jak przyrządzić królika

Po kolejnych warsztatach organizowanych przez frisco.pl,z całą pewnością stwierdzam, że są to najlepsze lekcje kulinarne, w których miałam przyjemność brać udział do tej pory Tym razem „na tapecie” Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Jak przyrządzić królika?

Jak przyrządzić królika? 7481

0
przyswajalne – nasz organizm przyswaja go o 30% lepiej, niż białko pochodzące z wołowiny. Dania z królika są szczególnie popularne we Francji, w Polsce niestety jest to mięso niedoceniane. Od czego Zobacz więcej
Po raz kolejny miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach organizowanych przez Frisco. Tym razem tematem był królik, a warsztaty prowadził nam nie kto inny, tylko Przemek Błaszczyk, uczestnik Top Zobacz więcej
sammakko
sammakko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ragout

Ragout 187

0
Inaczej królik duszony w winie. Mięsojest bardzo delikatne i smaczne. Odpowiednio przyrządzone może smakować podobnie do kurczaka. Składniki 600 g mięsa z królika (comber lub udka) 100 g wędzonego Zobacz więcej
Kolejna propozycja na przyrządzenie królika. Ja zamarynowałam same udka, bo z jegoresztymam w planach zrobić rosół. Ale można zamarynować całego królika w takiej marynacie (tylko podwoić jej Zobacz więcej
freddie
freddie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
freddie cooks
królik w śmietanie

królik w śmietanie 4399

0
Ludzie często reagują ze zdziwieniem, gdy mówię, że na kolację jadłam królika/kaczkę/gęś/baraninę/koźlinę. Jak długo można się ograniczać do kurczaka i wieprzowiny? Coraz częściej w sklepach można Zobacz więcej
cososobistego.blog
cososobistego.blog Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Coś osobistego
Aciiii !

Aciiii !  45

0
Dziś na gotowanie sił nie ma. Nowy Rok przyrządził ją na ostro. W internetach aż roi się od domowych sposobów na przeziębienie, więc postanowiła nie robić z siebie specjalistki w tym temacie i Zobacz więcej
Jeśli z królikiem mogę powiedzieć, że jestem od dawna na "ty" i przyrządzić coś z niego nie stanowi żadnego problemu prawie jak przygotować kurczaka albo może nawet prościej, to z zającem Zobacz więcej
Już od najmłodszych byłym nauczona jeść do mięsa królika, ponieważ mój dziadek hodował te zwierzęta na gospodarstwie. Obecnie w rodzinie nikt nie hoduje królików, ale moja miłość do tego Zobacz więcej
Popularne posty Babcia kisiła żur od lat , nawet sprzedawała - czasami znajomi polecali mi miejsce , gdzie można kupić dobry żur , nie wiedząc, że to ... No i doczekał się królik musztardy. Czytałem Zobacz więcej
Popularne posty Babcia kisiła żur od lat , nawet sprzedawała - czasami znajomi polecali mi miejsce , gdzie można kupić dobry żur , nie wiedząc, że to ... No i doczekał się królik musztardy. Czytałem Zobacz więcej
Próbowaliście mięsa z królika? Przekonałam się do niego dopiero teraz, gdy sama go przyrządziłam. To bardzo delikatne i smaczne mięso. Spróbowałam go udusić w sosie z białego wina z dodatkiem słodkiej Zobacz więcej
Królicze mięso - doskonały wybór dla mamy z cukrzycą. Mało tłuszczu, mało cholesterolu, lekkostrawne i bogate w aminokwasy, składniki mineralne i witaminy - szczególnie z grupy B. Jest też doskonałym Zobacz więcej
Wprawdzie królik to nie zając,ale można go podobnie przyrządzić i podać z czerwoną kapustą. SKŁADNIKI: 1 królik 15 dag słoniny 1/2 l wina 1 łyżka tartej bułki 1 łyżeczka papryki słodkiej kilka jagód Zobacz więcej
badmin65
badmin65 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Reminiscencje smaku i obrazu
8 Marca

8 Marca 67

0
Popularne posty Babcia kisiła żur od lat , nawet sprzedawała - czasami znajomi polecali mi miejsce , gdzie można kupić dobry żur , nie wiedząc, że to ... No i doczekał się królik musztardy. Czytałem Zobacz więcej
Pierwszy raz królika w morelach jadłam u Teściów - w czasach gdy moimi Teściami jeszcze nie byli :) I od pierwszego kęsa zakochałam się w tym daniu. Miękkie świetnie doprawione mięso i rewelacyjny sos Zobacz więcej
Króliki to urocze stworzenia i mam pewne opory przed ich jedzeniem, ale cóż... darowanemu królikowi nie zagląda się w zęby (tym bardziej, że był z zaprzyjaźnionejeko-hodowli...). Królik jest zaliczany Zobacz więcej
Przyznaję, że podroby lubię nie mniej niż mięso. Ich bogaty smak i wyrazisty aromat, jeśli są prawidłowo przyrządzone, w pewnym anturażu są w stanie przyćmić najbardziej wyrafinowane i drogie Zobacz więcej
Mam ten przywilej, że jestem w posiadaniu mięsa króliczego z własnej hodowli. Mięso dietetyczne, delikatne i bardzo proste w przyrządzeniu. Nie używam do pieczenia dużo przypraw, aby nie zabić smaku Zobacz więcej