Przepis na jak pasteryzować upieczone mięso

MamSmak.pl
MamSmak.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MamSmak.pl
Mięso, czy już upieczone?

Mięso, czy już upieczone? 425

MIĘSO, czy już upieczone? Termometr do mięsa da nam szybką odpowiedź na to pytanie. Jest on szczególnie przydatny i skuteczny przy większych kawałkach mięsa. Musimy pamiętać tylko, aby umieścić Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PATI197799
mięso w słoiku

mięso w słoiku 16514

Kiedyś często wekowało się mięsa, teraz chyba większość z nas od tego odchodzi, a szkoda. Mięso w słoiku przypomina mi smaki dzieciństwa, jest pachnące idealne do świeżego pieczywa z chrupką Zobacz więcej
Kiedy to czytacie ja prawdopodobnie opalam się na pokładzie jachtuna środku Jeziora Ryńskiego, przyrządzam drinki dla załogi w kambuzie lub zbieram drewno na ognisko, żeby przyrządzić kolację. A no Zobacz więcej
Niesamowicie aromatyczne, bardzo praktyczne, proste w przygotowaniu. A do tego tak smaczne, że znika z mgnieniu oka. I ta pyszna galaretka...palce lizać! :) Składniki (na 5 średnich słoiczków): 1,3 kg Zobacz więcej
Tola
Tola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przetwory Toli
Mięso w słoikach

Mięso w słoikach 14069

M i ę s o w s ł o i k a c h Mięso w tzw. wekach – idealne na wakacyjne wojaże, stanowi świetną bazę do przygotowywanych posiłków. Wkład z naszego słoika, sos według uznania, makaron, ryż lub Zobacz więcej
Jak upiec mięso w kawałku, tak aby było soczyste i miękkie? Muszę przyznać, że mięso pieczone w kawałku zwłaszcza wołowina czy barani stek sprawiały mi problem, oczywiście wynikający z braku należytej Zobacz więcej
Zostałam zaproszona do wypróbowania w kuchni nowego piwa Książęcego Chlebowo Miodowego z dodatkiem miodu lipowego. Postanowiłam upiec w nim mięso, tzw. sztukę mięsa… Zapraszam do wypróbowania mojego Zobacz więcej
Pasztet jest potrawą przygotowywaną z jednolitej masy z surowego, gotowanego lub pieczonego mięsa, drobiu, podrobów, dziczyzny, warzyw, grzybów, ryb, z wszystkiego co może przyjść człowiekowi do Zobacz więcej
Mięso w słoikach - na wczasy Osobiście sprawdziłam przepis, mięsko się udało, więc spokojnie mogę przepis zamieścić. Mięso przygotowane wg poniższej receptury idealnie nadaje się na wyjazdy, gdy nie Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Joli
MIĘSO ZE SŁOIKA

MIĘSO ZE SŁOIKA 7286

MIĘSO ZE SŁOIKA – idealny sposób na pyszne „smarowidło” do chleba. Składniki: 1 kg łopatki 1 kg boczku 4 ząbki czosnku 3 liście laurowe (połamane) 3-4 łyżeczki soli 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka Zobacz więcej
Dzisiejszy pomysł na obiad zrodził się z pozostałości po poprzednim daniu. Lubię piec duże kawałki mięsa – całego kurczaka, kaczkę, duży udziec jagnięcy czy pieczeń wołową. Zalet tego jest mnóstwo, po Zobacz więcej
Zdrowa, domowa mielonka ze słoika. Pyszne bez chemicznych dodatków jakie są w sklepowych słoikach. Łatwe, smaczne i pyszne. Robimy! SKŁADNIKI 1 kg mięska z szynki lub idnyka 2 płaskie łyżeczki soli Zobacz więcej
Wioleta g-a
Wioleta g-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Karmiąca
Pasztet z królika

Pasztet z królika 98

Mięso z królika jest suche, miejscami nawet bardzo, dlatego do wykonania pasztetu musimy użyć także innych "mięs". Pasztet jest pyszny, soczysty i smarowny. Można go upiec jak również zawekować, po Zobacz więcej
Wioleta g-a
Wioleta g-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Karmiąca
Pasztet z królika

Pasztet z królika 97

Mięso z królika jest suche, miejscami nawet bardzo, dlatego do wykonania pasztetu musimy użyć także innych "mięs". Pasztet jest pyszny, soczysty i smarowny. Można go upiec jak również zawekować, po Zobacz więcej
Co to właściwie jest rillettes ? Nazwa brzmi wykwintnie, zresztą tak mniej więcej większości z nas kojarzy się kuchnia francuska. A za tą wykwintną nazwą kryje się nic innego jak francuski krewny Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakujmy.pl
Ajvar

Ajvar 2557

Ajwar (ajvar) to lekko pikantna pasta warzywna, przyrządzana z papryki i bakłażanów i z dodatkiem pomidorów, octu, czosnku oraz przypraw. Ajvar pochodzi z kuchni serbskiej i jest produktem spożywczym Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Mięso wekowane

Mięso wekowane 18083

Mięso wekowane...robione jakiś czas temu.. łopatka, szynka , żeberka dowolne przyprawy bulionetka wołowa listek, ziele sól papryka słodka pieprz cayenne przyprawa do mięs knorr susz warzywny Żeberka i Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Tuszonka czyli mięso w słoiku

Tuszonka czyli mięso w słoiku 3992

Wakacje. Spanie do 10-tej, leniwe śniadania, wypady na miasto, spacery po lesie, pikniki... Idealnie, prawda? U nas było jednak nieco inaczej, choć to wcale nie oznacza, że gorzej. Po prostu inaczej:) Zobacz więcej
Cielęcina to jedno z najchudszych mięs. Świetne dla osób dbających o sylwetkę również ze względu na dużą zawartość białka. Mięso ma barwę od jasnoróżowej do czerwonej. Odpowiednio przyrządzona Zobacz więcej
Dzisiaj podaję przepis na coś w stylu domowej konserwy. Przygotowanie mięsa nie wymaga wiele pracy, czas głównie zajmuje marynowanie mięsa a następnie proces pasteryzacji. Do przygotowania możemy Zobacz więcej