jak przyprawić cielęcinę do duszenia

Nigdy nie przepadałam za cielęciną. Wydawała mi się mdła, ale w tej wersji.... palce lizać :) Składniki: cielęcina szynka (użyłam pieczonej z truflami) bazylia sól pieprz lampka białego wina oliwa Zobacz więcej
pchelka
pchelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czym chata bogata
cielęcina na obiad

cielęcina na obiad 1163

0
kaszy kukurydzianej sól, pieprz, papryka słodka, cząber 500 ml wody 2 łyżki oleju mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, czosnek obrać, umyć, posiekać, w garnku rozgrzać olej, dodać mięso zrumienić, Zobacz więcej
: Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Na patelnię z odrobiną oliwy obsmaż mięso na jednej i drugiej stronie. Po obróceniu mięsa usmażoną część należy posolić i popieprzyć. Obsmażone i Zobacz więcej
beolha
beolha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lubię gotować
Cielęcina po turecku

Cielęcina po turecku 890

0
przepis pod kątem przypraw, u mnie jest ich znacznie więcej niż w oryginale. Mięso zawsze udaje się wspaniale! Składniki 4 steki z cielęciny lub wołowiny 6 ząbków czosnku 1/2 szklanki oleju 5 Zobacz więcej
smażenia Rozbić plastry schabu na grubość około 0,3 cm. Przyprawić solą i pieprzem mielonym. Na każdym plastrze ułożyć ser, po 2 listki szałwii, zwinąć w rulon i następnie w szynce parmeńskiej (można Zobacz więcej
Dzisiaj pyszne danie idealne na Bożonarodzeniowy obiad: Cielęcina duszona w białym winie z szałwią W naszym domu bardzo lubimy cielęcinę, to kruche i delikatne mięso o wspaniałym smaku. Kawałek Zobacz więcej
przed przygotowaniem. Umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Delikatnie posolić. Podsmażyć na patelni na oleju rzepakowym na złoty kolor. Następnie dodać pokruszone listki laurowe i ziele angielskie. Zobacz więcej
wywar mięsny, przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości. Kule wyjąć, przekroić na pół i odstawić w ciepłe miejsce. Mąkę rozprowadzić z zimną wodą, dodać do tłuszczu na patelni i gotować ok. 10 Zobacz więcej
Niesamowity, delikatny smak cielęciny otulony pomidorami i aromatyczną przyprawą, czubryca szarą od Rafex .Jest to mieszanka przypraw i zagęstnika w postaci mąki kukurydzianej. W składnikach znajduje Zobacz więcej
1 kilogram karkówki cielęcej, 4 cebule, 4 duże lub 7-8 mniejszych ząbków czosnku, garść świeżej szałwii, 200 ml białego wina, kolendra świeżo mielona, sól, cukier, mieszanka ostrych przypraw, masło do Zobacz więcej
kg łopatki wieprzowej (w oryginale jagnięcina, baranina, cielęcina, wołowina) 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 4-5 kulki szpinaku (miałam mrożony brykiet) 2 dość duże łyżki keczupu (bo nie miałam Zobacz więcej
pookcook
pookcook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pookcook
Cielęcina z warzywami

Cielęcina z warzywami 1051

2
delikatnego smaku cielęciny, ale jeśli ktoś ma ochotę przyprawić bardziej przeciwwskazań nie widzę. Przygotowanie: Warzywa pokroić w drobne słupki. Mięso rozklepać tłuczkiem przez folię na grubość Zobacz więcej
Od razu przyznaję się w Indiach nie byłam. Ale to danie, które już kilka razy przygotowywałam przypadło mi do serca. Aromat przypraw podczas gotowania sprawia, ze wszystkie drogi prowadzą do kuchni. Zobacz więcej
W Indiach curry znaczy tyle co potrawa z sosem. Kombinacja użytych przypraw zależy od danego regionu. Tak jak pisze Anjum Anand w swojej książce ta właśnie kombinacja pochodzi z Pendżabu, a więc z Zobacz więcej
Dzisiejszy wpis można potraktować jako alternatywę dla polskich mielonych, choć właściwie jedynym wspólnym mianownikiem są klopsy, a właściwie ich kształt. Wersja o smakach Maroko zrobiona jest bowiem Zobacz więcej
Szybkie w przygotowaniu, mało pracochłonne i sycące danie. Idealne na rodzinny obiad w domu lub lunch w pracy. Mieszanka rozgrzewających przypraw w sam raz na krótkie i chłodne, jesienne dni. Zobacz więcej
uzupełniać listę. Czytaj też: Jak używać ziół Bób: bazylia, Botwinka: gałka muszkatołowa, lubczyk, Brukselka: gałka muszkatołowa, Chleb: kminek, Cielęcina: estragon, gałka muszkatołowa, lubczyk, Zobacz więcej
, Jak cukinia zacznie lekko mięknąć dodać odsączonego z zalewy tuńczyka. Na koniec wrzucić ugotowany makaron, przyprawić całość do smaku solą, pieprzem oraz mielonym chili. Smacznego. I jeszcze kilka Zobacz więcej
Często zastanawiam się, jakie zioła dodać jeszcze do danej potrawy, aby otrzymać idealny smak... Często myślę stereotypowo, mało zmieniam, mam nadzięję, że jak dodam jakąś mniej oczywistą przyprawę, Zobacz więcej
Sznycelki cielęce duszone w porach w sosie musztardowym Cielęcina to wyjątkowo wdzięczne mięso do duszenia, wystarczy minimalny wysiłek a staje się delikatna, krucha i dosłownie rozpływa się w ustach. Zobacz więcej