jak ułożyć ciekawie wędliny

opcjonalnie: sos tatarski, przecier pomidorowy Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Ser i wędlinę przekrawamy na pół i układamy na waflach. Jajka kroimy w plastry i również układamy. Opcjonalnie Zobacz więcej
Na pytanie: Góry, czy morze? zdecydowanie odpowiadam góry :) Po pierwsze lepsze widoki, a po drugie w górach jest o wiele ciekawiej. No i oczywiście jedzenie :) Zdecydowanie wolę oscypki i górskie Zobacz więcej
Taka pieczeń ma same zalety. Jest dużo zdrowsza niż wędliny sklepowe, a w lodówce stać może duuużo dłużej niż one. Nie łapie podłego koloru ani nie staje się oślizgła jak ślimak na wiosnę. Zobacz więcej
… mięso mielone w nowej odsłonie. Chociaż sezonowe szaleństwo z bobem, zwłaszcza cenowe już poza nami, to jednak warto kupić parę deko i przyrządzić tę pieczeń. Doskonała na obiad, podana na ciepło, Zobacz więcej
śniadania możesz pokroić sobie pajdy jednego z ich pysznych chlebów i ułożyć na nich dowolne dodatki (sery, wędliny, konfitury czy lemon curd). Ponadto dostajesz jogurt naturalny z musem z owoców, Zobacz więcej
dana
dana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Leśny Zakątek
Suszymy z Zelmerem

Suszymy z Zelmerem 721

0
ziół zdecydowanie odradzam. Nie dość, że tracą aromat, to przy tym również cenne właściwości lecznicze i przyprawowe. Warzywa i owoce suszone w piekarniku też wyglądają po takim „upieczeniu” niezbyt Zobacz więcej
Restauracja Fajna Ukraina w Poznaniu to miejsce, gdzie się wybierałem od dłuższego czasu. Nadarzyła sięokazja na skosztowanie ukraińskich przysmaków. Zapraszam na relację, a będzie ciekawie… Wybrałem Zobacz więcej
czwartek, 26 czerwca 2014 Kolejny przepis na domową wędlinę. Przepis prosty, nie wymagający dużo pracy, a jedynie czasu na peklowanie i marynowanie mięsa w przyprawach, ale to się właściwie samo robi. Zobacz więcej
czwartek, 26 czerwca 2014 Kolejny przepis na domową wędlinę. Przepis prosty, nie wymagający dużo pracy, a jedynie czasu na peklowanie i marynowanie mięsa w przyprawach, ale to się właściwie samo robi. Zobacz więcej
w chłodniejsze miejsce (np. do spiżarni). Następnie dodać mąkę i wymieszać łyżką lub łopatką. Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej blachy. Przygotować masę serową:twaróg zmiksować z jajkiem, Zobacz więcej
w chłodniejsze miejsce (np. do spiżarni). Następnie dodać mąkę i wymieszać łyżką lub łopatką. Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej blachy. Przygotować masę serową:twaróg zmiksować z jajkiem, Zobacz więcej
w chłodniejsze miejsce (np. do spiżarni). Następnie dodać mąkę i wymieszać łyżką lub łopatką. Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej blachy. Przygotować masę serową:twaróg zmiksować z jajkiem, Zobacz więcej
w chłodniejsze miejsce (np. do spiżarni). Następnie dodać mąkę i wymieszać łyżką lub łopatką. Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej blachy. Przygotować masę serową:twaróg zmiksować z jajkiem, Zobacz więcej
w chłodniejsze miejsce (np. do spiżarni). Następnie dodać mąkę i wymieszać łyżką lub łopatką. Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej blachy. Przygotować masę serową:twaróg zmiksować z jajkiem, Zobacz więcej
w chłodniejsze miejsce (np. do spiżarni). Następnie dodać mąkę i wymieszać łyżką lub łopatką. Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej blachy. Przygotować masę serową:twaróg zmiksować z jajkiem, Zobacz więcej
w chłodniejsze miejsce (np. do spiżarni). Następnie dodać mąkę i wymieszać łyżką lub łopatką. Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej blachy. Przygotować masę serową:twaróg zmiksować z jajkiem, Zobacz więcej
w chłodniejsze miejsce (np. do spiżarni). Następnie dodać mąkę i wymieszać łyżką lub łopatką. Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej blachy. Przygotować masę serową:twaróg zmiksować z jajkiem, Zobacz więcej
w chłodniejsze miejsce (np. do spiżarni). Następnie dodać mąkę i wymieszać łyżką lub łopatką. Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej blachy. Przygotować masę serową:twaróg zmiksować z jajkiem, Zobacz więcej
w chłodniejsze miejsce (np. do spiżarni). Następnie dodać mąkę i wymieszać łyżką lub łopatką. Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej blachy. Przygotować masę serową:twaróg zmiksować z jajkiem, Zobacz więcej
w chłodniejsze miejsce (np. do spiżarni). Następnie dodać mąkę i wymieszać łyżką lub łopatką. Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej blachy. Przygotować masę serową:twaróg zmiksować z jajkiem, Zobacz więcej