać zepsuty miód 172

Dwa razy dostałam zepsuty miód. Jak poznałam, że coś jest nie tak? Nie pasowała mi konsystencja i zapach. Zauważylibyście od razu, że coś jest nie tak jak powinno. Zaraz napiszę jak rozpoznać zepsuty Zobacz więcej
Smak Zdrowia
Smak Zdrowia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak Zdrowia
Jak rozpoznać prawdziwy miód?

Jak rozpoznać prawdziwy miód? 77

Prawdziwy miód staje się coraz trudniej dostępny, od kiedy to na rynku możemy znaleźć jego dużo gorszy zamiennik – sztuczny miód. Jest to tym trudniejsze, że niejednokrotnie prawdziwy miód jest Zobacz więcej
Miód to dla mnie produkt magiczny. Takie to dziwne w zinformatyzowanym świecie wysokorozwiniętej techniki, że kwiatuszki kwitną, pszczółki latają zbierają nektar i gromadzą go w plastrach. Aż trudno w Zobacz więcej
asieja
asieja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
♥ asieja
miód podrożał

miód podrożał 29

lekarstwo na grudniowe morze szarości - ocean ciepłych słów i obrazków, czekolada z truskawkami i największy kubek miodowej herbaty. betonowe doniczki z kawałkami zieleni i jedna z piękniejszych Zobacz więcej
Królik
Królik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorwać Królika!
A jak smakuje: miód manuka.

A jak smakuje: miód manuka. 97

Czasu tak mało, nauki tak dużo. Sesjo, wut ur doin, sesjo, staph! A tak na poważnie, nie ogarniam. Nieważne, jak wiele zrobię w ciągu dnia, im tak zostaję 3 kroki w tyle. Chyba najwyższy czas puścić Zobacz więcej
Trwa sezon na wiśnie. Nasza spiżarnia pomieściła w tym roku przetwory z 40kg wiśni. Ekologiczne wiśnie z własnej działki zbierałam osobiście. Teraz przyszedł czas na przetwory z wiśni. Jeśli nie Zobacz więcej