jak przechowywać pierogi

{{headerMessage}}
Narobiliśmy w sobotę górę pierogów, ale jeszcze zostało strasznie dużo farszu. Pierogi, smarowidło, jeszcze na paszteciki wystarczy. Potem dłuuugooo na soczewicę i kapustę nie spojrzymy... a Babcia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Pierogi z nadzieniem ... Pierogi z nadzieniem ... » Woreczki w jesienne liście Do uszycia tych woreczków skłoniły mnie suszone grzybki,których nie mniałam jak przechowywać. Zlnianego materiału Zobacz więcej
julu$
julu$ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sprinkle! sprinkle!
447. mus z musu

447. mus z musu 44

1
{{headerMessage}}
Wczoraj koleżanka Mamy z pracy obdarowała nas wiadrem moreli. Ponieważ większość z nich to spady postanowiłyśmy nie ryzykować ich przechowywania i czym prędzej je przerobić. Więc wczoraj wieczorem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego 1 szklanka soli morskiej 1 łyżka białego pieprzu w ziarnach Przygotowanie: Do malaksera wsypujemy czosnek niedźwiedzi, sól oraz pieprz. Rozdrabniamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z mojego doświadczenia suszone grzyby najlepiej przechowują się w szczelnie zamkniętych słojach z dodatkiem suchego listka laurowego. To sprawdzona metoda mojej mamy. Robię tak od kilku lat i nigdy Zobacz więcej
Konstancja
Konstancja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
atlassmakow.blogspot.com
Jak mrozić maliny

Jak mrozić maliny 342

0
{{headerMessage}}
Krótki post o tym w jaki sposób mrozić maliny by każda była zamrożona osobno a porcjowanie było proste :) Tak samo postępujemy z jagodami! Maliny wybieramy nieuszkodzone, jędrne, suche. Jeżeli mamy Zobacz więcej
iwonaqchenne
iwonaqchenne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity blog kulinarny
Puree z dyni

Puree z dyni 130

0
{{headerMessage}}
Przygotowanie puree z dyni jest banalnie proste, a można je wykorzystać jako bazę do przygotowania zupy, placków, farszu do pierogów, hummusu i wielu innych potraw. Wystarczy upiec, a następnie Zobacz więcej
Bogusia82
Bogusia82 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajeczna Kuchnia
Młoda kapusta kiszona

Młoda kapusta kiszona 285

1
{{headerMessage}}
Bardzo lubię młodą kapustę kiszoną z marchewką i koprem, zupełnie inaczej smakuje niż kapusta kiszona jesienną porą. Uwielbiam z niej robić surówki i farsze do naleśników lub pierogów. Składniki: 3 Zobacz więcej
do-kawy
do-kawy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
notatnik kulinarny
Ciastka "Amoniaczki"

Ciastka "Amoniaczki" 1851

7
{{headerMessage}}
) żółtka, cukier, cukier waniliowy, amoniak i proszek do pieczenia oraz śmietanę. Całość dodajemy do mąki i powoli nożem zarabiamy ( podobnie jak ciasto na pierogi). Dobrze wyrobione ciasto powinno Zobacz więcej
{{headerMessage}}
g mięsa mielonego wieprzowego 600 g wędzonego podgardla lub pachy 800g słoniny 2 duże cebule 6-8 ząbków czosnku 1 szklanka wody Wykonanie: Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Słoninę i pachę Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALBA
Pierogi ze szpinakiem

Pierogi ze szpinakiem 709

7
{{headerMessage}}
Pierogi ze szpinakiem „Pierogi ze szpinakiem są świetnym pomysłem na wykorzystanie tego zdrowego warzywa. Są pyszne w smaku. Warto więc poświecić trochę czasu i ulepić takie pierożki. Po ugotowaniu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
naszego świniaka, zatopione w domowym smalcu. Niestety, to już ostatek, ale myślę, że spokojnie mogłabym je trzymać następne trzy miesiące (w glinianym "kamieniaku" w lodówce). Wytapiałam je w Zobacz więcej
Charlotta
Charlotta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
Jeszcze słowo o pierogach

Jeszcze słowo o pierogach 104

0
{{headerMessage}}
Pomyślałam, że zaproponuję wam dwa w jednym - udało mi się stworzyć coś, co w pierwotnej wersji jest nadzieniem do pierogów, ale może być również pastą na chleb. Gwiazdą dzisiejszego wpisu są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiśniowe nadzienie do ciast tzw. cherry pie filling jest bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych i sprzedawane w ogólnie dostępnych sklepach. Doskonałe nadaje się do tortów, ciast owocowych, tart, Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Biały sok pomidorowy

Biały sok pomidorowy 582

0
{{headerMessage}}
Pisząc przepis na przecier pomidorowy, wspominałam, że "produktem ubocznym" przy jego produkcji jest biały sok pomidorowy. Może powinnam napisać odwrotnie? Bo biały sok pomidorowy, to rarytas wśród Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bundz owczy jest najsmaczniejszy ten wiosenny, produkowany z mleka, z majowego wypasu owiec. Jego smak jest delikatny, lekko kwaśny. Dostałam spory zapas w prezencie od rodziców z ich wyprawy w Zobacz więcej
jantar92
jantar92 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Napiecyku
Ciasto na pierogi

Ciasto na pierogi 297

2
{{headerMessage}}
Pierogi często robię latem, lubimy pierogi z jagodami i truskawkami. Zimą obowiązkowo lepię pierogi na Wigilię. Zawsze korzystam z tego samego przepisu, w skład którego wchodzi mąka, gorąca woda, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szpinaku sól morska do smaku pieprz czarny do smaku Zblenduj ze sobą wszystkie składniki na jednolitą masę i już. Sugestie: Do pasty możesz dodać dowolne zioła i przyprawy. Pasta pysznie smakuje ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kilka razy w tygodniu przygotowuję sok multiwitaminowy a jego podstawowym składnikiem jest marchewka. Kiedy przepuszczę ją przez sokowirówkę zostaje sporo resztek, które grzechem byłoby zmarnować, Zobacz więcej