jak przygotować amura

victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Ryba w śmietanie

Ryba w śmietanie 539

2
{{headerMessage}}
Potrawa mojego dzieciństwa. W związku z tym, że mój tata w dalszym ciągu jest zapalonym rybakiem, to ryby słodkowodne prawie zawsze były obecne na stole. Jeśli nie świeże to zamrożone. Ryba w Zobacz więcej
Alucja
Alucja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anielska Kuchnia
Sum afrykański

Sum afrykański 2719

0
{{headerMessage}}
meet ALICE: Sum afrykański Sum afrykański Pierwszy raz miałam do czynienia z sumem, w dodatku afrykańskim. Teraz pozostaje mi porównać go smakowo z sumem pospolitym. Gdzieś przeczytałam, że w smaku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Amur w sosie śmietanowo-pistaciowym Składniki: (Na dwie porcję) Dwa dzwonka świeżego Amura (każdy po ok. 150g) sól , pieprz Sos śmietanowo-pistacjowy: 200ml śmietanki 30% 20g. pistacji bez skorupek 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smażony amur w sosie śmietanowym ze szpinakiem i gorgonzolą Wspaniała soczysta i delikatna o białym mięsie ryba. Szybka i łatwa w przygotowaniu. Również alternatywa na polską wigilijną kolację. Zobacz więcej
Piłka w kuchni
Piłka w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piłka w kuchni
Amur w warzywach

Amur w warzywach 2800

0
{{headerMessage}}
Zdarza Wam się kupić coś z ciekawości? Z ciekawości dla smaku czy zapachu? Ostatnio kupiłam tak filety z amura. Pamietam, że kiedyś jadłam... Ale nie pamiętałam smaku. Postanowiłam go sobie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niby zwykły barszczyk, a bardzo smaczny o delikatnym rybnym smaku. Bardzo ładnie wygląda z małymi rybnymi kuleczkami.Alternatywa dla barszczu z uszkami. Potrzebujemy: Przepis na 1,5 litra wody 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ha miał być sos słodko kwaśny będzie obiecuje a dziś mam dla Was wspaniały pomysł i wyjątkowy smak na walentynkowa kolacje we dwoje ryba tak wielka że można jeść z jednego talerza we dwoje :) i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
;) Składniki (na 6 porcji): 1 kg filetów białej ryby (w oryginale był dorsz, ja użyłam pół na pół amura i tołpygę. Oba gatunki o świetnej zwartej konsystencji mięsa) 2-3 jajka mąka sól, pieprz sok z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Namiejscu czekał już nanas Karol Okrasa wraz zprzygotowanymi stanowiskami dopracy, rozpalonymi kociołkami orazproduktami zryneczku Lidla orazoczywiście świeżymi rybami Pokrótkiej przemowie Karola, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mówiąc pierwszy raz brałem udział w takich warsztatach. Warsztaty odbywały się na świeżym powietrzu przy zapadającym zmroku i w scenerii palących się pochodni. Karol Okrasa wprowadził nas w program Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zupę rybną w kociołku oraz kanapkę lub burgera rybnego smażonego na płycie żeliwnej nad ogniskiem. Było także zadanie na znajomośćgatunków ryb. Byłam w drużynie z Pawłem i Grześkiem z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
– wytrawne ciasto ryżowe z gotowanymi orzechami arachidowymi (vege!) thịt luộc – gotowany boczek măng luộc – gotowany bambus (vege!) bánh tẻ – roladki z ciasta ryżowo-tapiokowego, wieprzowiny i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tam kupić również świeże pstrągi, karpie, amury, tilapie. Byłam bardzo podekscytowana wybierając jesiotra, bo jeszcze nigdy go nie przyrządzałam. Właściciel pomógł mi wybrać odpowiednią sztukę i Zobacz więcej
storczyk
storczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
"Amur"

"Amur" 5837

0
{{headerMessage}}
Amur Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 14 sierpnia 2013 r. Nie uwierzycie, gdzie byłam w sobotę. Na rybach. I po kilku próbach udało się złowić amura. A ryba ta jest rzadką zdobyczą wędkarzy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rok Ognistej Małpy rozpoczynamy zgodnie z tradycją – jemy dużo ryb symbolizujących dostatek i pomyślność. Wśród nich najlepsza jest duszona w karmelu (cá kho tộ), kusząca swoim słono-gorzko-słodkim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ryba pieczona w maśle z surówką z kiszonej kapusty - Berberrus czyli Basia w kuchni i w ogrodzie Spis treści bloga O blogu Uchwycone w kadrze Moje ogrody Moje podróże Newsletter Kontakt Berberrus Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się w wyznaczonym miejscu. Czekał już na nas na miejscu Karol Okrasa, stanowiska z rozpalonym ogniem i przygotowane kociołki. Podzieliliśmy się na kilka grup (jak dobrze pamiętam było 6 ekip po 3-4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Faceci pilnowali ognia i kociołków,a w udziale dziewczyn było przygotowanie potraw tj. zupy rybnej i kanapki z rybą. Na miejscu czekały na nas wcześniej przygotowane stanowiska, kociołki oraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
świeżych ryb a za zadanie przygotować zupę oraz kanapkę. Gotowaliśmy na specjalnie przygotowanych paleniskach w żeliwnych kociołkach w prawie całkowitej ciemności. Nie jestem w stanie oddać emocji, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
występującym w stawach, a trzy razy w tygodniu dokarmiane są paszami zbożowymi. Rybacy większość prac wykonują ręcznie i ciągle sami potrafią pleść sieci czy rzucać "parasol" służący do odłowu ryb Zobacz więcej