jak przyrządzić dorsza w piekarniku

Ponieważ zaczyna się adwent, proponuję Wam przepis na smaczną i zdrową rybkę – dorsza z piekarnika. Jest to bardzo prosty sposób na przyrządzenie naprawdę soczystej i aromatycznej ryby, która nadaje … Zobacz więcej
Dorsz romantyczny « poprz. nast. » 3972 com_content.article 1 2 3 4 5 (Oddano 298 głosów z średnią 4.65 z 5)Dorsz romantyczny4.65 out of 5 based on 298 voters. Składniki: 6 sporych kawałków dorsza 3 Zobacz więcej
: Filet z dorsza Musztarda francuska Pieprz cytrynowy Sok z cytryny Ser żółty / Mozzarella 1. 1. Rybę lekko opruszamy sokiem z cytryny i pieprzem cytrynowym. Smarujemy warstwą musztardy i Zobacz więcej
Jeden z moich ulubionych sposobów na rybkę. Ryba tak przyrządzona zachowuje całą swą delikatność, soczystość a do mięsa ryby przenika cały smak świeżych ziół. W soli możemy piec też inne ryby np: Zobacz więcej
Lista zakupów (porcja dla 2 osób): 2 średnie filety z dorsza (bez skóry) garść blanszowanych migdałów 2 czerwone papryki ząbek czosnku pół papryczki chilli 500 g ziemniaków starta skórka z ćwiartki Zobacz więcej
Panga lub dorsz z piekarnika « poprz. nast. » 10026 com_content.article 1 2 3 4 5 (Oddano 229 głosów z średnią 4.24 z 5)Panga lub dorsz z piekarnika4.24 out of 5 based on 229 voters. Składniki: 1 kg Zobacz więcej
Przepis na tak przyrządzoną rybę znalazłam na blogu Poszukiwania smaku. W oryginale użyto łososia, ja wykorzystałam dorsza, bo akurat jego znalazłam w sklepie. Wyszło smacznie, łagodnie. Podczas Zobacz więcej
Kochani dzisiaj rano okazało się, że nie mam rozmrożonego żadnego mięska na obiad. Nauczona, że obiad zabieram do pracy musiałam coś szybko wykombinować. Coś co się przyrządzi podczas mojej porannej Zobacz więcej
Moja ulubiona letnia wersja ryby: z papryką i kurkami. Pyszne i lekkie, niskotłuszczowe i niskokaloryczne danie. Do przyrządzenia można użyć dowolnej białej ryby. Gorąco polecam. SKŁADNIKI na 2 Zobacz więcej
Jak wiecie rybę można przyrządzić na wiele różnych sposobów. Ja bardzo lubię wersję pieczoną i dziś właśnie w ten sposób przyrządziłam filet z dorsza. Może i danie nie jest kolorowe, ale z pewnością Zobacz więcej
Marchewkę zawsze mam w domu, por i zioła dzielnie rosną w ogrodzie, wystarczy kupić rybę i obiad gotowy. Łososia doprawiam, zawijam w folię razem z ziołami i krótko zapiekam w opiekaczu lub piekarniku Zobacz więcej
przyprawa suszone pomidory Kamis (można pominąć lub zastąpić jakimiś suszonymi ziołami) sól morska, pieprz oliwa z oliwek do smażenia Przyrządzenie: Rybę solimy, pieprzymy, polewamy sokiem z cytryny. Zobacz więcej
Dlaczego Polacy jedzą tak mało ryb? Przecież przygotowanie dania z ryby to zwykle 5 minut? Bo ile zajmuje umycie, wysuszenie ryby, doprawienie i włożenie do folii a potem do piekarnika! Sprawiony Zobacz więcej
Dziś mam dla Was pomysł na szybką rybę – w ten sposób możecie przyrządzić nie tylko dorsza. Najlepiej jeśli mięso dłużej pozostanie po pieczeniu w formie wtedy wszystkie aromaty dobrze się połączą. Zobacz więcej
Przepis na smaczną i dietetyczną rybkę ? Bardzo proszę! Ja wykorzystałam mirunę – Wy możecie śmiało pokusic się o swoją ulubioną rybę! Może być to dorsz … mintaj … szczupak … dorada … pstrąg i Zobacz więcej
Dziś będzie bardziej lekko , bardziej dietetycznie , ale to nie znaczy , że mniej smacznie. Wręcz przeciwnie – z przyjemnością skuszą się na to danie osoby , które o diecie wcale nie myślą. Filet z Zobacz więcej
) sól morska, pieprz łyżeczka oliwy z oliwek 1/2 torebki ryżu koperek Przyrządzenie: Filety myjemy, osuszamy, solimy. Rozgrzawamy piekarnik do 180 stopni Układamy filety na naczyniu żaroodpornym, Zobacz więcej
Dziś będzie bardziej lekko , bardziej dietetycznie , ale to nie znaczy , że mniej smacznie. Wręcz przeciwnie – z przyjemnością skuszą się na to danie osoby , które o diecie wcale nie myślą. Filet z Zobacz więcej
Uwielbiam ryby! Nie tylko ryby smażone , ale również ryby duszone , robione na parze czy też ryby pieczone w folii. Dziś mam dla Was przepis na jedną z tych ulubionych – dorsza z dodatkiem zdrowych Zobacz więcej
- sól – szczypta - cukier – łyżeczka - sok z cytryny – 1 łyżka - oliwa z oliwek extra virgin – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Piekarnik nagrzewamy do ok. 180C. Rybę oczyszczamy. Doprawiamy odrobiną Zobacz więcej