jak pasteryzować upieczone mięso

To chyba mój ostatni jak na razie wyrób z dyni. Resztę dziś wieczór pokroję w kostkę, blanszuję i zamrożę w woreczkach, albo upiekę, zmiksuję na puree i zamrożę w pudełeczkach po lodach ;) Będzie jak Zobacz więcej
Sałatka do słoików, na zimę z buraków, cebuli i papryki. Ze starego zeszytu. Składniki: 3 kg buraków 1 kg papryki 1 kg cebuli 1 szklanka octu 10 % 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki oleju sól, pieprz (do Zobacz więcej
Dla miłośników papryki mamy dzisiaj pyszną pastę, która może być super dodatkiem do kanapek, pizzy, mięs czy innych potraw Składniki: - 5 kg czerwonej papryki - 1 główka czosnku - 2 łyżki oliwy - 1 Zobacz więcej
Linkus
Linkus Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczny Świat Ewy
Ajvar wg. Ewy

Ajvar wg. Ewy 297

0
z kanapką, makaronem, ryżem czy mięsem będzie wyśmienitym dodatkiem. Polecam spróbować swoich sił w robieniu przetworów. Ajvar będzie po mojemu i będzie smakował wszystkim. 1,5 kg czerwonej papryki 2 Zobacz więcej
Spiżarnia smaków
Spiżarnia smaków Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Spiżarnia smaków
Ajwar

Ajwar 1421

2
Ajwar Ajwar Ajwar Bałkański ajwar to pyszna pasta z pieczonej czerwonej papryki, bakłażana i pomidorów. Idealnie pasuje jako dodatek do różnych mięs lub kanapek. Warto go przygotować chociażby dla Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Ajvar

Ajvar 2315

0
w nagrzanym piekarniku. Obok kładę przekrojone na pół cebule i główkę czosnku. Piekę przez około 1,5 godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Jeśli trzeba wyjmuje wcześniej cebulę oraz czosnek Zobacz więcej
Bardzo lubię małe cukinie. Mam na nie dużo więcej pomysłów niż na te wyrośnięte (które w 90 % trafiają do placków cukiniowych ;)). Małe jem na bieżąco - zazwyczaj przekrojone wzdłuż, posypane ziołami Zobacz więcej
Sos paprykowo-pomidorowy do makaronu/ryżu Sos paprykowo-pomidorowy powstał przy okazji drążenia pomidorów do suszenia. Szkoda było mi wyrzucać taką ilość wydrążonych, mokrych części pomidora, Zobacz więcej
gotuję z przyprawami na wolnym ogniu. Oddzielnie trzeba usmażyć wątróbkę z cebulką. Po ugotowaniu i ostudzeniu wszystkie składniki (mięso z kurczaka, podroby, warzywa) mielę w maszynce, dodaję na Zobacz więcej
Pasztet jest potrawą przygotowywaną z jednolitej masy z surowego, gotowanego lub pieczonego mięsa, drobiu, podrobów, dziczyzny, warzyw, grzybów, ryb, z wszystkiego co może przyjść człowiekowi do Zobacz więcej
Łopatkę przepłukać zimną woda , osuszyć ręcznikiem papierowym i włożyć do brytfanki , razem z obraną i pokrojoną cebulą ,marchewką ,pietruszką i czosnkiem . Dodać smalec i zapiekać w zamkniętej Zobacz więcej
Co to właściwie jest rillettes ? Nazwa brzmi wykwintnie, zresztą tak mniej więcej większości z nas kojarzy się kuchnia francuska. A za tą wykwintną nazwą kryje się nic innego jak francuski krewny Zobacz więcej
i pochłoną niezłą porcyjkę :)) Składniki: 400 g mięsa mielonego z indyka ok. 200 g makaronu (u mnie penne) 1/2 szklanki bułki tartej 4 łyżki startego parmezanu 1 jajko sól pieprz z młotkowaną Zobacz więcej
szczęście potrzebne składniki są dostępne przez cały rok izawsze można sobie do produkowaćpotrzebną ilość ;). Świetnie pasuje do kanapek i zapiekanek, mięsa, ryb, serów i gotowanych warzyw. Czas Zobacz więcej
pieczarki. Zakrywamy folią i wstawiamy do pieca i pieczemy w 200 stopniach koło 45 minut. Po upieczeniu podajemy z ziemniakami. U mnie jednak to nie wypaliło po upieczeniu zaraz dwie zjadłam , no nie Zobacz więcej
Sos przygotowany jako zapas na zimę. Jest świetnym dodatkiem do mięs i wszelakich wypieków na słono. Bardzo aromatyczny, z charakterystycznym smakiem pieczonej papryki. W smaku przypomina sos ajwar. Zobacz więcej
Kiedyś kupiłam taką paprykę gdzieś w sklepie nie mogłam się nią najeść i postanowiłam ,ze koniecznie muszę taką zrobić,udało się i jest genialna,a dzięki temu ,że jest bez skórki jest lżej strawna,no Zobacz więcej
pasteryzowane 300 ml kapusta kiszona 1 kg cebula 4 sztuki smalec 1 łyżka Sposób wykonania:Golonki myjemy, zalewamy wodą, dodajemy ziarna pieprzu, ziela angielskiego i liście laurowe. Mięso Zobacz więcej
mirosix
mirosix Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie pod gruszą
Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy 80

0
kokilki, które upiekłam w piekarniku do natychmiastowego spożycia. Pasztet podzieliłam na 3 części i doprawiłam estragonem, majerankiem oraz imbirem. Co do aforyzmu: to mój mąż akurat pasztetu nie Zobacz więcej
joduha.
joduha. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
joduha. kuchenna
Ajvar

Ajvar 19

0
Przepyszna pasta z pieczonych bakłażanów, papryki i pomidorów. Znakomita na kanapki, jako marynata do mięsa czy sos do makaronów. Gorąco polecam! Składniki: 2 kg papryki czerwonej 700 g bakłażanów 1 Zobacz więcej