jak przechowywać kurki

{{headerMessage}}
Ach co za pieprznik…pieprznik jadalny,czyli kurka. Pierwsze kurki pojawiają się w lipcu, nacieszymy się nimi aż do września/października. Jak kupować? Wybierajcie jędrne, równo wybarwione kurki bez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: kurki woda 3 szklanki ocet 1/2 szklanki cukier 1 łyżeczka sól 1/2 łyżeczki cebula 1 liść laurowy 2 ziele angielskie gorczyca Wykonanie: Kurki dokładnie umyć, zalać gorącą wodą i gotować 5 Zobacz więcej
kuchniazone
kuchniazone Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniazone
kurki z kaszą gryczaną

kurki z kaszą gryczaną 792

0
{{headerMessage}}
potrzebne: 2 duże garście kurek 2 średnie cebule 100 gr kaszy gryczanej 2 łyżki stołowe masła sól, pieprz sos z pieczeni (opcjonalnie) natka pietruszki (opcjonalnie) robimy: gotujemy kaszę, lekko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatni letni spacer po lesie zaowocował pełnym koszem z kurkami. Szkoda by było nie wykorzystać ich na bieżąco- zatem dziś sałatka ze świeżych kurek z śledzikiem. Składniki: 5 jaj 25 dag świeżych Zobacz więcej
Jagoda
Jagoda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magia w kuchni
Domowy majonez

Domowy majonez 602

1
{{headerMessage}}
Mazurek z kokosem i ... » Domowy majonez Dziś domowy majonez z jajeczek prosto od naszych kurek :-) szybki w przygotowaniu i bez dodatkowych ulepszaczy polecam 3 żółtka 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka Zobacz więcej
Brenia
Brenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Breni
Polędwiczki wieprzowe z kurkami

Polędwiczki wieprzowe z kurkami 5735

4
{{headerMessage}}
Sezon na kurki jest w pełni więc zapraszam dzisiaj na pyszne polędwiczki w sosie kurkowym. Mięso polędwiczek jest bardzo delikatne, nie musi być długo smażone, pieczone. Kurki smażyłam na maśle z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo często przyrządzamy w domu różnego rodzaju pasty w większej ilości i przechowujemy je w pojemnikach hermetycznych w lodówce, ciesząc się ich smakiem 2-3 dni. Smaczna i domowa pasta jajeczna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak już kręciłam to ukręciłam dwa! Tu przepis do majonezu nr 1majonez. A teraz czas na majonez nr 2 bez musztardy, metodą prób i błedów i jest, jest, jest! Jak dla mnie idealny :D domowy majonez bez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jest to świetna opcja na wszelkiego rodzaju imprezy. Potrawa nie jest pracochłonna, a naprawdę wyśmienita. Trafia nawet w gusta osób, które nie przepadają za śledziami. Składniki: - 400 g filetów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak szybko i łatwo oczyścić kurki? Kurki to grzyby blaszkowate i ich dokładne oczyszczenie może sprawiać trudności, a nie ma chyba nic gorszego niż piasek skrzypiący w zębach podczas jedzenia. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
autor przypisu Viola PIEPRZNIK - KURKA (Cantharellus) Kapelusz średnicy 1-7 cm, nieco wypukły, potem przypłaszczony, a nawet wklęsły. Trzon cylindryczny, pełny, żółty. Rośnie od maja do listopada w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przepis wprowadził do menu. Wszystkim smakuje i przypomina ciepło jesiennych popołudni. Do przyrządzenia potrawy latem i jesienią używam świeżo zebranych kurek, natomiast zimą i wiosną - kurek Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Jak suszyć grzyby

Jak suszyć grzyby 2077

0
{{headerMessage}}
Jak suszyć grzyby Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Pasta kanapkowa z dyni i twarożku Jak suszyć grzyby Chciałam Wam dziś przedstawić mój krótki poradnik na temat suszonych grzybów, bo Zobacz więcej
PinkHungry
PinkHungry Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pink Hungry
Przyprawa grzybowa na zimę

Przyprawa grzybowa na zimę 175

1
{{headerMessage}}
. Zmielcie suszone grzyby na drobny pył w malakserze lub blenderem. Możecie mieszać ulubione odmiany lub zrobić przyprawę z ulubionych. Pyszne są delikatne kurki, borowiki, lub podgrzybki. Unikałabym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, stanowią idealny dodatek, a my to lubimy. Zawsze staram się przygotować kilkanaście słoików na zimę i ususzyć puszkę grzybów - przydadzą się jeszcze do nie jednej potrawy :) Ta marynata nadaje się Zobacz więcej
Kasia Karakaya
Kasia Karakaya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaBezGranic
Klarowane maslo

Klarowane maslo 55

0
{{headerMessage}}
Klarowanie masla. Jak to zrobic i po co? Klarowanie masła polega na oczyszczeniu go z resztek białka zwierzęcego i innych zanieczyszczeń. Naszym celem jest uzyskanie jak najczystszego tłuszczu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
chodziło za mną od dawna i nareszcie jest. A powiem, że warto. Taki krem jest świetny jako wypełnienie tarty, a na śniadanie do naleśników.... yummy. Orange curd - krem pomarańczowy Potrzebne będą: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Tosty z kurkami i ziołami Ciasto mleczno-kokosowe na Małe Wielkie Dni Dziś 21 lipca, jeden z wielu dni w kalendarzu. Zwykła sobota, trochę pochmurna i chłodna. Dla niektórych jednak, ten dzień jest Zobacz więcej
Kuchnia Ilony
Kuchnia Ilony Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Ilony
Pyszne placuszki

Pyszne placuszki 61

0
{{headerMessage}}
łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli 50g cukru pudru dodatkowo: 1 jajko od szczęśliwych kurek 50 ml mleka 2 łyżki rozpuszczonego masła ulubione owoce, syrop klonowy lub gęsta śmietana (dodatek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
znajdziecie tutaj. Potrzebujemy: 200 ml oleju, u mnie rzepakowy jajeczko od szczęśliwej kurki 1 łyżeczka musztardy bg bez konserwantów ! 1/4 łyżeczki ksylitolu 1/4 łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 Zobacz więcej