jak przygotować amura

victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Ryba w śmietanie

Ryba w śmietanie 494

2
Potrawa mojego dzieciństwa. W związku z tym, że mój tata w dalszym ciągu jest zapalonym rybakiem, to ryby słodkowodne prawie zawsze były obecne na stole. Jeśli nie świeże to zamrożone. Ryba w Zobacz więcej
Alucja
Alucja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anielska Kuchnia
Sum afrykański

Sum afrykański 2550

0
meet ALICE: Sum afrykański Sum afrykański Pierwszy raz miałam do czynienia z sumem, w dodatku afrykańskim. Teraz pozostaje mi porównać go smakowo z sumem pospolitym. Gdzieś przeczytałam, że w smaku Zobacz więcej
Amur w sosie śmietanowo-pistaciowym Składniki: (Na dwie porcję) Dwa dzwonka świeżego Amura (każdy po ok. 150g) sól , pieprz Sos śmietanowo-pistacjowy: 200ml śmietanki 30% 20g. pistacji bez skorupek 1 Zobacz więcej
Smażony amur w sosie śmietanowym ze szpinakiem i gorgonzolą Wspaniała soczysta i delikatna o białym mięsie ryba. Szybka i łatwa w przygotowaniu. Również alternatywa na polską wigilijną kolację. Zobacz więcej
Piłka w kuchni
Piłka w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piłka w kuchni
Amur w warzywach

Amur w warzywach 2697

0
Zdarza Wam się kupić coś z ciekawości? Z ciekawości dla smaku czy zapachu? Ostatnio kupiłam tak filety z amura. Pamietam, że kiedyś jadłam... Ale nie pamiętałam smaku. Postanowiłam go sobie Zobacz więcej
Niby zwykły barszczyk, a bardzo smaczny o delikatnym rybnym smaku. Bardzo ładnie wygląda z małymi rybnymi kuleczkami.Alternatywa dla barszczu z uszkami. Potrzebujemy: Przepis na 1,5 litra wody 1 Zobacz więcej
Ha miał być sos słodko kwaśny będzie obiecuje a dziś mam dla Was wspaniały pomysł i wyjątkowy smak na walentynkowa kolacje we dwoje ryba tak wielka że można jeść z jednego talerza we dwoje :) i Zobacz więcej
;) Składniki (na 6 porcji): 1 kg filetów białej ryby (w oryginale był dorsz, ja użyłam pół na pół amura i tołpygę. Oba gatunki o świetnej zwartej konsystencji mięsa) 2-3 jajka mąka sól, pieprz sok z Zobacz więcej
przedstawiam wam, krótką notkę ztego wyjazdu Warsztaty odbyły się „pod chmurką” wRudzie Sułowskiej, wmiejscowości Milicz. Na wycieczkę udaliśmy się wspólnie zinnymi blogerami autokarem, którywyruszył Zobacz więcej
mówiąc pierwszy raz brałem udział w takich warsztatach. Warsztaty odbywały się na świeżym powietrzu przy zapadającym zmroku i w scenerii palących się pochodni. Karol Okrasa wprowadził nas w program Zobacz więcej
ze sobą świetną książkę. Po przyjeździe i zakwaterowaniu w Hotelu Naturum, zostaliśmy zaproszenina pyszną rozgrzewającą zupę rybną. Potem poszliśmy nad stawy, aby przygotowywać dania z rybami. Zobacz więcej
na miejscu. Jadąc do rodziców ustaliliśmy, że wracając już do Radomia zatrzymamy się aby kupić kilka pstrągów. Tak też zrobiliśmy. Dawno tam nie byliśmy i ku mojemu zdziwieniu (jak najbardziej Zobacz więcej
storczyk
storczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
"Amur"

"Amur" 5718

0
Amur Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 14 sierpnia 2013 r. Nie uwierzycie, gdzie byłam w sobotę. Na rybach. I po kilku próbach udało się złowić amura. A ryba ta jest rzadką zdobyczą wędkarzy, Zobacz więcej
Rok Ognistej Małpy rozpoczynamy zgodnie z tradycją – jemy dużo ryb symbolizujących dostatek i pomyślność. Wśród nich najlepsza jest duszona w karmelu (cá kho tộ), kusząca swoim słono-gorzko-słodkim Zobacz więcej
Ryba pieczona w maśle z surówką z kiszonej kapusty - Berberrus czyli Basia w kuchni i w ogrodzie Spis treści bloga O blogu Uchwycone w kadrze Moje ogrody Moje podróże Newsletter Kontakt Berberrus Zobacz więcej
się w wyznaczonym miejscu. Czekał już na nas na miejscu Karol Okrasa, stanowiska z rozpalonym ogniem i przygotowane kociołki. Podzieliliśmy się na kilka grup (jak dobrze pamiętam było 6 ekip po 3-4 Zobacz więcej
. Faceci pilnowali ognia i kociołków,a w udziale dziewczyn było przygotowanie potraw tj. zupy rybnej i kanapki z rybą. Na miejscu czekały na nas wcześniej przygotowane stanowiska, kociołki oraz Zobacz więcej
świeżych ryb a za zadanie przygotować zupę oraz kanapkę. Gotowaliśmy na specjalnie przygotowanych paleniskach w żeliwnych kociołkach w prawie całkowitej ciemności. Nie jestem w stanie oddać emocji, Zobacz więcej
karp, którego kupicie wydaje się mulisty, to prawdopodobnie był źle karmiony lub za szybko wyłowiony. Bo ryba w płuczce traci masę, a więc jej potencjalna cena spada... W Miliczu, zgodnie z moimi Zobacz więcej
Ryby - podział i obróbka Open menu Sosy Zupy Mięsa Mąka Ryby Nabiał Warzywa i Owoce Desery Inne tematy Strona główna » Ryby – podział i obróbka Ryby – podział i obróbka Przepis z dnia on 8 maja 2014 Zobacz więcej