jak upiec królika w piekarniku

Kolejna propozycja na przyrządzenie królika. Ja zamarynowałam same udka, bo z jegoresztymam w planach zrobić rosół. Ale można zamarynować całego królika w takiej marynacie (tylko podwoić jej Zobacz więcej
« Delikatny królik w sosie ... Tarta z kurczakiem i szpinakiem Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 0,5 kg. filetów z kurczaka 1 opakowanie mrożonego szpinaku (liście) 4 łyżki śmietany 15 dkg Zobacz więcej
« Delikatny królik w sosie ... Tarta z kurczakiem i szpinakiem Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 0,5 kg. filetów z kurczaka 1 opakowanie mrożonego szpinaku (liście) 4 łyżki śmietany 15 dkg Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Pieczony królik

Pieczony królik 35036

14
do piekarnika. Nastawić temperaturę 150 stopni i czas na 60 minut. Po tym czasie zegar przestawić na 200 stopni i dodatkowy czas 30 minut. Po upieczeniu królik jest soczysty a mięso dobrze odchodzi Zobacz więcej
kawałek królika w szynce parmeńskiej i układamy w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180*C i pieczemy 1 godzinę pod przykryciem, a kolejne pół bez. Po Zobacz więcej
« torcik tiramisu - czyli ... mini torcik bezowo-kawowy » królik pieczony w majeranku Dalsza część fotorelacji z walentynek :) Króliczek marynował się dwa dni i został upieczony na marchewce i cebuli. Zobacz więcej
miracle
miracle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mój punkt smaku
Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe 249

0
do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temp. 180C. Masę marchewkową przełożyć do formy, piec 45 minut. Po upieczeni pozostawić ciasto w wyłączonym piekarniku przez 10 minut. Wystudzone oprószyć cukrem Zobacz więcej
Składniki: 1 tuszka królicza 200 g słoniny 300 g drobiowej wątróbki 3 jajka bułka tarta masło sól, pieprz po kilka sztuk ziela angielskiego i liści laurowych kilka listków rozmarynu włoszczyzna 2 Zobacz więcej
Mam ten przywilej, że jestem w posiadaniu mięsa króliczego z własnej hodowli. Mięso dietetyczne, delikatne i bardzo proste w przyrządzeniu. Nie używam do pieczenia dużo przypraw, aby nie zabić smaku Zobacz więcej
) Wykonanie: Przygotowujemy zalewę. Umieszczamy kaczkę w zalewie i trzymamy w niej całą noc (u mnie to była cała noc i kilka godzin w ciągu dnia. Po wyciągnięciu kaczki z zalewy nacieramy ją mieszanką Zobacz więcej
Królik jest jednym z szlachetnych mięs. Można go przygotowywać na wiele sposobów. Na naszych stołach gości w postaci potrawki z królika,pieczony,gotowany, na dziko itd. Już od dawnych lat zanim został Zobacz więcej
MAGGI bardzo dobrze sprawdza się jako marynata do białych mięs. Na świąteczny obiad piekłam królika. Miałam mało czasu, więc przygotowałam marynatę z dodatkiem MAGGI i jałowca. Dodatek MAGGI do Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Pasztet z królika

Pasztet z królika 1052

1
i ostudzić. Do drugiej miski wkroić bułkę i zalać ja powstałym z duszenia sosem. Schłodzone mięso obrać od kości i zmielić na drobnym sitku razem z cebula i namoczoną bułką ( można zmielić dwa razy Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu piekę mazurki z kokosową bezą na kruchym cieście. Pomysł zrodził się z tego,że do kruchego ciasta dodaję żółtka, zaś białka trzeba jakoś wykorzystać. Kiedyś piekłam kokosanki. Zobacz więcej
Pieczony Królik z Ziemniakami i Brukselką Marynowane mięso królika pieczone wraz z ziemniakami. Do tego sos tymiankowy i gotowana brukselka. Królik trochę mnie rozczarował. Miałam wobec niego ogromne Zobacz więcej
. Składniki: podroby z królika i 2 przednie nogi z królika 400 g wątróbek drobiowych od 0,5 - 1 kg płucek wieprzowych 600 g podgardla wieprzowego 4 bułki pszenne np. kajzerki 3 średnie cebule 4-5 Zobacz więcej
Linkus
Linkus Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczny Świat Ewy
Rillettes z łososia

Rillettes z łososia 110

1
, ale o bardziej rustykalnej konsystencji czyli z kawałkami mięsa lub ryby. Klasyczne są właśnie z wieprzowiny, ale można je przygotować z kaczki, gęsi, królika lub zająca, a nawet z łososia. Polecam Zobacz więcej
Studio Kuchnia
Studio Kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Studio Kuchnia
Pasztet mięsny

Pasztet mięsny 151

1
Duszonypasztet z mieszanego mięsa z dodatkiem pistacji i rumu, zawijanyw boczek. Pasztet zrobiłam z królika, wieprzowiny i cielęciny, upiekłam pod przykryciem z ciasta, które jest szczelnie zamknięte Zobacz więcej
Królikduszonyw białym winie to świetna propozycja na niedzielny obiad lub świąteczne danie. Mięso jest delikatne, aromatyczne i bardzo smaczne :-) Duszone udko królika podałam z pieczonymi ziemniakami Zobacz więcej