jak przechowywac

buruuberii
buruuberii Obserwuj blogaObserwujesz bloga
makagigi i 55 pierników
sos tahini

sos tahini 404

0
1 lyzka soku z cytryny W niewielkiej miseczce umiescic tahini, stopniowo dodajac wode i sok z cytryny, wymieszac na gladki, lejacy sie sos (przy pierwszym kontakcie tahini z woda sos twardnieje i Zobacz więcej
blachę.Piec około 10 minut w temp .200 stopni.Gorące ciasto pokroić na kwadraciki. Rozpuścić czekoladę, wmieszać 1 łyżkę masła.Boki pokrojonych ciastek zanurzać w czekoladzie i odstawić do Zobacz więcej
. Podzielic mase na 2 czesci. Do jednej dodać wiórki kokosowe (150 g) i aromat waniliowy, do drugiej kakao i aromat rumowy. Łyżeczką nabierać porcje masy, wlozyc orzeszka i formować kulki wielkości Zobacz więcej
początek). Zamykam szczelnie robot i uruchamiam. Po minucie pracy dolewam stopniowo strużkiem pozostałą ilość oleju (ma to znaczenie, żeby majonez nie zważył się), masa majonezu po wykorzystaniu Zobacz więcej
ze śmietaną i musztardą. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę ogórki i grzybki. Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Można go przechowywac w lodówce ok 2 dni. Podając sos dla dekoracji można Zobacz więcej
ze śmietaną i musztardą. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę ogórki i grzybki. Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Można go przechowywac w lodówce ok 2 dni. Podając sos dla dekoracji można Zobacz więcej
wszystko mieszamy. Następnie dodajemy czosnek i skórkę razowego chleba (można też dodać odrobinę cukru, ale niekoniecznie). Nastaw przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce . Po Zobacz więcej
i cieplej wody Cytryny wyszorowac, naciac w jednym miejcu i w naciecie wlozyc lyzeczke grubej soli. Umiescic je w sloiku/ach dodac przyprawy i pokryc woda. Szczelnie zamknac i czekac okolo 3 tygodni Zobacz więcej
. platkow owsianych -50g rozpuzzczonej gorzkiej czekolady -1/2 szkl. miodu -1/4 szkl. prazonych pestek slonecznika -1/4 szkl. posiekanych migdalow Wszystko wymieszac w misce. Blaszke do pieczenia Zobacz więcej
klementynka
klementynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
domowa cukierenka
ciasto egzotyczne

ciasto egzotyczne 474

3
3 łyżki cukru pudru 1 puszka brzoskwiń 2 kiwi Kremówkę ubić ze śnieżka i cukrem pudrem na sztywno. Brzoskwinie i kiwi pokroić w plasterki. Na jeden blat wyłożyc krem budyniowy, przykryć drugim Zobacz więcej
do uzyskania pozadanej gestosci. Przecedzic w miare dokladnie i przelac do ladnego sloiczka. Przechowywac w lodowce. Z podanych proporcji wychodzi 1 niewielki sloiczek, okolo 200ml objetosci. Zobacz więcej
kasiap.
kasiap. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
Sos brzoskwiniowy

Sos brzoskwiniowy 579

0
z brzoskwin). Sos wlac spowrotem do rondelka i odparowac. Przechowywac w lodówce. wtorek, 17 lipca 2012, kasiapol79 poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) » Tagi: miód brzoskwinie Dodaj komentarz » Zobacz więcej
wysokiego naczynia i miksujemy za pomoca recznego blendera. Dobrze zmiksowane skladniki przelewamy do szklaneczki i podajemy . Uwaga!!! Koktajle tego typu,nie nalezy przechowywac zbyt dlugo w Zobacz więcej
: 'baby Sanmarzano' - podluzne, miesiste i niesamowicie aromatyczne oliwa sol i pieprz ziola - u mnie: szczypta suszonego oregano Pomidorki, mniejsze w całosci, wieksze pokrojone na połowki lub Zobacz więcej
to najprostsza metodą - stapiam masło w mikrofali, ostroznie przelewam do garnuszka, żeby nie naruszyć dolnej warstwy, gdzie się osadziło większośc białka. Gotuję jeszcze chwilę na małym ogniu Zobacz więcej
Maria
Maria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poczęstuj się
BISCOTTI MIGDALOWE

BISCOTTI MIGDALOWE 50

0
minut do lekkiego zbrazowienia. Przy pomocy noza z pila pokroic w kromki i ponownie wstawic do piekarnika do mocniejszego zbrazoweinia to powinno zajkac jakies 15-20 min. ostudzic na kratce i Zobacz więcej
wszystkie te składniki? kiedy odkładam pół szklanki na następny chleb?po wymieszaniu całego tego zaczynu razem z sola, czarnuszką i drożdżami? czy bez czarnuszki?gdzie powinnam przechowywac ten Zobacz więcej
az masa ostygnie. Nakladac lyzeczka porce kokosowej masy do pralinkowych papilotow i poczekac az stwardnieja, polewac czekolada. t Przechowywac w szczelnie zamknietej puszce do 2 tygodni. Przepis z Zobacz więcej
prostokat o wymiarach ok. 10x20 cmi odstawic do lodowki do stezenia (2-3 godziny). Nastepnie kroic na malenkie czekoladki i ponownie odstawic do lodowki, aby stwardnialy. Przechowywac w szczelnei Zobacz więcej
, ktore obtoczyc w kakao wymieszanym ze skorka pomaranczowa. Przechowywac w lodowce w blaszanej puszcze- czas przydatnosci do spozycia ok. 2 tygodnie. Najlepiej smakuja w temperaturze pokojowej, zatem Zobacz więcej