Przepis na jak pasteryzować miód

Aga
Aga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pichcę sobie
Ogórki w miodzie

Ogórki w miodzie 1547

Kochani przyszła kolej na następny przepis na ogórki. W tym sezonie zaprezentuję Wam jeszcze tylko jeden.... Może za rok wykorzystamy resztę, ale w tym już koniec, bo spiżarnia pęka w szwach :) Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Papryka konserwowa z miodem

Papryka konserwowa z miodem 2754

To moja ulubiona wersja papryki konserwowej. Jest przepyszna, a przepis mam od mamy. Składniki: papryka (może być różnokolorowa) Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 5 łyżek miodu 1 łyżka soli Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Botwinka pasteryzowana na zimę

Botwinka pasteryzowana na zimę 10540

W ubiegłym roku zrobiłam taką botwinkę na zimę. To naprawdę świetna sprawa, szczególnie jeśli ktoś lubi barszcz czerwony z botwinką czy zupę z buraków. Polecam gorąco! Przepis znalazłam na Zobacz więcej
Krysia
Krysia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kocioł i garnek
Papryka marynowana z miodem

Papryka marynowana z miodem 4060

Zalewa 2,05litra wody pół litra octu duża łyżka soli 12 łyżek cukru 12 ziarenek pieprzu 3 liście, laurowe Miód naturalny Oliwa Czosnek Paprykę pokroić w ósemki lub jak kto woli cienkie Zobacz więcej
To już ostatni moment, żeby zamknąć ogórki gruntowe w słoiczkach na zimę ;) SKŁADNIKI: 2 kg ogórków gruntowych Zalewa: 1l wody 1 szklanka octu 1,5 szklanki cukru 2 czubate łyżki miodu 2 łyżki soli Zobacz więcej
leonard300
leonard300 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pychotka blog kulinarny
OGÓRKI Z MIODEM

OGÓRKI Z MIODEM 3594

SKŁADNIKI 2kg ogórków, litr wody, 1,5 szklanki cukru, szklanka octu, 2 czubate łyżki soli, 2 łyżki miodu. WYKONANIE Ogórki dokładnie umyć i razem ze skórka pokroić w plastry o grubości około pół Zobacz więcej
panimagoga
panimagoga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki ogrodu
PIKLE Z MIODEM

PIKLE Z MIODEM 2209

Pikle z miodem robiłam po raz pierwszy rok temu i były na tyle dobre, że postanowiłam je powtórzyć. Opierałam się na przepisie znalezionym w zbiorze książek kucharskich Macieja Kuronia – Przetwory z Zobacz więcej
Dorota Smakuje
Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota Smakuje
Pasteryzowane jagody

Pasteryzowane jagody 1606

Pasteryzacja owoców w słoikach to jeden z moich ulubionych sposobów zatrzymania lata. To takie proste - owoce do słoika, trochę cukru, pasteryzowanie i już. Zimą będą takim smacznym dodatkiem np. do Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obżarciuch
Papryka marynowana z miodem

Papryka marynowana z miodem 6984

Marynowana papryka to częsty gość na polskich stołach, dlatego przedstawiamy drugi już sposób na paprykę z dodatkiem miodu Ilość: 8 słoików 700 ml Składniki: 5 kg papryki czerwonej gorczyca ziele Zobacz więcej
annakuklinska
annakuklinska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojeprzepisy-ania
Pikle w miodzie

Pikle w miodzie 2008

Przepis przywieziony od cioci. Ogórki godne polecenia. Z tej porcji zalewy wyszło mi 16 słoików 0,5 litrowych. Składniki: - ogórki około 5 kg - 3 l wody - 1 i 1/2 szklanki octu - 0,5 kg cukru - 3 Zobacz więcej
topika
topika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
topika.pl
Papryka marynowana z miodem

Papryka marynowana z miodem 1393

Kolejny przepis z mojego rodzinnego domu. Mama robiła trzy rodzaje papryki: kwaszoną, paprykę marynowaną z olejem i właśnie taką z miodem. Papryka z tego przepisu wychodzi twarda, sprężysta i bardzo Zobacz więcej
jakpomasle.pl
jakpomasle.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jak Po Maśle
Ogórki w musztardzie z miodem

Ogórki w musztardzie z miodem 4744

Ogórki w musztardzie z miodem Ogórki możemy konserwować na różne sposoby. Najbardziej popularne to kiszenie i konserwowanie zalewą octową połączenie z pasteryzacją. Ogórki są tak przez nas – Polaków Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakujmy.pl
Papryka marynowana z miodem

Papryka marynowana z miodem 2428

W tym roku po raz pierwszy robiłam marynowaną paprykę. Zamiast zacząć od tradycyjnej, zrobiłam z miodem. 1 kg papryki czerwonej 2 szklanki wody 2 szklanki octu 10% 25 dag miodu łyżeczka soli 5 – 6 Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
Papryka marynowana z miodem

Papryka marynowana z miodem 2980

Papryka marynowana z miodem Tym razem mam dla Was przepis na paprykę konserwową z miodem. Nieco inna wersja od tej, którą zazwyczaj robimy, ale nie mniej smaczna.Miłośnicy papryki na pewno będą Zobacz więcej
Każdego roku tradycyjnie w mojej spiżarni gości papryka w różnych postaciach. Standardowo w occie, jako dodatek do sałatek warzywnych itp. Tym razem proponuję w odrobinie łagodniejszej postaci- w Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Ogórki korniszone z miodem

Ogórki korniszone z miodem 3126

Składniki: 3-4 kg drobnych ogórków Zalewa: 5 szklanek wody 1 szklanka octu 12 łyżek cukru 1 czubata łyżka soli ziele angielskie gorczyca pieprz w ziarenkach liście laurowe Dodatkowo: koper ogrodowy Zobacz więcej
Tegoroczna zmienna pogoda sprzyja ogórkom, dyniom i melonom. Te pierwsze rodzą owoce na potęgę i trzeba systematycznie je zrywać. A to oznacza przygotowanie tegorocznych przetworów. W tym roku Zobacz więcej
Bogusia82
Bogusia82 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bajeczna Kuchnia
Cukinia marynowana w miodzie

Cukinia marynowana w miodzie 3367

Cukinia marynowana w miodzie ma fajny słodko-kwaśny smak, w zimę wykorzystuję ją na szybko do obiadu. Składniki: 4 kilogramy małej cukinii Zalewa: 5 szklanki wody 1 szklanka octu 1,5 szklanki cukru 2 Zobacz więcej
Obsesja Smaków
Obsesja Smaków Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obsesja Smaków
Ogórki piekielne z miodem

Ogórki piekielne z miodem 6130

Ogórki piekielne z miodem Dziś miałam bardzo pracowity dzień, sezon ogórkowy jak wspomniałam trwa na dobre. Ogórki obrodziły więc można zrobić trochę przetworów :) Z tego przepisu robiłam pierwszy Zobacz więcej
Bardzo lubimy pikle z miodem, więc w tym roku zrobiłam ich bliźniaczą i nieco uproszczoną wersję z ogórków krojonych ze skórką. Wyszły jędrne, chrupiące i mocno słodko-kwaśne. Miałam do dyspozycji Zobacz więcej