jak przyrządzić wątróbkę

{{headerMessage}}
Jakiśczas temu natrafiłam gdzieś - niestety nie pamiętam gdzie - na przepis wywodzący się z kuchni greckiej na wątróbkę drobiową. Przepis leżał sobie w zapomnieniu, aż pewnego dnia postanowiłam go Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wątróbki nie każdy lubi ale myślę, że warto się przekonać ze względu na ich zdrowotne właściwości. Ciekawie przyrządzone, np. w słodkiej wersji z jabłkami i śliwkami, naprawdę mogą zachwycić. VN:F Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czytaliście kiedyś skład paszetów kupowanych w sklepie? Mięsa można znaleźć więcej w karmie dla kotów! Najlepiej więc przyrządzić sobie swój własny pasztet, według osobistych preferencji. Pasztety Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wątróbka ma zarówno wielu zwolenników, jak i przeciwników. Jest mięsem ciężkim do przyrządzenia, ale przy doborze odpowiednich składników może być przyjemnym daniem. Dziś polecam wątróbkę z suszonymi Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Wątrobiane kluski na rosole

Wątrobiane kluski na rosole 475

0
{{headerMessage}}
Dziś przygotowałam nietypowe danie. Są to kluski z drobiowej wątróbki na rosole. Jadłam je u bratowej podczas wizyty u Niej i mojego brata. Dla mnie była to nowość ale danie zasmakowało Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od dłuższego czasu próbowałam nabyć wątróbkę cielęcą ale zawsze gdzieś mi umykała i nie mogłam się nacieszyć jej smakiem. Tym razem udało się i dzięki temu powstało pyszne danie, które i Wam polecam. Zobacz więcej
taura
taura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
qulinarny.blogspot.com
Wątróbka po francusku

Wątróbka po francusku 55

0
{{headerMessage}}
Przepis dostałam od koleżanki Asi. Bardzo za niego dziękuję, bo tak przyrządzona wątróbka smakuje wyśmienicie! Oczyściłam 400 g drobiowej wątróbki i pokroiłam na mniejsze kawałki. Na niewielką ilość Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wątróbka w sosie pomarańczowym Składniki: 50 dag wątroby cielęcej 2 łyżki mąki 3 dag masła majeranek sól i pieprz 2 pomarańcze 200 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego szczypta cukru 1 łyżeczka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polecamy prosty sposób na tradycyjną wątróbkę drobiową, która jest delikatniejsza w smaku od wieprzowej i bardziej miękka. Przygotowana oczywiście z cebulą, która doda soczystości potrawie i genialnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wątroba wieprzowa z jabłkami i cebulą idealna na tani i smaczny obiad. Częściej kupuję wątróbkę drobiową, ale dzisiaj akurat postawiłam na wieprzową. Danie bardzo smaczne przyrządzone z dużą ilością Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Wątróbka cielęca, masło i szałwia

Wątróbka cielęca, masło i szałwia 783

0
{{headerMessage}}
Kilka miesięcy minęło od ostatniej kolacji na której raczyliśmy się wątróbką, wtedy przyrządzoną z dodatkiem masła i wina. Znów w sklepie mięsnym szczęście się do mnie uśmiechnęło i dostałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wątróbki drobiowej 2 cebule 1 torebka kaszy gryczanej liście sałaty mix oliwa z oliwek sos: 6 łyżek octu winnego ciemnego 3 łyżki musztardy dijon 1 łyżka oliwy z oliwek pół łyżeczki cukru 1 łyżeczka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polecam przepis na pyszne pikantne i pachnące curry przyrządzone z drobiowych wątróbek na sposób południowoindyjski. Cenna w składniki odżywcze i witaminy wątróbka z kurczaka nabiera w tej potrawie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Knedle wątrobiane to potrawa tradycyjna dla kuchni austriackiej, niemieckiej oraz czeskiej, najczęściej spotykana w Palatynacie, Bawarii, austriackim Tyrolu oraz w północnych Czechach. Knedle robione Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pomidorami, 4. Zupa rybna ze szpinakiem i palonymi pomidorami, 5. Przepiórki z nektarynkami, bazylią, masłem i rozmarynem [do tego był kuskus z pomarańczami i miętą], 6. Domowy makaron z warzywami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wątróbka. Chyba jest tak wielu jej ulubieńców, jak i tych którzy jej nie znoszą. Ja należę do tych pierwszych, choć zaznaczam, że musi być przyrządzona po "mojemu". Przepis dla tych jeszcze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wątróbka przyrządzona w ten sposób, jest mocno zrumieniona, chrupiąca i po prostu pyszna :-) Żeby osiągnąć taki efekt musimy mocno rozgrzać smalec i smażyć ją w wysokiej temperaturze. Dlatego ważne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam wątróbkę. Nie lubiłam jej przez lata. Do momentu aż zjadłam naprawdę dobrze przyrządzoną. Najbardziej lubię cielęcą w białym winie, ale dziś przepis na wspaniałą przystawkę z wątróbki, czyli Zobacz więcej