jak przechowywać kurki

{{headerMessage}}
Ach co za pieprznik…pieprznik jadalny,czyli kurka. Pierwsze kurki pojawiają się w lipcu, nacieszymy się nimi aż do września/października. Jak kupować? Wybierajcie jędrne, równo wybarwione kurki bez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: kurki woda 3 szklanki ocet 1/2 szklanki cukier 1 łyżeczka sól 1/2 łyżeczki cebula 1 liść laurowy 2 ziele angielskie gorczyca Wykonanie: Kurki dokładnie umyć, zalać gorącą wodą i gotować 5 Zobacz więcej
kuchniazone
kuchniazone Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniazone
kurki z kaszą gryczaną

kurki z kaszą gryczaną 780

0
{{headerMessage}}
potrzebne: 2 duże garście kurek 2 średnie cebule 100 gr kaszy gryczanej 2 łyżki stołowe masła sól, pieprz sos z pieczeni (opcjonalnie) natka pietruszki (opcjonalnie) robimy: gotujemy kaszę, lekko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatni letni spacer po lesie zaowocował pełnym koszem z kurkami. Szkoda by było nie wykorzystać ich na bieżąco- zatem dziś sałatka ze świeżych kurek z śledzikiem. Składniki: 5 jaj 25 dag świeżych Zobacz więcej
Jagoda
Jagoda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magia w kuchni
Domowy majonez

Domowy majonez 602

1
{{headerMessage}}
Mazurek z kokosem i ... » Domowy majonez Dziś domowy majonez z jajeczek prosto od naszych kurek :-) szybki w przygotowaniu i bez dodatkowych ulepszaczy polecam 3 żółtka 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka Zobacz więcej
Brenia
Brenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Breni
Polędwiczki wieprzowe z kurkami

Polędwiczki wieprzowe z kurkami 5724

4
{{headerMessage}}
ziemniaki lub kopytka. Składniki dla 4 osób: Polędwiczki wieprzowe – 3 sztuki, 2 łyżki oliwy, 4 łyżki sosu sojowego, 4 ząbki czosnku, Sól, pieprz, 20 dag kurek , 2 łyżki masła, pęczka koperku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo często przyrządzamy w domu różnego rodzaju pasty w większej ilości i przechowujemy je w pojemnikach hermetycznych w lodówce, ciesząc się ich smakiem 2-3 dni. Smaczna i domowa pasta jajeczna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak już kręciłam to ukręciłam dwa! Tu przepis do majonezu nr 1majonez. A teraz czas na majonez nr 2 bez musztardy, metodą prób i błedów i jest, jest, jest! Jak dla mnie idealny :D domowy majonez bez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jest to świetna opcja na wszelkiego rodzaju imprezy. Potrawa nie jest pracochłonna, a naprawdę wyśmienita. Trafia nawet w gusta osób, które nie przepadają za śledziami. Składniki: - 400 g filetów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak szybko i łatwo oczyścić kurki? Kurki to grzyby blaszkowate i ich dokładne oczyszczenie może sprawiać trudności, a nie ma chyba nic gorszego niż piasek skrzypiący w zębach podczas jedzenia. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
autor przypisu Viola PIEPRZNIK - KURKA (Cantharellus) Kapelusz średnicy 1-7 cm, nieco wypukły, potem przypłaszczony, a nawet wklęsły. Trzon cylindryczny, pełny, żółty. Rośnie od maja do listopada w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesienią roku 2011, nudząc się któregoś wieczoru, wpadłem na istnie szatański pomysł - połączyć dwie swoje ulubione potrawy - zupę kurkową z zupą z pulpecikami mięsnymi, po kilkudziesięciu minutach Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Jak suszyć grzyby

Jak suszyć grzyby 2073

0
{{headerMessage}}
i przechowywać w zamrażarce. Do czego wykorzystać? Suszone grzyby wykorzystujemy do bigosu, zup, sosów, makaronów, kasz itd. Zobacz przepisy na: Zupa borowikowa z łazankami Makaron z kurczakiem, Zobacz więcej
PinkHungry
PinkHungry Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pink Hungry
Przyprawa grzybowa na zimę

Przyprawa grzybowa na zimę 171

1
{{headerMessage}}
. Zmielcie suszone grzyby na drobny pył w malakserze lub blenderem. Możecie mieszać ulubione odmiany lub zrobić przyprawę z ulubionych. Pyszne są delikatne kurki, borowiki, lub podgrzybki. Unikałabym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, stanowią idealny dodatek, a my to lubimy. Zawsze staram się przygotować kilkanaście słoików na zimę i ususzyć puszkę grzybów - przydadzą się jeszcze do nie jednej potrawy :) Ta marynata nadaje się Zobacz więcej
Kasia Karakaya
Kasia Karakaya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaBezGranic
Klarowane maslo

Klarowane maslo 53

0
{{headerMessage}}
Klarowanie masla. Jak to zrobic i po co? Klarowanie masła polega na oczyszczeniu go z resztek białka zwierzęcego i innych zanieczyszczeń. Naszym celem jest uzyskanie jak najczystszego tłuszczu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ruch, czas na craftowanie, gotowanie i blogowanie znacznie się skurczył, a dokładniej... nie craftuję od dawna, gotuję codziennie, bo jednak posiłki muszą być porządne, ale na eksperymenty już mniej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Tosty z kurkami i ziołami Ciasto mleczno-kokosowe na Małe Wielkie Dni Dziś 21 lipca, jeden z wielu dni w kalendarzu. Zwykła sobota, trochę pochmurna i chłodna. Dla niektórych jednak, ten dzień jest Zobacz więcej
Kuchnia Ilony
Kuchnia Ilony Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Ilony
Pyszne placuszki

Pyszne placuszki 61

0
{{headerMessage}}
łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli 50g cukru pudru dodatkowo: 1 jajko od szczęśliwych kurek 50 ml mleka 2 łyżki rozpuszczonego masła ulubione owoce, syrop klonowy lub gęsta śmietana (dodatek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
znajdziecie tutaj. Potrzebujemy: 200 ml oleju, u mnie rzepakowy jajeczko od szczęśliwej kurki 1 łyżeczka musztardy bg bez konserwantów ! 1/4 łyżeczki ksylitolu 1/4 łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 Zobacz więcej