jak przyrządzić królika

Po kolejnych warsztatach organizowanych przez frisco.pl,z całą pewnością stwierdzam, że są to najlepsze lekcje kulinarne, w których miałam przyjemność brać udział do tej pory Tym razem „na tapecie” Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Jak przyrządzić królika?

Jak przyrządzić królika? 8178

0
przyswajalne – nasz organizm przyswaja go o 30% lepiej, niż białko pochodzące z wołowiny. Dania z królika są szczególnie popularne we Francji, w Polsce niestety jest to mięso niedoceniane. Od czego Zobacz więcej
Po raz kolejny miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach organizowanych przez Frisco. Tym razem tematem był królik, a warsztaty prowadził nam nie kto inny, tylko Przemek Błaszczyk, uczestnik Top Zobacz więcej
sammakko
sammakko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ragout

Ragout 483

0
Inaczej królik duszony w winie. Mięsojest bardzo delikatne i smaczne. Odpowiednio przyrządzone może smakować podobnie do kurczaka. Składniki 600 g mięsa z królika (comber lub udka) 100 g wędzonego Zobacz więcej
składnikami marynaty. Piekę ponad godzinę w 200 stopniach Celcjusza w piekarniku ustawionym na opcję grill. Często polewam mięso marynatą z dna naczynia w którym się piecze. Upieczone udka podałam z Zobacz więcej
cososobistego.blog
cososobistego.blog Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Coś osobistego
Aciiii !

Aciiii !  56

0
Dziś na gotowanie sił nie ma. Nowy Rok przyrządził ją na ostro. W internetach aż roi się od domowych sposobów na przeziębienie, więc postanowiła nie robić z siebie specjalistki w tym temacie i Zobacz więcej
Jeśli z królikiem mogę powiedzieć, że jestem od dawna na "ty" i przyrządzić coś z niego nie stanowi żadnego problemu prawie jak przygotować kurczaka albo może nawet prościej, to z zającem Zobacz więcej
Już od najmłodszych byłym nauczona jeść do mięsa królika, ponieważ mój dziadek hodował te zwierzęta na gospodarstwie. Obecnie w rodzinie nikt nie hoduje królików, ale moja miłość do tego Zobacz więcej
Popularne posty Babcia kisiła żur od lat , nawet sprzedawała - czasami znajomi polecali mi miejsce , gdzie można kupić dobry żur , nie wiedząc, że to ... No i doczekał się królik musztardy. Czytałem Zobacz więcej
Popularne posty Babcia kisiła żur od lat , nawet sprzedawała - czasami znajomi polecali mi miejsce , gdzie można kupić dobry żur , nie wiedząc, że to ... No i doczekał się królik musztardy. Czytałem Zobacz więcej
Próbowaliście mięsa z królika? Przekonałam się do niego dopiero teraz, gdy sama go przyrządziłam. To bardzo delikatne i smaczne mięso. Spróbowałam go udusić w sosie z białego wina z dodatkiem słodkiej Zobacz więcej
Królicze mięso - doskonały wybór dla mamy z cukrzycą. Mało tłuszczu, mało cholesterolu, lekkostrawne i bogate w aminokwasy, składniki mineralne i witaminy - szczególnie z grupy B. Jest też doskonałym Zobacz więcej
słoniny. Królika włożyć do naczynia, posolić, popieprzyć, posypać bułką tartą. Dodać jałowiec. Zalać winem,przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Piec 1 1/2 godziny. Podczas Zobacz więcej
badmin65
badmin65 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Reminiscencje smaku i obrazu
8 Marca

8 Marca 77

0
Popularne posty Babcia kisiła żur od lat , nawet sprzedawała - czasami znajomi polecali mi miejsce , gdzie można kupić dobry żur , nie wiedząc, że to ... No i doczekał się królik musztardy. Czytałem Zobacz więcej
- moją Teściową. Ostatecznie jednak Lidzia sama zajęła się królikiem, bo ja po uszy byłam zakopana w pieczeniu rogali marcińskich. Królik jak zwykle wyszedł idealny. I tak sobie myślę, że chyba Zobacz więcej
Króliki to urocze stworzenia i mam pewne opory przed ich jedzeniem, ale cóż... darowanemu królikowi nie zagląda się w zęby (tym bardziej, że był z zaprzyjaźnionejeko-hodowli...). Królik jest zaliczany Zobacz więcej
Przyznaję, że podroby lubię nie mniej niż mięso. Ich bogaty smak i wyrazisty aromat, jeśli są prawidłowo przyrządzone, w pewnym anturażu są w stanie przyćmić najbardziej wyrafinowane i drogie Zobacz więcej
Mam ten przywilej, że jestem w posiadaniu mięsa króliczego z własnej hodowli. Mięso dietetyczne, delikatne i bardzo proste w przyrządzeniu. Nie używam do pieczenia dużo przypraw, aby nie zabić smaku Zobacz więcej