jak przechowywac

buruuberii
buruuberii Obserwuj blogaObserwujesz bloga
makagigi i 55 pierników
sos tahini

sos tahini 473

1
{{headerMessage}}
1 lyzka soku z cytryny W niewielkiej miseczce umiescic tahini, stopniowo dodajac wode i sok z cytryny, wymieszac na gladki, lejacy sie sos (przy pierwszym kontakcie tahini z woda sos twardnieje i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
blachę.Piec około 10 minut w temp .200 stopni.Gorące ciasto pokroić na kwadraciki. Rozpuścić czekoladę, wmieszać 1 łyżkę masła.Boki pokrojonych ciastek zanurzać w czekoladzie i odstawić do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Podzielic mase na 2 czesci. Do jednej dodać wiórki kokosowe (150 g) i aromat waniliowy, do drugiej kakao i aromat rumowy. Łyżeczką nabierać porcje masy, wlozyc orzeszka i formować kulki wielkości Zobacz więcej
{{headerMessage}}
początek). Zamykam szczelnie robot i uruchamiam. Po minucie pracy dolewam stopniowo strużkiem pozostałą ilość oleju (ma to znaczenie, żeby majonez nie zważył się), masa majonezu po wykorzystaniu Zobacz więcej
kulinarnapatilogia
kulinarnapatilogia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna Patilogia
sos tatarski

sos tatarski 185

1
{{headerMessage}}
ze śmietaną i musztardą. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę ogórki i grzybki. Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Można go przechowywac w lodówce ok 2 dni. Podając sos dla dekoracji można Zobacz więcej
kulinarnapatilogia
kulinarnapatilogia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna Patilogia
sos tatarski

sos tatarski 107

0
{{headerMessage}}
ze śmietaną i musztardą. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę ogórki i grzybki. Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Można go przechowywac w lodówce ok 2 dni. Podając sos dla dekoracji można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wszystko mieszamy. Następnie dodajemy czosnek i skórkę razowego chleba (można też dodać odrobinę cukru, ale niekoniecznie). Nastaw przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce . Po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i cieplej wody Cytryny wyszorowac, naciac w jednym miejcu i w naciecie wlozyc lyzeczke grubej soli. Umiescic je w sloiku/ach dodac przyprawy i pokryc woda. Szczelnie zamknac i czekac okolo 3 tygodni Zobacz więcej
korol.paulina
korol.paulina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czekoladwa kraina
Batoniki  śniadaniowe

Batoniki śniadaniowe 99

7
{{headerMessage}}
. platkow owsianych -50g rozpuzzczonej gorzkiej czekolady -1/2 szkl. miodu -1/4 szkl. prazonych pestek slonecznika -1/4 szkl. posiekanych migdalow Wszystko wymieszac w misce. Blaszke do pieczenia Zobacz więcej
klementynka
klementynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
domowa cukierenka
ciasto egzotyczne

ciasto egzotyczne 548

3
{{headerMessage}}
Składniki na bezę kokosowo makową: 10 białek 20 dag maku 25 dag kokosu szczypta soli 20 dag cukru pudru Białka ubic z solą i pudrem na sztywna piane. Dodac kokos i mak i delikatniw wymieszać. Zobacz więcej
lejdi-of-the-house
lejdi-of-the-house Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lejdi of the house
Syrop lawendowy

Syrop lawendowy 988

0
{{headerMessage}}
do uzyskania pozadanej gestosci. Przecedzic w miare dokladnie i przelac do ladnego sloiczka. Przechowywac w lodowce. Z podanych proporcji wychodzi 1 niewielki sloiczek, okolo 200ml objetosci. Zobacz więcej
kasiap.
kasiap. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
Sos brzoskwiniowy

Sos brzoskwiniowy 611

0
{{headerMessage}}
z brzoskwin). Sos wlac spowrotem do rondelka i odparowac. Przechowywac w lodówce. wtorek, 17 lipca 2012, kasiapol79 poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) » Tagi: miód brzoskwinie Dodaj komentarz » Zobacz więcej
Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mojacalabria
Koktajl " lesny smak"

Koktajl " lesny smak" 36

0
{{headerMessage}}
wysokiego naczynia i miksujemy za pomoca recznego blendera. Dobrze zmiksowane skladniki przelewamy do szklaneczki i podajemy . Uwaga!!! Koktajle tego typu,nie nalezy przechowywac zbyt dlugo w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: 'baby Sanmarzano' - podluzne, miesiste i niesamowicie aromatyczne oliwa sol i pieprz ziola - u mnie: szczypta suszonego oregano Pomidorki, mniejsze w całosci, wieksze pokrojone na połowki lub Zobacz więcej
Kaczucha
Kaczucha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodkie rozmyślania
Masło GHEE klarowane

Masło GHEE klarowane 324

0
{{headerMessage}}
Sklarowane masło ma tę zaletę, że jest delikatniejsze, można na nim smażyć w wysokich temperaturach, potrawy z jego użyciem maja lepszy smak. Klarowanie polega na oddzieleniu samego tłuszczu od bialka Zobacz więcej
Maria
Maria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poczęstuj się
BISCOTTI MIGDALOWE

BISCOTTI MIGDALOWE 51

0
{{headerMessage}}
minut do lekkiego zbrazowienia. Przy pomocy noza z pila pokroic w kromki i ponownie wstawic do piekarnika do mocniejszego zbrazoweinia to powinno zajkac jakies 15-20 min. ostudzic na kratce i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wszystkie te składniki? kiedy odkładam pół szklanki na następny chleb?po wymieszaniu całego tego zaczynu razem z sola, czarnuszką i drożdżami? czy bez czarnuszki?gdzie powinnam przechowywac ten Zobacz więcej
karto_flana
karto_flana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z kartoflanego pola
Kokosowe pralinki

Kokosowe pralinki 208

0
{{headerMessage}}
az masa ostygnie. Nakladac lyzeczka porce kokosowej masy do pralinkowych papilotow i poczekac az stwardnieja, polewac czekolada. t Przechowywac w szczelnie zamknietej puszce do 2 tygodni. Przepis z Zobacz więcej
karto_flana
karto_flana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z kartoflanego pola
Czekoladki amaretto

Czekoladki amaretto 589

0
{{headerMessage}}
prostokat o wymiarach ok. 10x20 cmi odstawic do lodowki do stezenia (2-3 godziny). Nastepnie kroic na malenkie czekoladki i ponownie odstawic do lodowki, aby stwardnialy. Przechowywac w szczelnei Zobacz więcej
karto_flana
karto_flana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z kartoflanego pola
Trufle bakaliowe

Trufle bakaliowe 201

0
{{headerMessage}}
, ktore obtoczyc w kakao wymieszanym ze skorka pomaranczowa. Przechowywac w lodowce w blaszanej puszcze- czas przydatnosci do spozycia ok. 2 tygodnie. Najlepiej smakuja w temperaturze pokojowej, zatem Zobacz więcej