jak przyrządzić flądrę

Kathy25
Kathy25 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zmyslsmaku
Leczo „po mojemu”

Leczo „po mojemu” 114

0
Składniki: 2-3 cukinie,1 papryka czerwona,1 papryka żółta(ja dziś dodałam tylko paprykę czerwoną ze słoiczka „yalamendo”-potwornie ostra,ale smakuje::)),5-6 cebul,2-3 pomidory,150 – 200 g kiszona Zobacz więcej
placuszki.Na każdy z nich położyć farsz i zlepić.Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć ok .7 min na ciemnozłoty kolor. To jest świetne danie dla wegetarianów. Powiązane wpisy: Roladki z flądry ze Zobacz więcej
Składniki: 6 ziemniaków,1 – 2 jajka,100 g twardego,żółtego sera,mąka,olej,czosnek,sól,pieprz Przyrządzenie: Ziemniaki obrać,umyć, ugotować.Odcedzić.Dodać sól i pieprz.Utłuc.Poczekać,aż ostygną,dodać 2 Zobacz więcej
カレイの煮付け Przepis na flądrę już raz pojawił się na moim blogu. Był to przepis z regionu Kanto (wschodnia część wyspy Honshu) i charakteryzował go silny, wyrazisty smak. Przepis, który prezentuję Zobacz więcej
Wpis zacznę od wyznania: nazywam się Karolina i jestem rybożercą. Uwielbiam delikatną strukturę ryby i to, że da się ją przyrządzić na setki sposobów (wbrew zachodniej modzie na fish&chips). Zobacz więcej
Jakże miłe miałam dzisiaj zaskoczenie! Robiąc zakupy, na stoisku z rybami z daleka zauważyłam duużo pięknych i świeżutkich ryb. I to jakich! Były wśród nich szczupaki, pstrągi, łososie, flądry, Zobacz więcej
KasiaJ
KasiaJ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pełny talerz
Flądra w sezamie

Flądra w sezamie 539

0
Zachwycałam się już dorszem, a teraz przyszedł czas na kolejną morską rybę - flądrę. Każdy, kto choć raz spędzał wakacje nad naszym morzem, to musiał się na nią natknąć, w którejś z licznych smażalni. Zobacz więcej
Sola jest raczej rzadko spotykaną rybą w naszych sklepach, choć pojawia się od czasu do czasu i wtedy, warto to wykorzystać, bo jest bardzo smaczna, niby podobna do flądry i z tej samej rodziny, ale Zobacz więcej
zgarnia kasę do emaliowanego kubka. Wybór ryb całkiem przyjemny: dorsze, śledzie, flądry, okonie i witlinki. „Co to ten witlinek?” – pytam. "Pani, to jest kuzyn dorsza, ale smaczniejszy, nie ma Zobacz więcej
Jutro środa popielcowa także ryba podana na obiad wpasuje się idealnie. Flądra to bardzo delikatna ryba. W towarzystwie zapiekanych ziemniaków prezentuje się bardzo smakowicie ;) Składniki na ciasto Zobacz więcej
rstolp102
rstolp102 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Miód i Pieprz
smażona flądra

smażona flądra 289

1
Smażona flądra z czosnkową nutą Flądra jest, moim zdaniem, mocno niedocenianym gatunkiem ryby, może dla tego ze często nie najlepiej kojarzy się z przypadkowymi smażalniami. Jednak jeżeli mamy Zobacz więcej
Smażona flądra i ziołowo - paprykowe ziemniaczki Flądra to dla mnie wspomnienie kończącego się lata. Dostałam ją prosto znad morza i postanowiłam zrobić ją w sposób tradycyjny. Taki, który Zobacz więcej
Oto kolejny i ostatni już (niestety, bo więcej nie można), przepis na konkurs "Rezydencje dla astrystów gotujących". Teraz propozycja na lunch. Wiele pomysłów chodzi mi po głowie, wybrałam rybę - Zobacz więcej
Od wczoraj jestem (na okres trzech miesięcy) szczęśliwa posiadaczką wielofunkcyjnego urządzenia Speedcook. W związku z tym na blogu będą pojawiać się przepisy na różne dania, które można przyrządzić Zobacz więcej
do przygotowania placuszków z kaszy jęczmiennej zaczerpnęłam czytając blogKwestia Smaku. Tam jest propozycja na placki z kaszy gryczanej. Spodobał mi się bardzo ten pomysł i postanowiłam go trochę Zobacz więcej
Kolejny pomysł na przepyszną rybę. Dzisiaj filety z flądry. Nie chciałam żeby były "samotne" i przygotowałam do nich rozpływające się w ustach kluseczki szpinakowe. Myślę, że smaki świetnie się Zobacz więcej
Nie wiem, co mam myśleć. Nie wiem, co robić. Zupełnie. ************** Denerwuje mnie to, że wszędzie na blogach, gdy tylko szuka się inspiracji na przyrządzenie ryby, chyba w 90 % wszyscy publikują Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Flądra w cydrze

Flądra w cydrze 38

1
W ten sam sposób można zapiec prawie każdą morską nietłustą rybę. Chociaż moim zdaniem, cydr przede wszystkim udanie podkreśla smak flądry. Ryba ta jest często niedoceniana i posiada delikatne mięso Zobacz więcej
zupę rybną, postanowiłam przyrządzić moją wersję tej potrawy opartą właśnie o solankę, czy też soljankę. Podobno powinno się ją przygotowywać z ryb jesiotrowatych, ale niestety w najbliższym rybnym Zobacz więcej
od agregatora), ale poza tym było bardzo przyjemnie, czysto i schludnie. Cena w sezonie za wysoka (100 zł od osoby), po za sezonem ujdzie - 50 zł od osoby za noc. Pierwszego dnia byliśmy na obiedzie Zobacz więcej