Jak obrać pieczarki Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Co zrobić z pokrzywy - przepisy Jak obrać pieczarki Obieracie pieczarki?
Zobacz więcej
Przynajmniej raz w sezonie grzybowym, przy odrobinie szczęścia i dużym wysypie, można zebrać sporo smakowitych borowików, maślaków, czy zajączków, choć te ostatnie, przeważnie bywają robaczywe. Mój
Zobacz więcej
Ciekawa sałatka z marynowanymi grzybkami, ogórkami konserwowymi i innymi, charakterystycznymidla domowych sałatek warzywami. Wszystkie jarzyny idealnie ze sobą komponują tworząc smaczną sałatkę
Zobacz więcej
Lubicie marynowane warzywa ? Ja najchętniej sięgam po nie w okresie jesienno - zimowym. Do marynowanych pieczarek przekonałam się dopiero w tym roku i chciałabym się z Wami podzielić sprawdzonym
Zobacz więcej
Klasyczny (przynajmniej u mnie w domu) przepis na faszerowane jajka. Bardzo proste i bardzo smaczne – Wielkanoc bez tych jajek wogóle się dla mnie nie liczy. Ich przygotowanie nie zabierze wiele
Zobacz więcej
Pasta jajeczna to tradycyjna pasta do chleba na bazie jajek, majonezu i wielu innych dodatków. Kompozycji smakowych jest wiele, a wszystko zależy od kreatywności kucharza :). Moja pasta jajeczna z
Zobacz więcej
Wyhodowany zakwas przechowujemy w lodówce. Wytrzymuje on tam bez dokarmiania spokojnie 1-2 tygodnie. Poprzez obniżenie temperatury spowalniamy proces fermentacji jednocześnie go nie zatrzymując.
Zobacz więcej
Drożdżowe paszteciki z dobrze doprawionymi pieczarkami to idealny, wegetariański dodatek do wszelkich zup. Sprawdza się podczas Świąt Bożego Narodzenia do barszczu, czy jako przekąska na sylwestra.
Zobacz więcej
Potrzebujemy: 10 dużych pieczarek 1/2 cebuli 1 jajko 1 łyżka masła bułkę tartą olej przyprawy: sól, pieprz Pieczarki należy dobrze umyć i obrać ze skórki. Następnie odcinamy nóżki i łyżeczką
Zobacz więcej
Jak przechowywać czosnek? - Poradnik - Blog kulinarny Pysiagotuje.pl Dania główne Dania i potrawy mięsne Dania wegetariańskie Dania z makaronem Zapiekanki Zupy Desery Ciasta Przekąski Poradnik
Zobacz więcej
Paskudną plagą, która często atakuje nasze warzywa jest pleśń. Trudno jest nam utrzymać długo świeżość cebuli lub ziemniaków. W lodówce na te akurat warzywa mamy za mało miejsca, lub też nie chcemy
Zobacz więcej
Pyszny, delikatny schab - wprost rozpływa się w ustach! Z dużą ilością pieczarek; smakuje dobrze zarówno tuż po przygotowaniu, jak i odgrzany następnego dnia. Spokojnie można go zaserwować na
Zobacz więcej
Kruche paszteciki z pieczarkami to idealny wegetariański, dodatek do wszelkich zup, między innymi rosołu czy barszczu. Sprawdzą się na przyjęciach, podczas Świąt Bożego Narodzenia, na Sylwestra i w
Zobacz więcej
Pieczarki w zalewie octowo- pomidorowej na zakąskę lub przekąskę są rewelacyjne, a w dodatku bardzo smaczne. Pieczarki należy przygotować wcześniej, przynajmniej kilka godzin muszą poleżeć w zalewie
Zobacz więcej
Z uwagi na chęć uporządkowania swojej wiedzy, jak i zebrania różnych informacji w jednym miejscu piszę więcej artykułów na temat diet oraz rzeczy praktycznych związanych z pożywieniem...w końcu jest
Zobacz więcej
Krokiety są idealnym dodatkiem do czerwonego barszczu, szybkie do zrobienia, można przechowywać w lodówce i bardzo szybko odgrzać delikatnie podgrzewając na patelni. Filiżanka barszczu i krokiet z
Zobacz więcej
Marynowane pieczarki Składniki: -pieczarki [1 kg] (malutkie) -olej [0.5 szklanki] -cukier [1 łyżka] -ocet [0.5 szklanki] (10 %) -sól [1 łyżeczka] -majeranek [2 łyżeczki] (2 płaskie) -czosnek [3
Zobacz więcej
Metoda małych kroków, której hołduję, zakłada, że aby pewne zmiany mogły na dobre zadomowić się w naszych głowach i czynach, powinny być stopniowe i metodyczne. Dziś więc trochę o logistyce i
Zobacz więcej
Dzień dobry kochani. Jejku jak pięknie jest za oknem, ja dzisiaj wstałam dość wcześnie, i musiałam jechać na czczo na badania kontrolne. Ale wracając postanowiłam zrobić sobie mały spacer, od razu
Zobacz więcej
Jak przechowywać pieczarki Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Spaghetti carbonara - przepis oryginalny Jak przechowywać pieczarki
Zobacz więcej