jak przechować grzyby na zimę

aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Leczo z cukinią do słoika

Leczo z cukinią do słoika 4344

2
{{headerMessage}}
„Dziś na blogu przepis na pyszne leczo do słoika z cukinią. Dawniej, aby cieszyć się zimą jego wybornym smakiem, zazwyczaj je mroziłam. W ubiegłym roku jednak moje obie zamrażarki były tak wypełnione Zobacz więcej
Na Dokładkę
Na Dokładkę Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na Dokładkę
RYDZE marynowane w maśle

RYDZE marynowane w maśle 1455

0
{{headerMessage}}
rydze marynowane w maśle Została mi nadwyżka grzybów (i jakimś cudem powstrzymałam się, aby ich nie zjeść wszystkich na raz- usmażonych na maśle:) postanowiłam je przechować wg przepisu teściowej, Zobacz więcej
alezakwas
alezakwas Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ale zakwas!
Kiszone pomidory

Kiszone pomidory 183

1
{{headerMessage}}
Kisiliśmy już grzyby, robiliśmy krótkie kiszonki, a zapomniałam o pomidorach. Pomidorki kiszę od kilku lat i uważam to za doskonały sposób na ich przechowanie. Nie zapominajmy o cennych właściwościach Zobacz więcej
dana
dana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Leśny Zakątek
Wysyp opieńki miodowej

Wysyp opieńki miodowej 682

0
{{headerMessage}}
. Można również nadmiar przechować: W słoikach z delikatną zalewą octową. Zamrozić w woreczkach, potem używać, jako dodatek do sałatek, bigosu, zup, sosów w czasie zimy. Kisić. Opieńkę można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Koniec września to początek złotej jesieni, grzybobrania i kontaktu z naturą.Uwielbiam spacery po lesie z koszem w ręku i tą adrenalinkę gdy napotkamy piękny okaz borowika lub kozaka. Niestety Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Grzyby w solance na zimę otwierają tegoroczne przetwory grzybowe. Pasteryzacja grzybów w solance to jeden ze sposobów konserwowania grzybów. W przyszłą sobotę jedziemy ponownie do lasu, więc kurek Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Zielona sałatka

Zielona sałatka 59

2
{{headerMessage}}
wpisy Zielona sałatka Tablicowy kubek z Lidl’a Eliksir zdrowia na jesienne chłody Herbaty Lord Nelson Majeranek – jak przechować go na zimę? Oscypki, gołki, redykołki, korbacze, a może bundz? Krótki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zimą co tydzień gotuję bulion z obierek. I wcale nie jest to przejaw skąpstwa czy nawet tylko oszczędności, ale przede wszystkim praktycznego podejścia do wartości odżywczych roślin. Latem, gdy Zobacz więcej
mysza
mysza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenna Wyspa Smaków
Kiszone gąski

Kiszone gąski 1116

1
{{headerMessage}}
wyjatkowo delikatnym grzybowym smaku. Biją na głowę rydze, kurki i opieńki. A nawet borowiki. Owocniki do kiszenia powinny byc świeże, zdrowe, najlepiej młode. Bez śladów penetracji przez ślimaki i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak często gotujecie bigos? Ja dosyć często. Mam dwie wersje gotowania bigosu. Jedna, to bigos lekki, który szybko i zawsze można zrobić a druga, to taki który gotuję na jesień, na zimę, na święta. Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Co zrobić z sierpniowymi zbiorami?

Co zrobić z sierpniowymi zbiorami? 156

0
{{headerMessage}}
produktów na jesień, zimę i początek wiosny. Bób i fasolka szparagowa Warzywa strączkowe po zblanszowaniu bardzo dobrze się zamraża. Należy jednak pamiętać, aby po zblanszowaniu osuszyć je z nadmiaru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio dużo u mnie propozycji na jesienno-zimowe wieczory zauważyłam jednak, że w głównej mierze – jedynie na słodkie wypieki! Nie mogę ukrywać że słodycze, ciasta i ciasteczka uwielbiam i zazwyczaj Zobacz więcej
veggie
veggie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
veggieola
Lato, lato, już po lecie?

Lato, lato, już po lecie? 38

0
{{headerMessage}}
przechować jego smak. Możliwości konserwacji warzyw i owoców jest całe mnóstwo i do wieków się je stosuje. Moda na domowe zaprawy, po krótkiej przerwie znów wraca i całe szczęście, ponieważ pracy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zrobić, kiedy rano nie ma czasu na jedzenie? W tym artykule podsuwam Wam 7 pomysłów na szybkie śniadanie,na każdy dzień tygodnia. Większość z tych pomysłów uda Wam się przygotować w około 15 minut. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pomidorowe sucharki z orzechami (08.10.2013)Kapuściana zapiekanka (07.10.2013)Krótka relacja z grzybobrania (04.10.2013)Jesienny chleb z melasą i maślanką (03.10.2013) Wpis na gorąco, dzisiejsze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przygotowania do zimy. Odc. I – ajwar, kiopolu i mrożenie pieczonej papryki – Zdrowsze Jedzenie Zdrowsze Jedzenie Blog o zdrowym stylu życia Menu Przeskocz do treści O nas Przepisy Pielęgnacja Kontakt Zobacz więcej
{{headerMessage}}
says: mmm Odpowiedz 4 września 2014 at 12:12 Karolina Żurek says: ja bym chciala zjesc kurki i sos z kurek, duzo ludzi chwali a ja jeszcze nie jadlam ;/ Odpowiedz 4 września 2014 at 11:40 Adriana Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Bigos

Bigos 82

0
{{headerMessage}}
pomyśleć o potrawach, które będą gościć na naszych stołach. Nie wyobrażam sobie, aby w tym szczególnym okresie zabrakło bigosu. Przepisów na tą potrawę jest mnóstwo, ja robię go w tradycyjny sposób z Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Bigos

Bigos 32

0
{{headerMessage}}
w tradycyjny sposób z dodatkiem grzybów suszonych i mięsa różnego rodzaju. Dla mnie to nie tylko kapusta z resztkami wędlin, to smak z dzieciństwa i niewiem dlaczego, ale za każdym razem jak go Zobacz więcej
{{headerMessage}}
miliony, jest pizza na cienkim, grubym lub podwójnym cieście, a dodatki na niej można znaleźć wszelakie. Szynka, buraki, owoce morza, dynia, szpinak, grzyby, a nawet banany i czekolada! Dziś z mojego Zobacz więcej