jak przyrządzić patisona

Leczo to bardzo szybkie i jednogarnkowe danie, w dodatku pełne warzyw. Najlepiej podawać z ryżem. Dodaję do leczo patisony, których na działce mam pod dostatkiem. Są nieco twardsze od cukinii ale Zobacz więcej
lidia
lidia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki, zapachy
Patison w cieście

Patison w cieście 819

0
Z niecierpliwością czekam, aż znowu będzie sezon na patisony, bo ten przepis jest fantastyczny! Znalazłam go tutaj. Składniki: - 1 średni patison; - 4 jajka; - 1 szklanka wody; - 8 łyżek mąki Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Leczo z patisona

Leczo z patisona 579

0
Kupiłam jakiś czast temu pięknego patisona i nie wiedziałam za bardzo co z nim zrobić. Ale coś mi świtało, że miałam wycięty z jakieś gazety kartkę z przepisem na leczo z patisona. I to też Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Leczo z patisona

Leczo z patisona 420

0
Kupiłam jakiś czast temu pięknego patisona i nie wiedziałam za bardzo co z nim zrobić. Ale coś mi świtało, że miałam wycięty z jakieś gazety kartkę z przepisem na leczo z patisona. I to też Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Leczo z patisona

Leczo z patisona 172

0
Kupiłam jakiś czast temu pięknego patisona i nie wiedziałam za bardzo co z nim zrobić. Ale coś mi świtało, że miałam wycięty z jakieś gazety kartkę z przepisem na leczo z patisona. I to też Zobacz więcej
Najlepsze są październikowe kalafiory i właśnie teraz na moim stole króluje surówka z tego warzywa. Jest to właściwie propozycja surówki, ponieważ do jej bazy, czyli kalafiora, możemy dodać dowolne Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Leczo z patisona

Leczo z patisona 164

0
Kupiłam jakiś czast temu pięknego patisona i nie wiedziałam za bardzo co z nim zrobić. Ale coś mi świtało, że miałam wycięty z jakieś gazety kartkę z przepisem na leczo z patisona. I to też Zobacz więcej
Patisony pieczone w orzechowej posypce. Pieczone patisony to kolejny banalny w przygotowaniu warzywny hit. Rozejrzyj się na targu za małymi patisonami – takimi, które można upiec w całości lub, Zobacz więcej
djdomin
djdomin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kaflowa Kuchnia
UFO nad Kołobrzegiem

UFO nad Kołobrzegiem 193

0
Sezon ogórkowy trwa, więc... Co zrobić, gdy pojawi się znienacka UFO? Jak to co? Amerykanie pakują je do tajnych baz wojskowych, a my pakujemy je do garnka. Tak kochani, najlepszy sposób na UFO to Zobacz więcej
Patisony – pierwsze podejście Jeszcze nigdy nie jadłam patisonów – jak zobaczyłam je na targu w sobotę – postanowiłam nabyć dwa przepiękne okazy z zamysłem przyrządzenia ich z jakimś farszem. Zobacz więcej
przyrządzenia i podejścia, zwłaszcza, że wątróbki nie dotykam od czasów przedszkola. 150g drobiowych żołądków, 2 ‚gałązki’ selera naciowego, cebula, oliwa z oliwek, 2 łyżeczki koncentratu Zobacz więcej
Oprócz tego, że pięknie się prezentują, patisony także wybornie smakują. Są delikatne w smaku, dzięki czemu możemy przyrządzić je na wiele sposobów, a ich smak będzie zależał od użytych przez nas Zobacz więcej
Jakiś czas temu przyrządziłam zapiekankę ryżową z pałeczkami kurczaka w sosie pomidorowym. Potrawę tę skosztowałam po raz pierwszy w wykonaniu Mamy Boskiego Mariana, Pani Grażynki. Tak bardzo mi Zobacz więcej
I'm back! Trochę mnie tutaj nie było. Okazuje się, że mimo iż ja tu nie zaglądam za często, blog cały czas żyje. Ktoś szuka, ktoś zagląda, może czasem nawet, zainspirowany, przyrządzi coś co zasmakuje Zobacz więcej
Dostałam kilka patisonów, na których wykorzystanie brakowało mi pomysłów. Długo spoczywały w kuchni zanim zdecydowałam, co z nich zrobić. Myślałam, by je nafaszerować kaszą i warzywami lub przyrządzić Zobacz więcej
Patison. Bardzo pocieszne warzywo. Niedość, że ma uroczą nazwę, cudny wygląd to i smakiem zachwyci każdego. Patison to kolejna odmiana dyni. Podobnie jak kabaczek i cukinia może mieć różne ubarwienie. Zobacz więcej
Patison poprzez swój kształt przypominający wyglądem latający spodek jest najbardziej kosmicznym warzywem. Mało znany u nas i niedoceniany. A szkoda, ponieważ jest bardzo zdrowym warzywem ze względu Zobacz więcej
to najlepszy moment do przyrządzania ratatouille – warzywa są tanie i świeże. Tego dania nie da się zrobić mało , ale to nie problem, bo dobrze się przechowuje kilka dni w lodówce, a w zamrażarce do Zobacz więcej