jak rozmrozić rybę

{{headerMessage}}
Jak przystało na postny dzień w Wielki Piątek dzisiaj na obiad była ryba... a zrobiłam ją tym razem tak :-) Składniki: 4 filety z mintaja (lub jakakolwiek inna ryba) sól, pieprz, cytryna na ciasto: 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Świetna rybka, polecam ! filet z wybranej ryby( u mnie kostka z mintaja) rozmrozić , posolić , popieprzyć , skropić oliwą wstawić do nagrzanego piekarnika na ok 15 min , 180stopni, w międzyczasie , Zobacz więcej
rosik93
rosik93 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie w kuchni
Szaszłyki rybne

Szaszłyki rybne 227

0
{{headerMessage}}
1/2 kg filetu mintaja 3 pomidory 1 ogórek zielony 2 cebule olej sól pieprz majeranek papryka ostra Rybę rozmrozić, doprawić. Pozostawić na 2 h w lodówce. Pomidory,ogórki i cebulę umyć, pomidory Zobacz więcej
{{headerMessage}}
skip to main | skip to sidebar Kotleciki z ryby 250 - 500 g filetów rybnych 1 czerwona papryka 2 łyżki posiekanej zielonej dymki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 - 2 ziemniaki jajko 1 łyżka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Inspirowałam się TYM przepisem. Składniki: - 200g łupacza - sól - pieprz - sok z cytryny - masło - 200g mrożonego groszku - 6 listków mięty 1. Rybę przyprawiam solą i pieprzem po obu stronach. Smażę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
papierowym ,aby pozbyć się wody. Solimy i doprawiamy rybę do smaku. Steki smażymy na patelni. Pod koniec smażenia posypujemy je posiekaną natką pietruszki. Na drugiej patelni rozpuszczamy masło i Zobacz więcej
Kasia123
Kasia123 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia i Ogród
Ryba smażona

Ryba smażona 636

0
{{headerMessage}}
Czas przygotowania:30min. + czas rozmrażania Jeden z najbardziej chyba popularnych obiadów zarazobok schabowych. Oczywiście podany z ziemniaczkami pureei jako dodatek marchewka z groszkiem na gęsto. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ryba z tym sosem łączy się w bardzo ciekawy smak. SKŁADNIKI: 4 płaty filetów z ryby przyprawa typu kucharek mąka 1 śmietana 20 dkg brokułów sól, pieprz Filety rozmrozić i odsączyć z nadmiaru wody. Zobacz więcej
ewasylwia
ewasylwia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewusiowe smaki
Kotleciki rybne

Kotleciki rybne 83

0
{{headerMessage}}
Składniki: 40 dag ryby w kostce 1 czerstwa bułeczka 1 jajko 1 mała cebula 1 łyżka szczypiorku 1 łyżka natki pietruszki 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz bułka tarta do obtoczenia olejdo smażenia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
3 filety miruny ze skórką ok 500-600 g tymianek oliwa sól pieprz ocet winny Rybę rozmrozić, posypać tymiankiem, pieprzem i solą, skropić oliwą i octem winnym, zawinąć w folię spożywczą i odstawić na Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Ryba w chrzanowej panierce

Ryba w chrzanowej panierce 264

0
{{headerMessage}}
Składniki: 1 rozmrożony filet ryby (np. dorsz lub miruna) 1 łyżeczka tartego chrzanu sól 2-3 łyżki mąki 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko olej do smażenia pieprz Sposób wykonania: 1. Filet z ryby Zobacz więcej
Anicjusz
Anicjusz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z mojej kuchni
Ryba pieczona w folii

Ryba pieczona w folii 13805

3
{{headerMessage}}
Ryby umyć i osuszyć. (Jeżeli korzystamy z mrożonych - najpierw rozmrozić :)). Rybę skropić sokiem z cytryny z obu stron. Każdy z filetów oprószyć solą i pieprzem i ewentualnie przyprawą do ryb (jak Zobacz więcej
stopka
stopka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
Miruna z grilla

Miruna z grilla 2034

0
{{headerMessage}}
Szybki, dietetyczny piątkowy obiad przed świątecznym obżarstwem. Składniki: Płat mrożonej miruny Sól morska pieprz cytrynowy Łyżeczka oliwy Rozmrożoną rybę przyprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Zobacz więcej
evelajda
evelajda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
daj-dziaba
Ryba w porach

Ryba w porach 1713

0
{{headerMessage}}
Akcja przemyć rybę do posiłku trwa dalej. Tym razem serwowana w porach w minimalistycznym, ale pysznym wydaniu PRZEPIS: SKŁADNIKI: Kilka filetów ryby ( o białym mięsie ) por odrobina mąki olej sól Zobacz więcej
klementynka
klementynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
domowa cukierenka
mintaj w sezamie

mintaj w sezamie 290

0
{{headerMessage}}
Tradycyjną piątkową rybkę warto odmienić dodatkiem sezamu. Dzięki niemu panierka będzie bardziej chrupiąca a całość nabierze wyraźniejszego smaku. Składniki: 4 filety z mintaja 1 jajko 3 łyżki mąki 2 Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Kotlety rybne

Kotlety rybne 246

3
{{headerMessage}}
500 g ryby (miruna) 1 cebula 3 łyzki bułki tartej 1 jajko sól pieprz ziołowy pieprz pomarańczowy natka pietruszki 1 łyżeczka tymianku bułka tarta do panierowania olej do smażenia Rybę rozmrozić, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ryba w panierce jaka została mi z pikantnych skrzydełek. Składniki: 3 filety dowolnej ryby 1 jajko 1/2 szklanki mąki kukurydzianej łyżeczka kolendry sól Sposób przygotowania: 1. Jeśli filety są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: kilka filetów świeżej białej ryby puszka mleczka kokosowego pęczek natki pietruszki ząbek czosnku sok z połowy małej cytryny sól imbir do smaku Przygotowanie: Mleko wlać na patelnię, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ryba w kostce nie musi być wyłącznie panierowana i smażona. Ja proponuję dietetyczną wersję pieczoną- wyszła pysznie ! Składniki: 3 kostki z dorsza 4 łyżki chrzanu startego 2 łyżki jogurtu naturalnego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 150g filetu z łososia szpinak mrożony lub świeży 10g masła czosnkowego Sposób przygotowania: Na patelni rozpuszczamy masło i roztapiamy na nim szpinak. Gdy ten całkowicie się rozmrozi, Zobacz więcej